3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Somali’de Bombalı Saldırıda Hayatını Kaybeden Kaplan Toprağa Verildi

Somali’de Bombalı Saldırıda Hayatını Kaybeden Kaplan Toprağa Verildi
Somali’de bombalı saldırıda hayatını kaybeden Mehmet Kaplan(48) memleketi Honaz ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Somali’nin Mogadişu’daki terör saldırısında hayatını kaybeden ve Türkiye’ye getirilen Mehmet Kaplan ve Turan Sevi’nin cenazelerinin Ankara’da otopsi işlemleri tamamlanarak memleketleri gönderildi.  Keçiören Belediyesinin cenaze nakil aracıyla memleketi Denizli’ye getirilen Kaplan’ın cenazesini oğlu Hulusi Kaplan (23) ve aile yakınları ile Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş karşıladı. Karşılamada, aile üyeleri ile yakınlarının fenalık geçirdiği görülürken, burada helallik alındıktan sonra Merkezefendi Hilal Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Honaz ilçesi Emirazizli Mezarlığına defnedildi.  

Merkezefendi ilçesi Hilal Camii’nde öğlen namazını müteakip gerçekleştirilen törene Denizli Valisi Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, protokol üyeleri katıldı. Kaplan’ın cenaze namazını İl Müftüsü Mehmet Aşık kıldırdı. Müftü Aşık, cenaze namazında Kaplan’ın rızkını kazanmak için gittiği gurbette hayatını kaybettiğini, bu yüzden de şehit sayıldığını söyledi.
Kaplan’ın Türk bayrağına sarılı tabutu kılınan cenaze namazı sonrası memleketi olan Denizli’nin Honaz ilçesinde toprağa verilmek üzere gönderildi.

Cenaze törenine Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve dostları katıldı.
“Babam benim çınar ağacım”
Kaplan’ın oğlu Hulusi Kaplan, babasının kendisi için adeta bir çınar gibi olduğunu kaydederek, “Bizler için gitmişti, bizim için gitmişti, çok iyi bir insandı sevenlerini görüyorsunuz. Çok iyi bir insandı yüce Rabbim de onu çok seviyormuş ki şehit olmayı nasip etti. Böyle bir babanın oğlu olduğum için gurur duyuyorum. Şu anda da gurur duyuyorum. Babam benim çınar ağacım. Meyve vermese dahi onun gölgesi yeter, onun gölgesi yeter. Şehitler ölmez” dedi.

“Sözün bittiği yer”
Torunu ile aynı ismi taşıyan Kaplan’ın babası Hulusi Kaplan ise oğlunun çalıştığı şirkette sigortasız olarak yurt dışına götürüldüğünü öne sürerek şunları söyledi:
“Ekmek parası için cenazesi geldi. Sözün bittiği yer. Burada işi vardı ama gittiği firma öyle bir yere insanları paraya boğarak, kandırarak gönderiyor. O firma halen aynı öyle millete 14 bin TL maaş verip kandırıp gönderiyor. Geçen gün cenazemize gelen bir vatandaş gidecekmiş ama bizim olaydan sonra gitmeyeceğini söyledi.”
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!