Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Rektör Kutluhan'dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Rektör Kutluhan'dan Cumhuriyet Bayramı mesajı
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, “29 Ekim, Asil Türk Milletinin Egemenliğine Dayalı Ulusal Birlik Ve Beraberliğimizin Taçlandırıldığı Gündür!” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, mesajın devamında şunları söyledi: “Türk Milleti, ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ şiarıyla hareket edip bu uğurda birçok mücadele vermiş şanlı tarihe sahip bir millettir. İşte bugün, aziz milletimizin bir varoluş mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı’nın ardından tüm dünyaya haykırdığı iman gücünün, dayanışmanın ve bir millete ait kararlı duruşun cumhuriyete dayalı yönetim şekline eriştiği gündür!

Kendi hür iradesinin üstünde hiçbir güç tanımayan Anadolu, Cumhuriyetimize can veren ruhunu kanı ve canıyla dimdik ayakta tutabilmiş; mazlum milletlere de örnek olarak, öz varlığını sürdürebilme yolunda sebat gösterebilmiştir.

Bugünkü demokratik iradenin simgesine dönüşen yönetim şeklimiz ardında, büyük bir mücadele ile milletin kimliğini oluşturmuş gerçek kahramanlıkları barındırmaktadır.  Çünkü Türk Milleti, muhtaç olduğu gücü damarlarındaki asil kanda bulmuş ve bunu Anadolu’nun her köşesinde cansiperane göstermiştir.

‘Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ sözü ile bizlere yine bizi gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu idareyi, kadim tarihimizi ve vatan toprağını ilelebet yaşatma görevini gençlere emanet etmiştir.

Eğitim ve bilimde rehber olma vizyonuyla hareket eden bizler, imkânsızlık ve büyük zorluklar altında kazanılan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizi daha güçlü hale getirebilmek, vatanına, milletine, manevi değerlerine bağlı üretken bir nesil yetiştirmek için durmaksızın çalışmalıyız. İşte bu sebeple aklı ve bilimi daima ışığı olarak gören bir toplumun Cumhuriyetimize katacağı en anlamlı değer, elbette ki, çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak için atacağı adımlardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızın 99’uncu yılını en içten dileklerimle kutluyor; bizlere bu gurur dolu anları yaşatan, başta Cumhuriyetimizin banisi Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı ve minnetle yâd ediyorum.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!