3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Seyir Tepesinde Karadeniz Fırtınası

Türkiye’nin en büyük tematik kent ormanı olan Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Şehir Ormanı önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Pamukkale Belediyesi Karadeniz Tanıtım Günleri binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşirken Karadeniz ezgileri ile horon Seyir Tepesi’ni renklendirdi.

Türkiye’nin en büyük tematik kent ormanı olan Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi, Pamukkale Belediyesi Karadeniz Tanıtım Günleri’ne ev sahipliği yaptı. 405 bin metrekarelik alanda konuşlanan ve kentin yeni buluşma noktası olan Seyir Tepesi Şehir Ormanı’nda adeta Karadeniz fırtınası esti. Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği ile Pamukkale Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Pamukkale Belediyesi Karadeniz Tanıtım Günleri’nde katılımcılara ekmek arası hamsi ikramı yapıldı. Denizli Valisi Ali Fuat Atik ve Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki de alanda katılanlara balık ekmek ikramı yaptı. Vatandaşlar bu lezzeti tatma imkânı bulurken, gün boyu Seyir Tepesi Şehir Ormanı’nda Karadeniz nağmeleri yankılandı.

KARADENİZ PAMUKKALE’YE TAŞINDI

Pamukkale Belediyesi Karadeniz Tanıtım Günleri, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Birol Konak ve yönetim kurulu üyeleri ile binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Açılış konuşmasını yapan Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Birol Konak, “Pamukkale Belediyesi’nin bu dev eserinde sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Biz Karadenizliler heyecanlıyız, takımımız şampiyon olmuş ve bir kutlama yapmamız gerekiyordu. Karadeniz insanı gittiği yeri memleketi gibi kabul eder, benimser, şehrin üretimini arttırmak için çalışır, çabalar. Denizli’de bunu ortaya koyduğumuzu düşünüyorum, üretiyoruz, katma değer katıyoruz, yol arkadaşlığı yapıyoruz. Bugün 29 Mayıs İstanbul’un Fethi’nin yıl dönümü. O yüzden bu günü seçtik. Trabzonspor bu yıl, Fatih Sultan’ın çağ açması gibi Anadolu futboluna bir devrim yapmıştır, güzellik katmıştır. Trabzonspor’u da buradan kutluyorum. Bize her konuda destek veren ve Seyir Tepesi’ni açan Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki’ye teşekkür ediyorum” dedi. “Birol Konak başkanım bu etkinlik için çok çabaladı” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Bu etkinliğimizde Denizli’mizdeki Karadenizli hemşerilerimizle buluşma, geçmişten günümüze köklerimizi güçlendirme, birlik ve beraberliğimizi daha güçlü hale getirme imkânı bulduk. Şu anda Denizli’mizin en yüksek noktalarından birisindeyiz. Havamız da epeyce rüzgârlı, biz burada böyle havalara alışık değiliz. Karadenizliler olarak ‘bize her yer Trabzon’ diyorsunuz. Buraya da Karadeniz havasını getirdiniz. Bu vesileyle hem Trabzonsporu hem Denizlisporu yürekten tebrik ediyorum, başarıları daim olsun inşallah” diye konuştu.

TARİHİ ÇOK ANLAMLI

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise “Denizli’de Karadenizli dostlarımız, kardeşlerimiz var.  Onlar, şehrimize hizmet etme gayretinde, vatanperverlikleri, üretme kültürüne erişmiş olmaları, vatanını milletini daha ileri ulaştırma gayreti içinde Denizli’mize gerçekten çok büyük katkılar sağlıyorlar. Şehrimize en son da Trabzonlu olan sayın Valimiz geldi. İnşallah birlik ve beraberlik içinde hem Denizli’mizi hem Karadeniz’imizi hem de ülkemizi daha ileriye götürelim. Derneğin önceki başkanları da var, bugünkü başkanımız Birol Konak da gece gündüz koşturuyor. Ben kendisine ve Karadenizli hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. Aslen Trabzonlu olan Denizli Valisi Ali Fuat Atik de, “Bu sene Birol başkanım hem Trabzonspor’umuzun şampiyonluğunu kutlayalım, hem de 2 senedir yapılmayan Karadeniz gününü icra edelim dedi. Öyle bir tarihi seçelim ki anlamı olsun istedik. 29 Mayıs 1453’de İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet, 1461’de de Trabzon’u fethetmişti. Bu organizasyon için tüm hemşehrilerim adına Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a ve Karadenizliler Derneği Başkanımız Birol kardeşimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Birol Konak, protokol üyelerine günün anısına plaket takdim etti.

KARADENİZ NAĞMELERİ COŞTURDU

Pamukkale Belediyesi Karadeniz Tanıtım Günleri, 27 metrelik dev boyutuyla dikkat çeken horoz heykelinin bulunduğu festival alanında gerçekleştirildi. İlk olarak şarkıcı Sevda Gül sahne aldı. Karadeniz ezgilerinin yanı sıra kendi eserlerini de seslendiren sanatçıya vatandaşlar danslarıyla ve horonlarıyla eşlik etti. Gecenin ikinci sanatçısı ise Karadenizli sanatçı Onay Şahin oldu. Bölge eserlerini seslendiren sanatçının şarkılarına eşlik eden vatandaşlar, horon çekip ve kol bastı oynayarak Seyir Tepesi Şehir Ormanı’nda farklı zaman geçirme imkânı buldu. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden Pamukkale Belediyesi Karadeniz Tanıtım Günleri’ne katılanlar doyasıya eğlendi. Gecede 2021-2022 Spor Toto Süper Lig’de Konyaspor’un trafik kazasında hayatını kaybeden futbolcusu Ahmet Çalık’ın adı verilen sezonu şampiyonlukla tamamlayan Trabzonspor’un bu başarısı da kutlandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!