3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

PROGRAMLAMAYI EĞLENCELİ HALE GETİREN KODLAMA OYUNLARI

PROGRAMLAMAYI EĞLENCELİ HALE GETİREN KODLAMA OYUNLARI

Programlama son dönemin en trend konularının başında geliyor. Okullarda robotik kodlama dersleri hızla yaygınlaşmaya başlıyor. Ancak kodlama yapabilmek için öğrenmeniz gereken bazı diller var. Bu dilleri biliyor olmak, etkili bir şekilde kullanmak için yeterli olmayabiliyor. Piyasada satışa sunulan pek çok kod yazma oyunu ile kodlama öğrenmek isteyen her yaştan insana pratik yapabilme ve başlangıç seviyesinde yazılım geliştirme imkânı tanımaktadır.

Programlamada kullanılan dilleri biliyor olmanız, her zaman iyi bir program yazabilirsiniz anlamına gelmiyor. Hatasız bir yazılım üretmek için pratik yapmalı ve kendinizi geliştirmelisiniz. Zaman zaman yeni bir yazılım dili öğrenmek sıkıcı gelebilir fakatsatın alabileceğiniz bir kodlama oyunu ile eğlenerek öğrenebilirsiniz. Çünkü herkes kodlama alıştırması yapmak için ilgileneceği bir kodlama oyunu bulabilir.

Birçok kodlama oyunu çevrimiçi ve olarak oynanabiliyor. Fakat belli oyunlar ücrete tabi ve abonelikgerektiriyor. Dileyen ücretli abone olmayı tercih edebilir fakat kodlama pratiği yapmak isteyenlerin keyifle oynayabileceği pekçok oyun internet ortamında mevcuttur. İnternetteki belli başlı kodlama oyunlarından bahsedecek olursak;

Codecombat, keyifle oynayabileceğiniz çevrimiçi bir kodlama oyunudur.Tecrübeliler için başlangıçta biraz sıkıcı olabilir fakat ilerleyen bölümleri çok daha zorlayıcı bir oyundur. Bu oyun aslında ücretli bir oyundur fakat I am Student seçeneği ile ücretsiz oynama imkânı vardır.

Codewars; Çevrimiçi ortamda kodlama çalışması yapabileceğiniz bir platformdur.  Platformda hemen hemen her kodlama dilinde pratik yapabilme şansınız vardır. Codewars, kullanıcıları için eğlenceden ziyade zorlayıcı bir parkur sunuyor.

RobocodeYaklaşık 20 yıldır kodlama çalışması yapanların kullandığı ve sürekli güncellemelerle yenilenen bir platformdur. Platformun eğlenceli ve son derece kolay bir mantığı var. Seçilen kodlama dili ile yaptığınız robotları dövüştürüyorsunuz.

Codea; temel düzeyde bir eğitimi eğlenceli bir şekilde sunuyor. Mobil uygulamasını rahatlıkla indirip telefonunuza dahi kurabilirsiniz. Temel kodlama bilgilerinin verildiği basit tasarımlar yapmaya imkân veriyor.

Vim Adventures;1990’ların atari oyunları benzeri bir grafik yapısına sahip olan Vim Adventures ile oyundaki kahramanları kodlayarak ilerletecek ve prensesi kurtarabilmesi için yardım edeceksiniz. Başlangıç olarak basit kodlama ile başlayan oyun, seviyearttıkça zorlayıcı bir hal alıyor.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!