3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Son dönemde farklı bir ivme yakalayan DTO’nun etkinliği, çok büyük ilgi gördü

Son dönemde farklı bir ivme yakalayan DTO’nun etkinliği, çok büyük ilgi gördü
Denizli Ticaret Odası (DTO), bu sene PASVAK’ta gerçekleştirdiği geleneksel iftar yemeğinde, meclis ve meslek komiteleri, kadın ve genç girişimciler kurulları ile idari organlarında yer alan isimler ile camianın duayenlerinden önceki dönem başkanlarını bir araya getirdi. Büyük bir ilgi gören gecede, DTO Başkanı Uğur Erdoğan kısa bir konuşma yaptı; odalarında son dönemde yakalanan bu birliktelik ve ivmeyle, çok büyük projelere imza atmanın, bu projeler sayesinde de 100 milyon liranın üzerinde bir Avrupa Birliği fonunu Denizli’ye kazandırmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Erdoğan birlik ve beraberliklerinin her yerde örnek gösterildiğine dikkat çektiği konuşmasında ayrıca konuklarına “Denizli Ticaret Odası, çok büyük bir aile ve biz böyle bir ailenin parçası olmanın ayrıcalığını yaşamanın onurunu taşıyoruz. Bugün burada da oldukça güzel bir tablo olarak tezahür eden eşsiz coşku ve enerjimizi, halka hizmet etmeye adadık.Her birimiz Denizli Ticaret Odamızın, iş dünyamızın, camiamızın birer hizmet neferiyiz. Her geçen gün daha da büyümekteyiz” diye seslendi.

DTO’nunPamukkale Sağlık Eğitim Vakfı (PASVAK)’taki geleneksel iftar yemeğine DTO’nun önceki dönem yönetim kurulu ve meclis başkanlarından Ahmet Yüksel Kaşıkçı, Mustafa Mesut Aygören, Nail Kalemci ve Mehmet Gökçe’nin yanı sıra iş dünyasından çok sayıda isim katıldı. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, konuklarını kapıda karşıladı.

Büyük ilgi gören iftar programında bir araya gelen davetliler, etkinlik boyunca samimi ve derin sohbetlerle keyifli bir akşam geçirdi. Gecede çocuklar için ise Hacivat ile Karagöz kukla gösterisi vardı.

İl Müftü Yardımcısı Semih Keskin’in yaptırdığı iftar duasının ardından kısa bir konuşmayla konuklarına “Hoş geldiniz” diyen DTO Başkanı Uğur Erdoğan, davetlerine olan yoğun ilgiyi, son dönemdeki girişimleriyle üyeler arasında sağladıkları birlik ve beraberlikle aile olma bilincinin bir göstergesi olarak gördüğünü ifade etti.

 PASVAK

BAŞKAN ERDOĞAN: “130 FARKLI BAŞLIK VE KONUDA EĞİTİM VERDİK”

Denizli Ticaret Odası’nın büyük bir aile olduğunu vurgulayıp, böyle bir ailenin parçası olmanın ayrıcalığını yaşamanın onurunu taşıdıklarının altını çizdi. Başkan Erdoğan, “Denizli Ticaret Odası olarak bizi biz yapan, iri ve diri yapan, güçlü kılan işte bu kardeşliğimizdir; hep beraber el birliğiyle hareket etmemizdir. Böyle olunca uzaklar bile yakınlaşıyor; zor olan ne varsa kolaylaşır. Bu bilinçle, birliktelikle tüm engelleri aşarız. Hiçbir şey karşımızda duramaz. Biz işte bugün burada da oldukça güzel bir tablo olarak tezahür eden bu coşku ve enerjimizi, halka hizmet etmeye adadık. Böylece nice zorluğu geride bıraktık. Her daim hep daha ileriye, geleceğe baktık. Bu sayede ve hazırladığımız projelerle, 100 milyon lirayı aşan büyük bir kaynağı Avrupa Birliği fonlarından hibe olarak Denizli’mize kazandırdık. Bütçesi ve içeriğiyle Denizli tarihinde bir ilk olan Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projemiz ile Denizli Organize Sanayi Bölgemizde 1000 metrekarelik devasa bir alanda bazıları Türkiye’de sadece bizim merkezimizde bulunan son teknoloji makinaların olduğu bir teknoloji üssü kurduk. En büyük gelir kaynağımız tekstile yeni bir yol çizmeye, sektörümüze yeni bir yön vermeye, ürünlerimizin katma değerini artırarak şehrimizin ve hemşehrilerimizin kazançlarını ona hatta yüze katlamaya çalışıyoruz. Tekstilin başkenti Denizli’mizi teknik tekstilin de merkezi haline getireceğiz. Önümüzdeki ay inşallah Sanayi Bakanımız ve Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Başkanı’mızın da katılımlarıyla bu merkezimizin resmi açılışını yapacağız. Ayrıca, yine %75’i Avrupa Birliği’nden hibe 505 bin euroluk kısaca Hi-Tech-Tex adını verdiğimiz ileri teknoloji tekstillerde mükemmelliğe yönelik inovasyonun benimsenmesi ve rekabet gücünün arttırılmasını teşvik eden, Yeni Ve Sürdürülebilir Sektörler Arası Değer Zincirleri Projemizi de başlattık. Bu projemizi İspanya, Portekiz, İtalya ve Çekya’daki uluslararası paydaşlarımızla birlikte yürütüyoruz. Bunun yanında, 1 Kasım 2021’de %90’ı Avrupa Birliği’nden hibe 515 bin euroluk Tekstil Teknolojisi Sektörel Mükemmeliyet Merkezi Kurulması Yoluyla Mesleki Eğitimin Kalitesinin Artırılması Projemizi başlattık. Aynı tarihte yine %90’ı Avrupa Birliği’nden hibe 161 bin euroluk Denizli’de Bütünleştirici Bilim ve Sanat Merkezi Projemizi de başlattık.

 PASVAK

Ayrıca, Güney Ege Kalkınma Ajansı’mızdan sağladığımız kaynakla yaptığımız projelerimiz var. Bunlardan Denizli’de Vakıf Üniversitesi Fizibilitesi Projemizi tamamladık. Sanayi Kaliteyi Yönetiyor temalı teknik destek eğitim projemiz ile Denizli’de İthal Edilen Ürünlerin Türkiye ve Dünyadaki Büyüklüğünün Tespiti Projemiz ise devam ediyor. Bir de kadınlarımız, üniversite öğrencilerimiz ve teknolojiye yatırım yapmak isteyen girişimcilerimize yönelik KOSGEB Girişimcilik İş Planı Hazırlama Yarışması’nı düzenledik. 18 mayısta gerçekleştireceğimiz ödül törenimizde yeni ve uygulanabilir iş fikirleri olanlara toplamda 282 bin liralık maddi destek sağlayacağız. Öte yandan, pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldığımız, kısıtlamalar ve yasakların kalkmasıyla yeniden başladığımız fuar organizasyonlarımızda, kısa zamanda uluslararası ve ulusal her biri sektörünün önde gelen en büyük organizasyonları olan fuarlara yüzlerce üyemizi gönderdik. Pandemiye rağmen üyelerimizi ziyaret etmeye devam ettik. Meslek komitelerimiz, yüksek istişare kurulu üyelerimiz ve tek tek adreslerine kadar gittiğimiz üyelerimizle bir araya geldik. Hepsini tek tek dinledik ve sektörel sorunlarına çare aradık, çözüm ürettik. Pandemi nedeniyle kapanmaların olduğu dönemde, hafta sonu tatilleri ve resmî tatillerde, üyelerimizin çalışma izinlerini çıkarttık; işletmelerimizin kapanmamasını, gerekli önlemleri alarak her koşulda açık kalmasını sağladık. Mesleki ve kişisel gelişim eğitimlerimiz internet üzerinden online olarak devam etti; hiç ara vermedik. Bugüne kadar, dile kolay 130 farklı başlık ve konuda eğitim verdik” diye konuştu.

 PASVAK

BAŞKAN ERDOĞAN: “DENİZLİ TİCARET ODASI AİLESİNİN BİR PARÇASI OLMANIN AYRICALIĞINI YAŞAMANIN ONURUNU TAŞIYORUZ”

Başkan Erdoğan konuşmasında, son 5 yıldaki atılımla, odalarının ilk kez 20 bin üyeyi gördüğünü de belirtti. Erdoğan, “Biz büyük bir aileyiz! Her birimiz Denizli Ticaret Odamızın, iş dünyamızın, camiamızın birer hizmet neferiyiz. Her geçen gün daha da büyümekteyiz… Denizli Ticaret Odası olarak son 5 yıldaki atılımla, ilk kez 20 bin üyeyi gördük. Çok daha fazlasını yapmaya azmettik. Göreve geldiğimiz günden bu yana her şeye rağmen durmadık; her koşulda çalıştık, hizmet ettik ve ürettik. Sizlerden gördüğümüz ilgi ve destek ise bu zorlu mücadelede yoldaşımız ve motivasyon kaynağımız oldu. Ne yaptıysak, altına birlikte imzamızı attık; hep beraber, el birliğiyle yaptık. Ramazanlar birlikte güzeldir. İftar sofralarımızı, dostlarımızın varlığıyla tadına doyulmaz sohbetleri tatlandırır. Biz de bu geleneği bozmadık... Geleneksel iftar yemeğimizde, bu sene Denizli Ticaret Odamızdaki meclis ve meslek komitelerimiz, kadın ve genç girişimci kurullarımızın üyeleri ile idari organlarımızda yer alan isimler ve duayenlerimiz dediğimiz önceki dönem başkanlarımızı bir araya getirdik. Bir kez daha tecrübelerinden faydalandık; oda olarak gidişatımızı ve geleceğimizi istişare etme fırsatı yakaladık. Hem pandemi yasaklarının biriktirdiği hasretimizi dindirdik hem de şu an yeni binasında bulunduğumuz, halkımızdan takdir görmüş bu aşevimiz aracılığıyla bir hayra vesile olduk. Ve sizler, şehrimizin güzide hayır kurumlarından Pasvak'ın en büyük salonunu doldurarak bizi bugün de yalnız bırakmadınız; hepinize teşekkür ederiz” dedi.

 PASVAK

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!