Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Saç Ekiminden Sonra Hangi Şampuan Kullanılmalıdır?

Saç Ekiminden Sonra Hangi Şampuan Kullanılmalıdır?

Saç ekimi operasyonları sonrasında hastaların uzman hekimlerin tavsiyesi doğrultusunda dikkat etmeleri gereken birçok nokta bulunur. Bu noktaların her bir ayrıntısı, saç ekiminden maksimum etkinin sağlanabilmesi açısından oldukça kritik bir öneme sahiptir.
Saç ekimi işlemi sonrasında saç yıkama dönemi en dikkat edilmesi ve hassas olunması gereken dönemler arasındadır. Bu noktada şampuan seçimi tüm süreci etkileyecek derecede önem tutar. Özellikle saç ekimi sonrasında şampuan kullanırken tercih edilecek ürünlerin doğal içerikli olması ve saç derisine zarar verici özelliklerden uzak olması gerekmektedir. Bitkisel nitelikte olmayan şampuanlar, saç derisini ve saçların yapısının sert olmasına neden olabilirler.  

Saç Ekimi Sonrası için Şampuan Önerileri
Saç ekimi sonrası hangi şampuan kullanılmalı? sorusuna cevap olabilecek nitelikte tercih edilecek ürünlerin taşıması gereken genel özellikler şu şekilde sıralanabilir;

Saç ekimi sonrası şampuan kullanımında dikkat edilmesi gereken ilk özellik; şampuanın saç köklerine ve saç diplerine tutunmasını kolaylaştıracak bir yapıya sahip olmasıdır. Saç ekimi operasyonu sonrasında hayli hassas olan saç köklerinin, saç derisine güçlü bir şekilde tutulması amacıyla tetikleyici unsurlara sebep olabilen bir ürün tercih edilmesi, operasyonun verimliliğinin yükselmesine oldukça katkı sağlar.
Saç ekimi sonrasında kullanılacak şampuanların tercihinde aranması gereken ikinci özellik; ürünlerin iyileştirici ve derinin nem oranını yükseltici bir etkiye sahip olması gerektiğidir. Özellikle iyileşme sürecinde saç ekimi sonrasında kullanılacak şampuan seçimi bir hayli önem taşır. Bu noktada bakıldığında; operasyon sonrasında yapılan her uygulamanın, operasyonun başarıya ulaşmasını önemli noktada etkileyeceği net olarak görülür.
Saç ekimi sonrasında şampuan kullanımında dikkat edilmesi gereken son özellik ve değinilmesi gereken son nokta; tercih edilecek şampuanın saç derisinde operasyon sonucu oluşabilecek mikroorganizmaları engelleyebilir nitelikte olması gerektiğidir.
Tüm bu sıralanan özelliklere bakıldığında saç ekimi operasyonu sonrasında kullanılması gereken ürünlere karar verme sürecinde birçok farklı açıdan değerlendirme yapılması gerektiği görülür. Bu değerlendirme sonucunda uzman hekimlerin tavsiyeleri doğrultusunda en doğru kararın verilmesi gerekir.

Bu noktada saç ekimi sonrası güvenilir bir şampuan arayan kişiler için Bioxcin Forte Şampuan, yoğunlaştırılmış formülüyle saçlara yapılandırıcı bir etki katar ve güçlenmesine yardımcı olur.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!