Denizli
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Gökhan Önem, tasarruf edeyim derken sağlığınızdan olmayın

Gökhan Önem, tasarruf edeyim derken sağlığınızdan olmayın
Türkiye’de son yıllarda market sektöründe büyük indirimlerin yapıldığı hızlı pazarlama sistemi kullanılıyor. Şirketlerle anlaşan marketlerin özellikle son kullanma tarihi yaklaşan ürünleri sanki ucuzmuş gibi satıyor. Ev ekonomisi için vazgeçilmez haline gelen bu pazarlama işi aslında büyük bir tehlikeyi beraberinde getiriyor. Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin kullanımının ciddi sağlık sorunlarına neden olduğunu söyledi.

‘Büyük İndirim’, ‘Türkiye böyle fiyat görmedi’, ‘En ucuzu bizde’ diye uzayan liste ile artık Türkiye’de yeni dönem pazarlama yapılıyor. Özellikle butik tabir edilen yeni dönem bakkalı da lanse edilen neredeyse her sokak başında bulunan ulusal çapta büyük market zincirleri ile başlayan bu süreç artık yerel marketlere de sıçradı. Büyük broşürlerle ucuz ürün sattığını iddia eden bu marketlerin aslında son kullanma tarihi yaklaşmış ürünleri şirketlerle anlaşarak yarı fiyatına sattığı ortaya çıktı. Bu marketler için Sikayetvar.com’a yapılan binlerce şikayet yer alıyor. Gıda maddelerinin son yıllarda hızla pahalandığı Denizli’de daha ucuza ürün alarak ev ekonomisine katkı yapmak isteyen ev hanımlarının büyük bir ilgi gösterdiği bu satış yerlerinden ürün alınırken dikkat edilmesi gereken en büyük önlem ise ürünlerin son kullanma tarihlerine dikkat etmek. Bu ürünlerin gününden sonra tüketilmesi organ kaybına kadar birçok ciddi rahatsızlığa neden olabiliyor.

HEMEN TÜKETMEYECEKSENİZ ALMAYIN

Son kullanma tarihi yaklaşmış ürünlerin alınması halinde hemen tüketilmesi gerektiğini ifade eden Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, “Son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin asla tüketilmemesi gerekiyor. Bunun için marketlerin sıkı denetlenmesi gerekiyor. İndirimli mi nasıl satılıyor bilmem ama tüketicinin bunu mutlaka kontrol etmesi gerekiyor. Sonuç olarak bu ürünlerin üzerinde son kullanma tarihleri var. Bu tarihler ürünün ne zamana kadar sağlıklı olacağı belirtiliyor. Bu tarihlerin uyulması gerekiyor. Aksi halde ciddi sağlık sorunlarına neden olan zehirlenmelere kadar neden olabilir. Bunun kontrolü iki şekilde yapılmalı. İlk olarak marketlerin bunu sıkı bir şekilde kontrol etmelidir. İkinci ve en önemli denetim ise tüketicinin yapacağı denetimdir. Tüketici ürünleri tüketmeden önce mutlaka son kullanma tarihine bakmalıdır” dedi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!