Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Sağlık Bakanı Koca'dan önemli açıklamalar!

Sağlık Bakanı Koca'dan önemli açıklamalar!
Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası kameraların karşısına geçti.

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarının satır başları:

1 Haziran itibariyle yeni sürece girdik.

Birinci dönemi tamamladığımızı, ikinci döneme girdiğimizi ve bu dönemde başarıların bazı koşullara bağlı olduğunu ifade etmiştim. Tedbir şarttır çünkü tehdit devam etmektedir.

Dünyanın şu anki refah düzeyi altı ay öncesinden çok geriye düşmüştür. Ülkemiz bu süreci naif atlatan ülkelerden biridir. 

Tedbirlere uymak sağlığımızı güvenceye almanın yanında eğitim şartlarının normalleşmesine imkan sağlıyor. Öğrencilerimiz için güvenli şartları hazırlamış olmalıyız. Sınırlı saatlerde sokağa çıkabilen büyüklerimiz var. 

Devletimiz salgınla mücadelede imkanlarını seferber etti. Hastanelerimizle, yatak kapasitelerimiz, yetişmiş hekimlerimizle dünyada örneği görülmemiş bir başarı elde ettik. 

Salgının en çetin günlerinde gösterdiğimiz başarıyı günlük vaka sayımızın bin güne düştüğü günlerde göstermek zor değildir. Bu günlerin kendine özgü zorlukları vardır. Bunlar, salgının sona erdiği inancıdır. İkinci zorluk, hastalığın ciddiyetinin unutulmasıdır. Üçüncüsü ise risk grubunda olanların tedbirleri gevşetmesidir. Normal şartlara dönmediğimizi unutmamalıyız. 

Belli yaş grupları hariç sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırıldığını biliyorsunuz. Bu durumda sokakta tedbirimiz bellidir. Maskemizi mutlaka takacağız. Karşılaştığımız insanlarla aramıza bir buçuk metre mesafe koyacağız. 

Kovid19 salgını sebebiyle 4 bin 585 hastamızı kaybettik. Bundan sonrası için tedbirler sadece şahsımızla ilgili değildir. Her gün karşımıza çıkan sonuçlarla yakından ilgilidir. 

Maske ve bir buçuk metre önemlidir. İkisinden biri tek başına koruyucu olmayabilir. Bazı durumlarda mesafe kuralına uyulmadığında maske koruyucudur. 

Pek çok iş yeri faaliyetlerine başladı. Restoranlar açıldı, bir masaya gereğinden fazla kişi oturmamalıdır. Toplu taşımalarda maskelerimizi takmalıyız. 

Tedbirlere uymazsak, başa dönebiliriz.

Tedbirleri tek başına uygulamanız yeterli değildir. Maske ve mesafe kuralına uymayanlara mesafeli davranın. Toplum sağlığına saygı göstermeyenleri gösterenlerden ayırın. Takdirini gösterin.

İkinci dalga beklemiyoruz. Burada kontrollü sosyal hayatı uygulamaya geçirmemizin rolü büyük.

AVM girişlerinde kalabalık oluşması önlenmelidir. Bilim Kurulumuz ateş ölçümü yapılmasını tavsiye etmektedir. Bu tedbirlerin uygulanması gereklidir. AVM ve diğer alışveriş yerlerin müşteri sayısı belirlenmiştir.

Giyim mağazalarında  temasın çok olduğu ürünler bulunmaktadır, ellerinizi bu sebepten yıkamalısınız. 

AVM gibi kalabalık ortamlara gittiğinizde lütfen 3 saatten fazla kalmayın.

Normalleşme süreci sağlık hizmetleri açısından önemli sonuçlar oluşturuyor. Hastaneler olağan muayenelerine devam edecekler. Ertelenmiş tedaviler için randevu verebilecekler. 

Bu savaşı kazanacağımıza inancımız tamdır. Kara görülmüştür ama deniz durulmuş değildir. Son vakanın tespir ve tedavisine kadar risk devam etmektedir.

Türkiye'de son 24 saatte 867 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 24 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 166 bin 422, can kaybı 4 bin 609 oldu.

Son 24 saatte 931 kişinin daha iyileşmesiyle Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 130 bin 852 oldu.

Korona

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!