Denizli
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

ŞEF BIÇAĞI – Lazoğlu Bıçak

ŞEF BIÇAĞI – Lazoğlu Bıçak

Yemek yapmayı yemeye tercih eden herkesin gereksinim duyduğu Şef Bıçaklarından bahsetmek istiyoruz. Mutfakta rahat olan ve zaman geçirmeyi sevenlerin en büyük yardımcıları her zaman kullandıkları bıçaklardır. Yemek yapmayı kolaylaştıran hatta keyif katan bıçaklar, profesyonel aşçılar ve yemek yapmayı sevenler tarafından farklı özelliklerine göre seçilir. Belirli seviyede yemek yapmakta usta olanların ve olmaya niyet edenlerin özel olarak kullandıkları Şef Bıçağının özelliklerini, normal bıçaktan ayrılan ayırt edici niteliklerini sizlere açıklamak istiyoruz.

Lazoğlu Şef Bıçağı öncelikle çok keskin olmasıyla tanınmaktadır. Kesici uzunluğu 18 ile 23 cm civarında olmalıdır. Kesici yüzeyi eğri olan bu bıçakların üst kısmı düzdür. Büyük görünümüyle ilgi toplayan bu bıçaklar oldukça kaliteli ve uzun ömürlüdür. Şef Bıçağının kullanımında dikkatli olunmaz ise istenmeyen kötü  durumlar ortaya çıkabilir. Kullanım esnasında parmak uçlarınızı içeride tutarak kesim yapmalısınız. Keskinliği sayesinde mutfakta yemek yaparken doğrama işleri en sevdiğiniz kısma dönüşecek.

Lazğlu Şef Bıçağı meyve ve sebzeleri dilimleme, kıyma ve parçalama gibi işlerde kullanılır. Bu keskin bıçaklar kemik, taş ve tahta gibi sert cisimleri kesmek için üretilmemiştir. Bu tarz keskin nesneleri kesmeye çalışmanız halinde bıçağın keskin yüzeyine ciddi hasarlar verebilirsiniz. Kaliteli bir Lazoğlu Şef Bıçağı kesici uçtan sapa doğru kalınlaşarak bıçağın ağırlık merkezini sapın ucuna verir. Bu sayede elinizde tuttuğunuz bıçağın kontrolü tamamen sizdedir. Aşçı Bıcağı veya Profesyonel Bıçak olarak da bilinen Şef Bıçağı pek çok farklı doğrama işlemi için kullanılır.  Kişiye özel duruşu ve kullanımıyla yemek yapım aşamasını eğlenceli bir aktiviteye çevirir…

 

KASAP BIÇAĞI NEDİR?

Hep merak edilen ancak cevaplandırılmayan et bıçağı ve kasap bıçağı arasındaki farklı sizler için araştırdık. Bu yazımızda özellikle Lazoğlu Kasap Bıçağı üzerinde durarak, özelliklerini ve ne amaçla kullanıldıklarından bahsedeceğiz.  Bildiğiniz üzere mutfağın en büyük yardımcı Demirtaşlarından biri bıçaktır.  Yemek yapmaktan hoşlanan kişilerin gözü gibi baktıkları bıçaklar doğrama,  dilimleme, soyma ve sıyırma gibi işlemlerden kullanılır. Bıçak kullanılmadan yemek yapmak neredeyse imkansızdır. Bıçakların kullanım yerine ve işlevine göre birçok çeşitleri bulunmaktadır.  Lazoğlu Kasap Bıçakları et kesmek ve doğramak için özel üretilmiştir.

Kasaplar için özel olarak imal edilen bu bıçaklar derisi yüzülmüş bütün et parçalarını parçalara ayırmak ve küçük şekiller vermek için kullanılır.  Çiftliklerden hazır olarak gelen  karkas etler kasap bıçakları yardımıyla bazı işlemlerden geçirilerek müşterilere sunulur.  Et kasap bıçağı yardımıyla sinirlerinden ayıklanır. İkinci aşama olarak kemikten ayırma işlemine geçilir.  Nitekim bu aşama için aşırı keskin bıçakların kullanımı şarttır. Etin özel bölümlere ayrılması kısmında bıçak ile pirzola, biftek, kuşbaşı ve kıymalık sarma parçaları ayrılır.

Lazoğlu Kasap Bıçağı kaliteli malzemesi,  tamamı el işçiliğiyle üretilerek müşterilerine %100 memnuniyet sunuyor.  Et kesmek için kullanacağınız bıçağın kişisel veya profesyonel kullanımı ayırt etmeksizin kaliteli malzemeden üretilmiş olduğundan emin olmalısınız. Sap bölmeleri güvenli ve elinize oturacak derecede rahat olmalıdır. Almış olduğunuz bıçağın düzenli olarak yıkamalı, keskin kalmaya devam etmesi için masat kullanmalısınız…

https://lazoglubicak.com/

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!