Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Tiago Lopes Geri Dönüyor

Tiago Lopes Geri Dönüyor
Altaş Denizlispor, geçen sezon Süper Lig’de yeşil siyahlı formayı giyen 33 yaşındaki Portekizli savunma oyuncusu Tiago Lopes’i yeniden kadrosuna katmaya hazırlanıyor. Mevcutta bir transfer yasağı bulunan kulüp, oyuncu Altaş Denizlispor’dan ayrıldıktan sonra başka bir kulübe imza atmadığı için bu transfer gerçekleştirebilecek.

Spor Toto 1. Lig’de sezonun ikinci yarısına Bandırmaspor deplasmanında aldığı 4-3’lük flaş bir galibiyetle başlayan Altaş Denizlispor’da sürpriz bir transfer hareketliliği yaşanmaya başladı. Transfer yasağı nedeniyle devre arasında kadrosunu takviye edemeyecek olan Horoz’un gündemine yasağa rağmen sürpriz bir isim geldi. Sezon başında kulübün borçlu olduğu futbolculara öncelik veren ve anlaşma yoluna giderek onlarla sözleşme imzalayan Altaş Denizlispor’un, eski yıldızı Tiago Lopes’in peşine düştüğü öğrenildi. İddiaya göre Portekizli savunmacıyla ilk teması kuran yönetim, Altaş Denizlispor’dan ayrıldıktan sonra başka bir kulüple sözleşme imzalamayan oyuncudan olumlu yanıt aldı. 

Oyuncuya 281 bin euro borç var
Yeni sezon öncesi Aissati, Stachowiak, Onazi gibi kulübün hali hazırda borçlu olduğu oyuncularla el sıkışma yoluna giden yönetim, bu oyuncularda uyguladığı benzer formülü Tiago Lopes transferinde de uygulayacak. Oyuncuya, ‘Gel, oyna, paranı ödeyelim’ diyecek olan yönetim hem savunmasına deneyimli bir oyuncu katmış olacak, hem de camianın bir kısım borç yükünü de hafifletecek. 2021 yılının Mart ayında sözleşmesi feshedilerek takımdan ayrılan Portekizli 33 yaşındaki savunmacı, Denizli’den ayrıldıktan sonra başka bir kulüple sözleşme imzalamadığı için, camianın transfer yasağı bulunmasına rağmen yeşil siyahlı ekiple sözleşme imzalayabilecek. Yönetimin tıpkı sezon başındaki transferlerde olduğu gibi bu oyuncuyla da en az 2,5 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor. 

Portekiz basını transferi doğruladı
Altaş Denizlispor’un Tiago Lopes ile dirsek teması halinde olması, Türk basının yanı sıra Portekiz basınında da yer buldu. Haberlere göre yeşil siyahlı yönetimin yaşanan sakatlıklar dolayısıyla savunmada eksik kalması, savunmada tecrübeli bir isme ihtiyacı olması ve en önemlisi kulübün oyuncuya olan borcu nedeniyle transferin önünün açık olduğu belirtildi. 

Tiago Lopes kimdir?
4 Ocak 1989’da Portekiz’in Vila Nova kentinde dünyaya gelen Tiago Lopes, futbola ülkesinin CD Candal Sub19 kulübünde başladı. Buradan İtalya’nın Valee d’Aoste kulübüne geçen Lopes, 2010-2011 sezonunda ilk profesyonel kulübü Espinyo’ya imza attı. Bir sezon sonra yine Portekiz’den Tondela’ya transfer olan başarılı savunmacı, 20112-2013 sezonunu ise ülkesinin Trofense kulübünde geçirdi. 2013-2014 sezonunda ise yine Portekiz’den Covilha’ya imza atan Lopes, aynı sezonun Ocak ayında kariyerindeki sıçramayı yaparak Romanya’nın köklü ekiplerinden CFR Cluj’a transfer oldu. 3,5 sezon Cluj forması terleten deneyimli savunmacının bir sonraki durağı ise Türkiye oldu ve Kayserispor’a imza attı. İki sezon başarılı bir şekilde sarı kırmızılı formayı giyen Lopes, 2019-2020 ve 2020-2021 sezonlarında ise Altaş Denizlispor’da forma giydi. Profesyonel kariyerinde 6 golü bulunan Tiago Lopes’in Türkiye kariyerinde ise golü bulunmuyor. Lopes geçen sezon Altaş Denizlispor forması altında 2 asist yapmayı başarmıştı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!