Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Söylemekten utandığı 17 yıllık hastalığından bir ameliyatla kurtuldu

Söylemekten utandığı 17 yıllık hastalığından bir ameliyatla kurtuldu
Denizli’de 17 yıldır rahim sarkması şikayeti ile mücadele eden, idrar yollarında sorunlar oluşan ve buna bağlı olarak böbreklerinde sorunlar oluşan hasta sağlığına kavuştu. Ameliyat korkusu yaşayan kadın Pamukkale Üniversitesi Hastanesindeki ameliyatta sağlığına kavuştu.

67 yaşındaki bir kadın rahim sarkması şikayetiyle başvurduğu Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde sağlığına kavuştu. İsmi açıklanmayan kadında, 17 yıldır rahim sarkması şikayetini çektiği, idrar yapmada sorunlar yaşadığı ve buna bağlı olarak böbreklerinde sorun oluştu. Yine rahim sarkmasına bağlı yürümede, oturmada zorluk ve ağrı şikayetleri oluşmuş. 17 yıldır rahim sarkması olan hastamız şikayetini söylemeye utandığından ve ameliyat korkusundan hiçbir sağlık kuruluşuna başvuramadı. Eşi ve çocukları tarafından ikna edilen kadının şikayetlerini ifade etmesinin ardından PAÜ Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum AD. Dr. Öğr. Üyesi Soner Gök tarafından ameliyat edildi.

HASTAMIZ HAYAT KONFORUNA KAVUŞTU

Gök, “Yapmış olduğumuz muayenede hastamızın rahmi ve idrar kesesi tamamen dışa sarkmış durumdaydı ve ileri evre rahim sarkması olarak değerlendirildi. Hastamız rahim sarkmasının oluşturduğu zararlar ve hayat konforundaki olumsuzluklar hakkında detaylı bilgilendirildi. Tedavi yöntemi hakkında hastamız ve yakınları bilgilendirilip onamları alındı. Hastamızın karnından hiçbir kesi yapılmadan alttan (vajinal yoldan) rahim ve yumurtalıkları alındı, idrar kesesindeki sarkma düzeltildi (sistosel operasyonu) ve sakrospinöz fiksasyon denilen askı ameliyatı yapılarak hastamızın idrar kesesi ve haznesi önceki olağan anatomik pozisyonuna getirildi. Ameliyat sonrası 2. günde şifa ile taburcu edilen hastamız 2 hafta sonraki kontrolüne geldiğinde yüzünde sürekli bir gülümseme ve mutluluk vardı. Ameliyat sonrası bu kısa sürede hayat kalitesi ve konforundaki artışın tarifi olmadığını, ameliyatın korktuğu kadar zor geçmediğini ifade etti.

RAHİM SARKMASI GENÇLERDE DE GÖRÜLEBİLİR

Rahim sarkması nadir olarak genç yaştaki kadınlarda görülebilmesine karşın genellikle ileri yaşta ve çoğunlukla çok doğum yapmış kadınlarda görülmektedir. Kadınların hayat kalitesini, konforunu ve özgüvenini düşüren bir sağlık problemidir. Utanma ve korkuya bağlı doktora başvurmada gecikme zamanla idrar yapamamaya bağlı olarak böbrek fonksiyonlarının bozulması gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir” dedi.

                                                                                      

 

  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!