Denizli
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Pratik Ve Lezzetli Kahvaltı Tarifleri

Pratik Ve Lezzetli Kahvaltı Tarifleri
Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Bu nedenle de aksatılmaması gerekir. Günün başlangıcında tüketeceğiniz besinler bir sonraki öğününüze kadar vücudunuzun enerji ihtiyacını karşılar. Diğer yandan kahvaltı güne mutlu başlamak için oldukça önemlidir. Bizde bu sebeple sizlere gerek hafta içi gerek hafta sonunda hazırlayabileceğiniz pratik kahvaltı tarifleri önerileri hazırladık. Detaylar haberimizde…

Sizlerde biliyorsunuz ki her sabah uykudan feragat edip işe/okula gitmeden önce güne kahvaltıyla başlamak hepimiz için oldukça zor. 10 dakika daha uyuyabilmenin hayali ile kahvaltı alışkanlığımız yok olup gidiyor ya da belki bir türlü alışamadık. Ancak kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Vücudumuzun günlük enerji ihtiyacını karşılayabilmesi için güne enerji ile başlaması gerekir. Bu nedenle bizler de tıpkı sizler gibi bir türlü düzen tutturamadığımız kahvaltı alışanlığını kazanmak için pratik kahvaltı tarifleri araştırmaya başladık ve sizler için pratik kolay kahvaltılıkları bir araya getirdik.

Güne daha enerjik başlamak için, “Sabah kahvaltıya ne hazırlasam?” derdinden kurtulmak için, iki dakikaya güzel bir kahvaltı sığdırmak için ve her şeyden önemlisi daha sağlıklı ve sağlıkla kalalım diye Deda Haber’den pratik kahvaltı önerileri ile sizlerleyiz…

O zaman başlıyoruz..

1) Peynirli Yumurtalı Kahvaltılık Ekmek

Acele ve pratik bir kahvaltı için en güzel öneri Peynirli Yumurtalı Kahvaltılık Ekmek… Hele ki evde kalan bayat ekmekleriniz varsa değerlendirmek için en güzel kahvaltı önerisi bu olabilir diye düşünüyoruz. Hem de hazırlaması yalnızca 5 dakika… Dilerseniz bu tarifi bir de sucuk ekleyerek daha da lezzetlendirebilirsiniz.

Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

2) Kahvaltılık Peynir Topları

Sabah evde kahvaltıya hiç vaktim yok, ben işe giderken hızlıca birşeyler yer geçerim diyenler için önerimiz: kahvaltılık peynir topları. Bu tarifle hem bayat ekmelerinizi değerlendirebilir hem de kahvaltının en doyurucu besinlerinden biri olan peyniri bolca tüketirsiniz.

Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

3) Mıhlama

Ben kahvaltı lezzetimden ödün vermem erkenden kalkarım ama pratik bişeyler lazım bana diyenler için de Karadeniz yöresinden bir lezzet önerisi; mıhlama. Mıhlama da kolay mı canım diye düşünmeyin sakın, yalnızca 3 malzeme ile 15 dakikada kolayca hazırlayabilirsiniz.

Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

4) Çemenli Sucuklu Ekmek

Bu önerimizde baharatı seven, etsiz yaşayamam diyenler için gelsin; Çemenli Sucuklu Ekmek. Bu tarifi hazırlamak için tek yapmanız gereken bir dilim ekmeğe tereyağ, çemen sürüp üzerine pastırma kondurmak. Bir de birkaç dakika fırına atarsanız pastırmalı çıtır çıtır bir ekmeğin zevkine varırsınız. Bu tarifi sakın denemeden geçmeyin, müptelası olacaksınız..

Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

5) Kelle Peyniri Kızartma

Yeni lezzetler arıyorum, her şeyi denedim bana bilmediğim birşey söyle diyenler için de bir önerimiz var Kelle Peyniri kızartma… Tek ihtiyacınız olan yöresinden doğal mis gibi bir kelle peyniri ve un.

Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

6) Yumurta Kapama

Haşlanmış yumurtaya yeni bir lezzet, yumurta kapama… Yalnızca 10 dakikanızı alacak olan bu tarifle güne bolca baharat ve bolca mutlulukla başlayabilirsiniz.

Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

11) BONUS BİLGİ

Denizlililer ve Denizlili olanlar! Kahvaltı için tüm kahvaltılık reçel, kahvaltılık sos, Kayseri sucuğu, Karadeniz Tereyağı, Kastamonu yöresel peynirleri, Erzincan Karakovan Balı, Gemlik Zeytin ve daha 100’den fazla çeşit doğal ve yöresel ürünü Bayramyeri Yörem Birlik mağazasından deneyip tadarak ya da www.yorembirlik.com adresinden kolayca ve kapıda ödeme güvencesi ile satın alabilir, aynı gün teslim alabilirsiniz.

yörem birlik,

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!