Denizli
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Sağlık Profesyonelleri Onno Medical’de Bir Arada

Sağlık Profesyonelleri Onno Medical’de Bir Arada

Tıptaki gelişmelerin çok hızlı bir şekilde ilerlemesi pek çok tıbbi tedavi sürecinin hastanın konforunu artıracak bir özellik kazanmasını sağlamaktadır. Onno Medical sektörünün önde gelenlerinden biri olarak sağlık profesyonellerini çatısı altında toplamaktadır. Sektörünün yenilikçi isimlerinden biri olan ve medikal hastane sarf malzemeleri alanında faaliyet gösteren Onno Medical’in tedarikçi ağı dünya çapında 600’den fazla tedarikçiden oluşur. Medtronic ve Bard en iyi tek kullanımlık tıbbi ürün üreticileri olarak Onno Medical’in tedarikçileri arasında yer almaktadır.


Medtronic Sektöründe Dünya Lideri


Medtronic tıbbi ürünlerin geliştirilmesi ve üretimi konusunda dünya lideri bir marka olarak kabul edilir. Medtronic’in en büyük önceliği  hasta sonuçlarını iyileştirmek, süreçlerin ve hastaların konforunu artırmaktır.

Metabolik, genel cerrahi, jinekoloji, fıtık onarımı, üroloji, göğüs ve spor cerrahisi de dahil olmak üzere çeşitli cerrahi branşlarındaki açık ve minimal invaziv prosedürlerde kullanılan cerrahi cihazlar ile sarf malzemelerin üretimi ve dağıtımı Medtronic tarafından gerçekleştirilir.

Gelişmiş enerji bazlı cihazlarda solunum konusunda Medtronic onlarca yılın getirdiği deneyim ve birikimin de katkısıyla klinik ve ekonomik açıdan eşsiz değerler sağlar.

Kabul etmek gerekiyor ki hastanelerde ve kliniklerde tıbbi ekipman kullanımı büyük önem taşımaktadır. Ekipman kullanımı, doktorlar gibi tıp mesleklerinin bir hastanın tıbbi ihtiyaçlarını değerlendirmesini sağlar. Sonuç olarak, hastaya uygun şekilde yardımcı olabilmek ve tedavi edebilmek için hangi farklı tıbbi ekipmanın mevcut olduğunu, her birinin farklı işlevlerini ve hepsinin birlikte nasıl uyumlu bir şekilde çalıştığını bilmek önemlidir.

Tek Kullanımlık Tıbbi Cihazlar İçin Adres Onno Medical


Bir çok tıbbi cihazın yeniden işlenmesi ve bir başka hastada kullanım için güvenli hale getirilmesi son derece zordur. Tek kullanımlık cihazlar ise üretici tarafından tek kullanımlık olarak etiketlenirler. Tek kullanımlık olarak etiketlenen herhangi bir ürünün hiçbir şekilde yeniden kullanılması söz konusu değildir.

Bir tıbbi cihazın tek kullanımlık olup olmadığı ambalaj ya da cihaz üzerinde bulunan sembolden anlaşılabilir. Hastada tek bir işlem sırasında tek kullanımlık cihazların kullanılması gereken durumlarda dahi aynı hastada yeniden işlenip yeniden kullanılması söz konusu değildir.

Tıbbi cihazlar pek çok farklı kategori altında toplanırlar. Tek kullanımlık ya da yeniden kullanılabilir ürünler olsun tıbbi cihazların her biri hastaların değerlendirilmesi, izlenmesi, teşhis edilmesi ve tedavi edilmesi amacıyla tasarlanan ve kullanılan tıbbi uygulamalara sahip alet, ekipman parçası ya da ekipman olabilir.

Bir hastada yalnızca bir işlem sırasında kullanılan ve daha sonra atılan cihazlara tek kullanımlık cihazlar denilir. Yeniden kullanılabilir tıbbi cihazlar ise temizleme, sterilizasyon ve dezenfeksiyon gibi bir işlemin ardından yeniden işlenmesi gereken cihazlar olarak tanımlanabilir.

Yeniden kullanılabilir tıbbi cihazlar yerine tek kullanımlık tıbbi cihazlar seçilirken ya da tam tersi durumlarda hasta güvenliğine ilişkin herhangi bir risk olup olmadığı noktasında dikkatli olunmalıdır. Bu aşamada dikkate alınması gereken faktörler arasında kontaminasyon ve enfeksiyon gibi risklerin yanı sıra çevresel etki, zaman tasarrufu ve maliyet etkinliği gibi etkenlerin yer aldığı da unutulmamalıdır.

Tek kullanımlık tıbbi malzemelere ve tek kullanımlık tıbbi cihazlara gösterilen talep son yıllarda son derece hızlı bir şekilde artmaktadır. Aynı zamanda bu eğilimin zaman içinde daha da artması beklenmektedir. Sağlık hizmetiyle ilişkili enfeksiyonlar hastalar için gerçek bir tehdit olma özelliği taşır. Hastaneler ve klinikler için yalnızca sigorta taleplerine maruz kalmaktan çok daha maliyetli bir hal almaları mümkündür.

Yeniden kullanılabilir cihazların her zaman için  çapraz kontaminasyon, cerrahi bölge enfeksiyonları ve sağlık hizmetiyle ilişkili enfeksiyonlar için tek kullanımlık bir cihazdan çok daha fazla risk taşır. Yeniden kullanılabilir tıbbi cihazlarla gerçekleştirilen prosedürler ve hastalar gereksiz yere daha fazla risk altına girmesine neden olur. Tek kullanımlık cihazlar ise sterilize edilir, ayrı ayrı paketlenir. Tek kullanımlık cihazlar yeniden kullanılabilir aletlerin taşıdığı risklerin hiçbirini taşımaz.

Medtronic Geniş Ürün Çeşitliliğine Sahiptir


Medtronic’in tıbbın farklı alanlarında kullanılmak üzere titizlikle tasarlanan geniş ürün çeşitliliğine sahiptir. Protégé™ RX GPS™ kendiliğinden genişleyen periferik stent sistemi bunlardan biridir. Kendiliğinden genişleyen periferik ve karotis stent sistemi, düz ya da konik modellerde stentleme prosedürleri esnasında ana iliyak, subklavian, eksternal iliyak, ana karotid ya da dahili karotid arterler ile karotis bifurkasyonuna özel adaptasyon sağlanması için titizlikle seçilmelidir. Tantalum GPS™ işaretleri, hassas konumlandırma ve sonuç onayı için artırılmış görünürlük özelliği taşımaktadır.

Tek kullanımlık tıbbi cihazlar konusundaki diğer bir endişe kaynağı ise biyomedikal noktalardaki artış ve buna ilişkin çevresel kaygılar olarak tanımlanabilir. Biyomedikal atıkların imha edilmesi gereken noktada uyulması gereken protokoller titizlikle hazırlanmıştır ve kesinlikle göz ardı edilmemelidir. Tehlikeli atıklar olarak kabul edilen biyomedikal atıkların uygun olmayan şekillerde atılması çapraz kontaminasyonun yanı sıra sağlık hizmetiyle ilişkili çeşitli enfeksiyonlara neden olabilir. Bu açıdan yeniden kullanılabilir tıbbi cihazlar yerine tek kullanımlık tıbbi cihaz kullanımının değerlendirilmesi aşamasında tıbbi atık en önemli faktörlerden biridir.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!