3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Tavas Devlet Hastanesinde Akupunktur, Sülük, Hacamat, Mezoterapi Hizmetleri

Tavas Devlet Hastanesinde Akupunktur, Sülük, Hacamat, Mezoterapi Hizmetleri
Denizli Tavas Devlet Hastanesi’nin bünyesinde bulunan Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Ünitesi’nde (GETAT) geleneksel tıp yöntemleri olan akupunktur, hacamat ve mezoterapi , sülük tedavisi, ozon terapi, müzik terapi gibi hizmetler verilecek.

Törene, Ak Parti Denizli Milletvekilleri Ahmet Yıldız ve Nilgün Ök, Tavas Kaymakamlığına vekaleten bakan Kale Kaymakamı Murat Güneş, Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, Denizli İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk, vatandaşlar ve sağlık çalışanları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Denizli İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk 2016 yılında hizmete açılan Tavas Devlet Hastanesi’nin açıldığı günden bu yana kendisini tıbbi anlamda devamlı geliştirdiğini bugün hizmete açılan GETAT Ünitesinin de kamuda Denizli’de ilk olma özelliğini barındırdığını söyledi. Öztürk; “ İnsan hayatını daha sağlıklı ve bütünsel hale getirmek için modern tıp kadar geleneksel tıp da önemlidir. Bugün en çok aşina olduğumuz hacamat(kupa terapi), akupunktur, sülük tedavisi, ozon terapi, müzik terapi, mezoterapi gibi GETAT uygulamaları sadece hastalıkların tedavisi için değil, hastalıklardan korunmak, sağlıklı yaşamak için de ihtiyaç duyulmakta ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından da sağlık sistemini güçlendirmek için teşvik edilmektedir. Ülkemizde de Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Sayın Emine Erdoğan’ın destekleri ile bilimsel çalışmalar hızlanmış ve Uluslararası GETAT kongreleri düzenlenmiştir. Denizli’de kamu hastanelerinde ilk olan Tavas GETAT ünitesinde ilk etapta Akupunktur, Hacamat ve Mezoterapi uygulamaları yapılacaktır. Ünitemizin Tavas’a hayırlı olmasını diliyorum. Tavas’a geçtiğimiz dönem hastanemizin açılış süresince birlikte çalıştığımız bugünkü belediye Başkanımız Hüseyin İnamlık’a destekleri için teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Tavas için çok güzel hizmetleri yapacağımıza olan inancımı belirtmek istiyorum. Yine sağlık alanındaki yatırımlarımızda ve ihtiyaçlarımızda bize her zaman destek olan Sayın Valimize ve Milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Tavas Kaymakamlığına vekâleten bakan Kale Kaymakamı Murat Güneş de Tavas Devlet Hastanesi’nin yeni açılan birimleriyle birlikte daha modern ve kaliteli sağlık hizmeti sunduğunu belirterek; “Tavas ilçesi bölgedeki ilçelere de sağlık hizmeti sunmaktadır. Kaleli vatandaşlarımız da Tavas Devlet Hastanesi’nden faydalanmaktadır. GETAT Ünitesi’nde vatandaşlarımızın sağlığı için önemli çalışmalar yürütülecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ak Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız da tamamlayıcı tıp kavramının tüm dünyada yaygın hale geldiğini söyleyerek; “ Tavas Devlet Hastanesi’nde açılan GETAT Ünitesi Denizli’de ilk olma özelliğini barındırıyor. Buradaki sağlık çalışanlarımıza hizmetin başarılı olması için büyük sorumluluklar düşmektedir. Denizli’deki sağlık hizmetlerine genel baktığımızda yürütülen çalışmaların başarılı olduğunu düşünüyorum. İlimizin bir bütün olarak kalkınması bakımından ilçelerdeki sağlık tesislerindeki yeni uygulamaların açılmasını son derece önemli buluyorum. Başarı için biz vekiller, mülki amirler elimizden geleni yapacağız. Buna benzer tesislerin ilimizin tamamında küçüklü büyüklü ayırt etmeksizin açılarak hizmet sunmasını diliyorum” dedi.

Denizli Milletvekili Nilgün Ök de GETAT Ünitesinin Tavas’a ve Denizli’ye hayırlı olmasını dileyerek; “Tavas Devlet Hastanesi’nin yapımında son Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’nin büyük desteği oldu. Buradan kendisine çok teşekkür ediyorum. Artık sağlık alanında dünya değişiyor. Şuan dünyada sağlık turizmi önemli bir yer tutuyor. Türkiye’de de sağlık turizmi konusunda birçok çalışma yapılıyor. Bunun yanına Geleneksel Tamamlayıcı Tıp uygulamalarını da merdiven altında değil de devlet eliyle yapılıyor olması Geleneksel Tıp Tedavisinin önemini bir kat daha arttıracaktır. Bunu Denizli’de uzman ellerde Tavas Devlet Hastanesi’nde başlatıyoruz. Bu birimde tedavi görecek tüm hastalarımıza şimdiden şifalar diliyorum. İnşallah hizmetlerimiz sizlerin de gayretleriyle devam edecek. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Konuşmalardan sonra protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek Tavas Devlet Hastanesi GETAT Ünitesi hizmete açıldı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!