Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Sezon Bitti Denizlispor Dağıldı 14 İsim Gitti 8 İsim Kaldı

Sezon Bitti Denizlispor Dağıldı 14 İsim Gitti 8 İsim Kaldı
Denizlispor, 9 yıl sonra çıkmayı başardığı Süper Lig’de kalmayı başardı. Son 20 yılda girdiği 8.ligde kalma mücadelesinin 7.sini kazanan yeşil siyahlılarda ligin bitmesiyle birlikte 8 oyuncunun sözleşmesi devam ederken aralarında Rodallega’nın da bulunduğu 14 ismin sözleşmesi sona erdi. Yönetim bu isimlerden Oscar Estupinan’ı kadroda tutmayı hedefliyor.

Süper Lig’de 2019-2020 sezonu sona erdi. Başakşehir’in şampiyon olduğu ligde Ankaragücü’nün ardından Kayserispor ve Malatyaspor da ligden düşen ekipler oldu. Denizlispor ise sahasında Ankaragücü’ne yenilmesine rağmen ligde kalmayı başaran ekip oldu. 2009-2010 sezonunda Süper Lig’den düşen yeşil siyahlılar, 9 yıl sonra çıktığı ligde kalmayı başardı.

SEZONA İYİ BAŞLADI AMA…

Denizlispor, 2019-2020 sezonuna çok iyi başladı ancak gerisini getiremedi. Sahasında Galatasaray’ı 2-0 mağlup eden yeşil siyahlılar, 2. Haftada ise Antalyaspor’u aynı skorla geçti. Horoz’da düşüş dönemi ise 0-0 sona eren Göztepe maçıyla başladı. Yeşil siyahlılar, bu maçın ardından çıktığı Konyaspor ve Kasımpaşa maçlarını 1-0’lık skorlarla kaybederken Kayserispor ile deplasmanda 1-1’lik sonuçla 1 puan alabildi. Sezona takımı 1. Lig’de şampiyon yapan Yücel İldiz ile başlayan Horoz’da İldiz dönemi ise 5-1’lik Malatyaspor yenilgisiyle sona erdi. İldiz sonrası dümene ise Mehmet Özdilek geçti.

ÖZDİLEK’İN SONU DA AYNI OLDU

Özdilek’le çıktığı ilk maçta Fenerbahçe’ye 2-1 kaybeden yeşil siyahlılar, Gençlerbirliği’ni 2-0 mağlup ettikten sonra deplasman maçlarında Sivas’a 2-0 Beşiktaş’a ise deplasmanda 1-0, kaybetti. Horoz bu iki maçın ardından çıktığı 4 maçta ise Çaykur Rizespor’u sahasında 2-0, Gaziantep’i deplasmanda 1-0 mağlup ederken, Başakşehir ile sahasında 1-1 berabere kalıp Trabzonspor’u deplasmanda 2-1 ile geçti. Horoz, ilk yarının son iki maçında ise Alanyaspor’a sahasında 5-1 mağlup olurken, Ankaragücü ile 2-2’lik sonuçla berabere kaldı. Horoz, ikinci yarıda ise Galatasaray’a 2-1, Antalyaspor’a 3-0 mağlup olurken, Göztepe ile 1-1, Konyaspor ile ise 0-0 berabere kaldı. Özdilek döneminin son maçı ise iç sahada alınan 1-0’lık Kayserispor mağlubiyeti oldu.

UYGUN YENİLGİ İLE BAŞLADI AYNI ŞEKİLDE BİTİRDİ

Yeşil siyahlılarda Özdilek sonrası dönemde başa gelen Bülent Uygun ise kariyerine 2-0’lık Kasımpaşa yenilgisiyle başladı. Uygun yönetimindeki Horoz, pandemi arasına kadar Malatyaspor’u ve Gençlerbirliği’ni sahasında 2-0 ve 1-0’lık skorlarla mağlup etti. Fenerbahçe ile 2-2’lik sonuçla berabere kalan Horoz, pandemi arasının ardından çıktığı maçlarda ise adeta kabus yaşadı. Sivasspor’a 1-0, Beşiktaş’a 5-1 mağlup olan Horoz, Rizespor ile 2-2 berabere kalırken, Gaziantep’e ise 1-0 mağlup oldu. Horoz’da Uygun dönemi de bu yenilginin ardından sona erdi.

TRABZONSPOR MUCİZESİ

Uygun sonrası dümene ise Yardımcı Teknik Direktör Samet Kartop geçti. Kartop yönetimindeki Horoz, Başakşehir’e 2-0 mağlup olmasının ardından konuk ettiği Trabzonspor’a geriye düştüğü maçta 2-1 ile geçti. Ligde 5 maç sonra kazanan Horoz, Alanyaspor’a ve Ankaragücü’ne 1-0 kaybetmesine rağmen hem Trabzon’dan aldığı 3 puan hem de Trabzon’un Kayseri’yi mağlup etmesiyle ligde kalmayı başardı.

14’Ü GİTTİ 8 FUTBOLCU KALDI

Horoz, sezonu 9 galibiyet, 8 beraberlik ve 17 yenilgi ile 35 puanla 14.sırada tamamladı. Kabus dolu sezonu geride bırakan Horoz’da sözleşmesi sona eren 14 isim ise sözleşmesi sona erdi. Daha önce ayrılan Ben Youssef, Adam Stachowiak, Barrow ve Onazi’nin yanı sıra Rodallega, Olcay Şahan, Mbamba, Mustafa Yumlu, Zeki Yavru, Oğuz Yılmaz, Tolgahan Acar ile kiralık olarak takımda forma giyen Oscar Estupinan, Sackey ve Sedat Şahintürk, takımdan ayrılan isimler oldu. Horoz’da 2021’e kadar sözleşmesi devam eden Murawski, Hadi Sacko, TiagoLopes, Berdich, Recep Niyaz ve Aissati ile 2022’ye kadar sözleşmesi devam eden Özgür Çek ve Hüseyin Altıntaş takımda kalan isimler oldu.

ESTUPİNAN’IN BONSERVİSİ ALINACAK

Horoz’da kimlerin gidip kalacağı bayram sonrası yapılacak olan toplantının ardından belli olacak. Yönetimin bu sezon iyi bir performans sergileyen Oscar Estupinan’ın bonservisini almayı hedeflediği biliniyor. Sezon başında Portekiz ekibi VitoriaGuimarães’ten kiralanan Kolombiyalının sözleşmesindeki 1 milyon avroluk satın alma opsiyonunun kullanılması hedefleniyor. Horoz’un bu rakamı daha da aşağıya çekmek için Portekiz ekibi ile temasa geçtiği öğrenildi. Sackey ve Sedat için ise yeni kiralama teklifi yapılmayacak.

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!