Denizli
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Sporcuların Mutlaka Alması Gereken Mineraller

Sporcuların Mutlaka Alması Gereken Mineraller

Mineraller, vücudumuz tarafından kendiliğinden üretilmeyen ancak yaşamımızı sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek için ihtiyaç duyduğumuz temel besinlerdir. Mineraller, genel olarak, vücuttaki birçok önemli işlevi desteklerler. Kemik ve diş oluşumu, kas kasılması, sinir iletimi ve hücresel metabolizma süreçlerinin düzenlemesi gibi vücuda oldukça büyük faydaları olan mineraller söz konusu sporcu beslenmesi olduğunda da büyük önem taşır.

 

Performansı arttırmaya destek olan ve kaslara hacim kazandırmayı da sağlayan mineralleri vücuda kazandırmak ve yeterli seviyede tutmaya çalışmak bu noktada oldukça önemlidir.

 

Sporcuların mutlaka alması gereken mineraller;

 

1- Magnezyum

Magnezyum, ATP üretimine yardımcı olan enzimleri aktive ederek besinleri metabolize eder ve enerjiye dönüştürür. ATP vücut tarafından parçalandığı zaman, salınan enerji kaslar tarafından kullanılır. Magnezyum ayrıca kas kasılması ve sinir iletimi, protein kazanımı, bağışıklık sisteminin işleyişini desteklemek için gereklidir.

 

2- Sodyum

Çok fazla tuz tüketmek sağlık açısından risk oluştursa da, sodyum olmadan yaşayamayız. Kas kasılması ve sinir iletimi için sağlıklı bir miktarda sodyum tüketmek gereklidir. Sodyum tüketmek kas kramplarını önler, kas sıvılarının emiliminde önemli bir rol oynar ve vücuttaki sıvı dengesini korur. Özellikle sporcularda yüksek terleme sodyum kaybına neden olur ve performansa zarar verebilir. Bu nedenle sodyum tüketimi oldukça önemlidir.

 

3- Potasyum

Potasyumun vücutta birçok önemli işlevi vardır. Potasyum bazı enzimlerin aktivitesini düzenler ve karbonhidratların enerjiye dönüşümünü destekler.

 

4- Kalsiyum

Kalsiyum vücudun iskelet yapısını daha güçlü ve sağlıklı tutmaya yardımcıdır. Kemik sağlığının yanı sıra, kas kasılmaları için de kullanılan bir mineraldir.

 

5- Çinko

Büyüme ile yakından ilişkili olan çinko minerali, kas hacmini artırmak isteyen sporcuların mutlaka kullanması gereken bir diğer mineraldir.

 

6- Demir

Kasların çalışabilmesi için yeterli miktarda oksijen taşınmasına ihtiyaç vardır. Demir, oksijenin akciğerlerden vücudun geri kalanına taşınmasına yardımcı olan önemli bir mineraldir.

 

Magnezyum ve magnezyum içerikleri kolajen takviyeleri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için https://www.day2day.com.tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!