Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Tavas'ta dolu dolu festival

Tavas'ta dolu dolu festival
Denizli’de 4. Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali, 21-22-23 ve 24 Temmuz’da gerçekleşecek. 4 gün sürecek olan festivalde Hüseyin Kağıt, Linet ve Oğuzhan Koç sahne alacak. Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, tüm vatandaşları festivale davet etti.

Denizli’nin Tavas ilçesinde bu yıl 4.sü düzenlenecek Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali öncesi Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, basın mensuplarıyla buluştu. Denizli Gazeteciler Cemiyetinde basın mensuplarıyla buluşan Başkan İnamlık, tüm vatandaşları festivale davet etti. Basın toplantısında konuşan İnamlık, “Tavas’ımıza ait değerlerimizi ve geleneksel kültürümüzü tanıtmak amacıyla bu yıl 4. sünü düzenlediğimiz Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivalimizde, 4 gün boyunca devam edecek olan kültür ve sanat etkinliklerimizin yanı sıra birbirinden değerli yerel ve ünlü sanatçılarımız sahne alacak. 

TEMEL AMACIMIZ İLÇEMİZİ TANITMAK
Festivalimizin temel amacı Tavas’ımızı tanıtmak, Zeybek Kültürümüzü devam ettirmek ve gelecek nesillere aktarmaktır. Mücadeleyi, asaleti, kahramanlığı anlatan Tavas Zeybeğimiz Dilden dile, kuşaktan kuşağa geçen bir direniş, haksızlığa karşı çıkan, dağları mesken tutan efelerin öyküsüdür. Adı ile özdeşleşen bu halk oyunumuz, Kendine has ezgisi, kıyafetleri ve ağır figürleri ile kökeninde efelerin yiğitliğini anlatır. Efenin heybeti, asaleti, gururu ve mertliği, yapılan her figürde yeniden hayat bulur. Asil duruş, Tavas Zeybeğimizin etkileyici hikâyesiyle bütünleşince seyrine doyum olmaz bir oyun ortaya çıkar. Sizlere dağıtmış olduğumuz davetiyelerde Festival programımız mevcut. Ben de kısaca gün gün özetleyeyim. Sizlerin aracılığı ile çevre İl ve İlçelerden gelen misafirlerimizi ve Denizlili, Tavaslı hemşehrilerimi festivalimize davet ediyorum. Onları Tavasımızda misafir etmek bizleri çok mutlu edecektir. Festivalimiz hayırlı olsun” dedi. 

FESTİVAL PROGRAMI
4 gün sürecek olan festival, 21 Temmuz Perşembe günü 17:30’da düzenlenecek kortej yürüyüşü ile başlayacak. Saat 18:15’de Bağlar Mesireliğinde açılış konuşmalarının ardından Emre Dayıoğlu ve Uğur Önür konserleri gerçekleşecek. Saat 21:00’da ise halk oyunları gösterileri olacak. 22:30’da ise Emin Mert Boyacıoğlu konseri ile ilk gün noktalanacak.
İkinci gün olan 22 Temmuz 2022 Cuma günü ise Avrupa Denizlililer Derneği ile ortaklaşa düzenlenen Avrupalı Denizlililer ile buluşması gerçekleşecek. Avrupa’da yaşayan gurbetçi sanatçı Hüseyin Kaya ve Denizli’nin usta sanatçılarından Sadi Cesuroğlu akşam konserlerinin ilk bölümünde sahne alacak. Saat 21:00’da ise Hüseyin Kağıt konseri olacak.
Üçüncü gün olan 23 Temmuzda ise saat 17:00’de 90’lar zeybek paneli, Saat 21:00’de ise Linet konseri gerçekleştirilecek. 
Dördüncü gün olan 24 Temmuz Pazar günü saat 21:00’de Oğuzhan Koç konseri ile festival sonlanacak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!