Denizli
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Soru İşaretleri İle Geçen 3 Yıl PAÜ’de Rektör Bağ'ın Ardından

Soru İşaretleri İle Geçen 3 Yıl PAÜ’de Rektör Bağ'ın Ardından
Pamukkale Üniversitesinde eşine özel öğretim alımı yaptığı gerekçesiyle YÖK tarafından görevinden uzaklaştırılan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 3 yıllık görev süresince ardından soru işaretleri bıraktı. Denizli'de DSO, DTO gibi odalara TEKNOKENT nedeniyle ters düşen Bağ, üniversitedeki görevi boyunca rektörlük dışında kendisine yaptığı atamalardan aldığı maaşlarla da gündeme geldi.

15 Temmuz 2016'da hain darbe girişiminin ardından Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, darbenin 1 yıl sonrasında Cumhurbaşkanlığı kararı ile 2017'de görevinden alındı. Bağcı'nın göreve alınmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasını taşıyan kararla 2015'te seçimi ikinci sırada tamamlayan Prof. Dr. Bülent Topuz yerine göreve üçüncü sıradaki Hüseyin Bağ, vekaleten atandı.

SORU İŞARETLERİ BAŞLADI

Bağ'ın göreve gelmesinin ardından üniversitede tüm birimlerde yeniden bir şekillenme başladı. Üniversitenin tüm kadroları yer değiştirmek zorunda kaldı. Birimler yeniden yapılandırıldı. Bu değişiminde kamuoyuna pek çok kez soru işaretleri yaratan kadrolaşma iddiaları sıkça aksetmeye başladı. Bu iddialarda Bağ'ın kendi yakın çevresini ve bir cemaate üye kişileri üniversitede belirli konumlara yerleştirdiği iddiaları yer aldı.

ÇOK SAYIDA MAAŞ ALDI

Rektör Bağ için en büyük sorun ise sadece Rektör maaşı ile yetinmeyişi oldu. Göreve geldiği 2017'den sonra Bağ'ın birçok konuma kendisini atadığı öğrenildi. Sözcü Yazarı Deniz Zeyrek, bugünkü köşesinde bu olayı şu cümlelerle anlatıyor: "Aynı zamanda “hırslı” ve “çalışkan”: O koltukta “asaleten” kalmak için, 16'sı dekanlık, 3'ü yüksekokul, 2'si enstitü ve bir de teknokent olmak üzere 22 koltuğa daha aynı anda oturur. Ve “mütevazı”: “Bu nasıl iş” diye soranlara “zor ama yapmak zorundayım” karşılığını verir."

TEKNOKENT KRİZİ

Rektör Bağ ile Denizli'nin en güçlü odaları arasında bir de TEKNOKENT krizi patlak verir. Pamukkale Üniversitesi ve Denizli'nin gözbebeği olan Teknokent'ten Rektör Bağ ile anlaşamadığımı iddiasıyla Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Odası ve Denizli İhracatçılar Birliği ayrılır. Rektör'ün burada da kendine bazı pozisyonlara atayarak maaş aldığı iddia edildi.

BİYOM BAHÇESİNDEN KANALİZASYON GEÇİRMİŞTİ

Rektör Bağ'ın vukuatları arasında ayrıca Türkiye'nin en büyük yerli tohum projeleri arasında yer alan Pamukkale Üniversitesi Bitki Güvenliği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİYOM) arazisinde kanalizasyon geçirme girişimi oldu. Geçtiğimiz Mart ayında gerçekleşen olayda, Bağ kepçe ile araştırma merkezine dalmış, kıymetli arazileri kepçe ile kazarak kanalizasyon hattını geçirmişti. Olayda BİYOM'da görevli profesörlerden birisi kepçenin önüne yatmış bu da ülke gündemine bomba gibi düşmüştü. 

EŞİNİ 2 KEZ İŞE SOKTU ÜÇÜNCÜSÜ SONU OLDU

Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ın 3 yıllık görev sırasında en büyük amacı ise eşini işe sokmak oldu. İlk önce eşini sekreter olarak atayan ancak atama bilgileri ortaya çıkınca YÖK'ün isteğiyle eşinin istifasıyla sonuçlanan ilk raunt olumsuz sonuçlandı. Bağ, bilgileri sızdırdığı iddia ettiği 11 kişiyi de bu dönemde işten çıkardı. Bağ, eşini bu atamanın sıcağını geçmesinin ardından ikinci defasında Ekim 2018'de eşini Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezine bilgisayar işletmeni olarak görevlendirir. Bu atama da basına sızınca eşi yine görevden istifa etmek zorunda kalır. Rektör Bağ'ın sonunu hazırlayan ise eşine özel olarak açtığı öğretim elemanı ilanı olur. Hem ulusal medyada hem de sosyal medyada gündem olan olayla ilgili YÖK, yaptığı soruşturmanın ardından görevden uzaklaştırma kararı verdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!