3ü
Denizli
19 Mart, 2024, Salı
  • DOLAR
    30.36
  • EURO
    32.97
  • ALTIN
    1985.0
  • BIST
    8487.2
  • BTC
    43506.093$

Sarayköy’de 68 Sporcu Kuşak Terfi Töreni

Sarayköy’de 68 Sporcu Kuşak Terfi Töreni
Sarayköy Belediyesi ve Sarayköy Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile açılan karate kursunda kuşak terfi sınavında bir üst kuşağa terfi eden 68 sporcu için diploma töreni düzenlendi. Törende Dünya 2’incisi ve Türkiye 2’incilerinin kata ve bunkai gösterileri hayran bıraktı.

Sarayköy Belediyesi ve Sarayköy Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile açılan karate kursunda kuşak terfi sınavında bir üst kuşağa terfi eden sporcular için 2020 yılı şubat dönemi kuşak terfi ve diploma töreni düzenlendi.  Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Durmuş Cansever, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, İlçe Halk Eğitim Müdürü Halil Kaya, Karate Antrenörleri İhsan Kaya, Muhammed Kaya, Kerem Kaya, Tuğçe Kaya, Dünya 2’incisi Damla Su Türemen ve vatandaşlar katıldı.

“KARATE SARAYKÖY’DE EN ÇOK TERCİH EDİLEN SPOR DALLARINDAN BİRİSİ”
Törenin açılış konuşmasını Sarayköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Durmuş Cansever yaptı. Cansever, “ Sarayköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak birçok branşta hizmet veriyoruz. Sarayköy’de en çok rağbet gören spor dallarından birisi de karate. 110 tane aktif sporcumuz var. Düzenli olarak 3 yıldır kuşak töreni yapmaktayız.  Karate spor dalında ilçemizde en çok emeği geçen İhsan Kaya hocamıza teşekkür ederim. Karate disiplin gerektiren bir spordur. Spor ahlakı verilen çocukların yaşama daha düzenli devam ettiğini ve hayatta birçok kazanımlarının da olduğunu biliyoruz. Spor gençlerimizin fizyolojik ve psikolojik gelişimlerine katkı sağlıyor. Sosyal gelişimlerini ve kendilerini daha rahat ifade edebilme özgüvenlerinin oluştuğunu bizlerde görebiliyoruz. Velilerimizin desteğiyle devam ettikleri karate sporunu hayat felsefesi olarak yaşam biçimi olarak sürdürmelerini istiyoruz.  İlçemizde sporun devamlılığını sağlamak için desteğini hiç esirgemeyen Sarayköy Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’a teşekkür ederim. Çocuklarımızı şimdiden tebrik ederim” dedi.

“SPORA HER ZAMAN DESTEK VERECEĞİZ”
Sarayköy’de karate sporunun çok geniş bir kesime yayılmasında ve sevilmesinde İhsan Kaya ve oğulları Muhammet ile Kerem’in emeğinin çok olduğuna bizzat kendisinin şahit olduğunu aktaran Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “ Çocuklarımızın spora yönelmesinde hepimizin katkı yapması ve öğrencilerimizin istemesi gerekiyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çok güzel bir sözü var; ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.’ Zeki ve çevik olmak sporculuk anlamında başarı sağlamak için çok önemli olabilir. Ancak kabiliyet ahlakla, insaniyetle, etik kurallarla, milli ve manevi duygularla taçlandığında ortaya daha güzel sonuçlar çıkıyor. Ben velilerimize çok teşekkür ediyorum. Çünkü evlatlarının peşinden onların gelecekleri için koşturuyorlar. Biz de Sarayköy Belediyesi olarak sporumuza, sporcumuza, takım oyunlarımızın hepsine elimizden gelen imkanlarla destek vermeye çalışıyoruz. Şimdiye kadar elimizden geldiğince bu spora destek vermeye çalıştık. Bundan sonra da elimizden gelenin fazlasıyla yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAK”
Genç ve 21 Yaş Altı Karate Dünya Şampiyonası'da Dünya 2’incisi olan Damla Su Türemen” 16 yaşındayım. 9 yıldır karate sporu ile ilgileniyorum. Aynı zamanda öğrenciliğime devam ediyorum. Gelecekteki hedefim dünya şampiyonu olmak. Ülkeme, şehrime şampiyonluk getirmeyi hedefliyorum. Çalışmalarım hala bu yönde devam ediyor. Karatenin bana kattığı şeylerden bahsetmek istiyorum. Çok hareketli bir çocuktum o yüzden başlama gereği duydum. Daha doğrusu ailem beni karateye yönlendirdi. Bütün enerjimizi antrenmanlara vermeye çalıştım.  Daha küçük yaşlarda spora başlamak, insanın kendine olan güvenini arttırıyor, algısını değiştiriyor. Mesela bir toplumda yaşıtlarım gibi karşılanmıyorum. Milli sporcu olduğum söylediğinde gözler parlıyor bunu hissediyorum. Gerçekten bunu hissetmek çok gurur verici bir durum… Ben karate sporunun gençlere, çocuklara çok şey kattığını düşünüyorum. Burada aslında önemli olan kulübün ve ailemin desteği… Umarım onlara layık sporcu, insan olabiliyorumdur. Ben Saraköy’den de çok iyi sporcuların çıkacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından bir üst kuşağa terfi eden 68 sporcu diplomalarını aldı. 27 sporcu beyaz kemerden sarı kemere, 21 sporcu sarı kemerden turuncu kemere, 3 sporcu turuncu kemerden yeşil kemere, 6 sporcu yeşil kemerden mavi kemere,
12 sporcu mavi kemerden kahverengi kemere terfi etti.

Törende ayrıca takım halinde Türkiye 2’incisi olan Damla Su Türemen, Peri Koyuncu, Aslı Başak Pehlivan
kata ve bunkai gösterisi sundu. Dünya 2’incisi Damla Su Türemen ise kata gösterisi yaptı. Törene katılanların hayran kaldığı gösterilerin ardından Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Dünya 2’incisi Damla Su Türemen’e çiçek takdim etti.

Tören sonunda ise diplomalarını alan sporcular ile protokol üyeleri toplu fotoğraf çekilerek günü ölümsüzleştirdil

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!