Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Sarayköy’de erken teşhis ile 73 kişinin hayatı kurtuldu

Sarayköy’de erken teşhis ile 73 kişinin hayatı kurtuldu
Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nün Mobil Kanser Tarama Tırı 15 gün boyunca Sarayköylü kadınlara ücretsiz kanser taraması yapacak. İlçe Sağlık Müdürü Hakan Çabuk, yıl boyunca ilçede devam eden kanser taramalarıyla 73 kişiye tanı konulduğunu, erken zamanda tespit edilmesiyle tedavilerin olumlu yönde ilerlediğini söyledi.

Kanser taramalarına ulaşımda sıkıntı yaşayan kadınların ayağına kadar giderek, kanser tarama faaliyetinin ulaşılabilirliğini arttırması amaçlanan Mobil Kanser Tarama Tırı 15 gün boyunca Sarayköy’de ücretsiz meme ve serviks kanseri taraması yapacak.

Kanser taramasının yapıldığı ilk gün Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve İlçe Sağlık Müdürü Hakan Çabuk tarama tırını ziyaret etti. İlk günden vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği taramalarda erken teşhisin önemi de anlatılarak farkındalık oluşturuldu.

Etkin çözüm, erken zamanda tespit
Günümüzde kanserin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi bir halk sağlığı sorunu haline geldiğini belirten İlçe Sağlık Müdürü Çabuk, kanser ile mücadelenin en etkin yollarından birinin hastalığın erken zamanda tespit edilmesi olduğunu vurguladı. Bunun içinde kanser taramalarının yapılmasının önemine dikkat çekti. Çabuk, “ İlçemize gelen mobil kanser tarama aracının kendisine ve sağlığına zaman ayıramayan kadınlarımız için önemli bir hizmet olduğunu düşünüyorum” dedi.  

Haftada bir gün KETEM’e götürülüyor
Dr. Çabuk, yıl boyunca devam eden kanserde erken teşhiste farkındalık yaratan ‘Pembe Şehir Projesi’nden de bahsetti. Çabuk, “ Tüm mahallelerimizde kansere karşı erken teşhisin önemi personellerimiz tarafından anlatılıyor. Kanser taramasına gidecek olan vatandaşlarımızı haftanın belirli bir gününde bir araya getirerek Sarayköy Belediyesi’nin tahsis ettiği araç ile Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) götürüyoruz. Taramalarda kanser tanısı konulan ve tedavileri yapılarak hayatları kurtulan çok hastamız oldu” dedi.

1.723 kişi tarandı 73 kişinin hayatı kurtuldu
2022 yılı boyunca süren taramalar hakkında bilgi verirken erken tanının önemini bir kez daha verilerle gösteren Çabuk, “Sarayköy ilçesinde 2022 yılının ocak ayından bugüne kadar yapılan meme ve rahim ağzı kanseri taramalarında 781 kişiden 29’unda kanser tespit edildi. Kalın bağırsak kanseri için tarananlarda ise 942 kişiden 44’ü riskli bulunup ileri tetkik için üst merkeze yönlendirildi” dedi.

İlçe halkı adına teşekkür etti
Ülkemizde kanserde erken tanıda önemli adımlar atıldığını belirten Belediye Başkanı Özbaş, “On beş gün boyunca Sarayköy'ümüzdeki 30 - 69 yaş arası kadınlara ücretsiz hizmet verecek olan Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Mobil Kanser Tarama Tırı'nı İlçe Sağlık Müdürümüz Hakan Çabuk ile ziyaret ettik. Sağlıklı bir yaşam ve gelecek için ilçemizdeki tüm kadınlarımızın belediyemiz karşısında hizmet veren kanser tarama tırını ziyaret ederek bilgi almalarını ve tarama yaptırmalarını önemle rica ediyorum. Bu vesileyle vakit bulamayan vatandaşlarımızın ayağına kadar bu değerli sağlık hizmetini getiren başta Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya, İl Sağlık Müdürümüz Berna Öztürk’e, İlçe Sağlık Müdürümüz Hakan Çabuk’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!