3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Prof. Dr. Arıcan, İstiklal Marşında Tanımlanan Millet Bilincine Değindi

Prof. Dr. Arıcan, İstiklal Marşında Tanımlanan Millet Bilincine Değindi
İstiklal Marşının kabulünün 100. yıldönümü sebebiyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin aldığı kararla ilan edilen ‘2021 İstiklal Marşı Yılı’na destek veren Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) düzenlediği etkinliklere bir yenisini daha ekledi. “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı” adlı çevrimiçi gerçekleştirilen konferansın konuşmacısı olan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, sunumunda İstiklal Marşı’nın nasıl anlaşılması gerektiğine değindi.

Pamukkale Üniversitesi, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, İstiklal Marşı ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anlamak ve anlatmak adına etkinliklerine devam ediyor. Bu kapsamda sergi, panel, oratoryo ve çevrimiçi konferanslar düzenleyen PAÜ, yine çevrimiçi platformda “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı” isimli bir konferans düzenledi. Pamukkale Üniversitesi İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Yılı Anma Komitesi Başkanı Prof. Dr. Süleyman Solmaz’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen konferansta Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, İstiklal Marşı’na ilişkin önemli konulara değindi.

Konuşmasında ilk olarak İstiklal Marşı’nın yazılmasına giden süreçte Anadolu’da topraklarında yaşanılanlar ve Türk milletinin verdiği bağımsızlık mücadelesine değinen Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, İstiklal Marşı’nın içeriği ile ilgili satır satır ne mesajlar verdiği konusuna değindi. Konuşmasının devamında millet ve birlik olma bilincinin önemine değinen Prof. Dr. Arıcan, İstiklal Marşında tanımlanan millet bilincine sahip olmak gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın duası ile konuşmasına son verdi.

Konferansın sonunda moderatör Prof. Dr. Süleyman Solmaz, etkinliklerin düzenlenmesinde verdikleri desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve Üniversite Yönetimine; paylaşımlarımdan ve sunumundan dolayı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’a teşekkürlerini iletti.

Konferansın ardından Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Rektör Kutluhan, Rektör Arıcan’a PAÜ’nünİstiklal Marşının kabulünün 100. yıl dönümü etkinliklerine verdiği destekler ve gerçekleştirdiği sunumundan dolayı teşekkürlerini iletti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 1
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!