3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

TSE’den DTO’DA SALEEM ve SABER Semineri

TSE’den DTO’DA SALEEM ve SABER Semineri
Denizli Ticaret Odası (DTO) ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE)işbirliğiyle, DTO üyeleri Suudi Arabistan’a ihraç edilen ürünlerde uygulanan kontrol sistemi uygulamaları hakkında bilgilendirildi.TSE yetkilileri etkinlikte, firmaların herhangi bir sorunla karşılaşmaması için, başta tekstil ürünleri olmak üzere ihracata konu belirli ürünlerin test ve belgelendirme zorunluluğuna dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

Suudi Arabistan Uygunluk Değerlendirme Kontrol Sistemi (SALEEM) ile ilgili toplantı, Denizli Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

TSE Suudi Arabistan TemsilcisiMithat Doğuelli, TSE Ege Bölge Koordinatörü Kürşat Yılmaz, TSE Dış İlişkiler Daire Başkanlığı Küresel İş Geliştirme Müdürü Nefise Betül Hıdıroğlu, TSE Kalite Kampüsü Uluslararası Gözetim ve Muayene Müdürü Necat Çelikal ile TSE Kıdemli Kimyager Keziban Aydeniz Ulu’nun konuşmacı olarak katıldıkları organizasyonda, DTO Genel Sekreteri Ali Rıza Tekin ile Genel Sekreter Yardımcısı Tekstil Mühendisi Akay Gündoğan da yer aldı.

TSE UZMANLARI, FİRMALARA SUUDİ ARABİSTAN’A İHRACATTA İZLENECEK YOLU ANLATTI

DTO üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda TSE uzmanları, Suudi Standartlar, Metroloji ve Kalite Teşkilatı (SASO) tarafından getirilen yeni uygulama kapsamında, 1 Ocak 2019’dan itibaren Suudi Arabistan’a ihraç edilen belirli ürünlerde SABER veri tabanına kayıt yapılmasının zorunlu hale getirildiğinivurguladı. Katılımcıları, Suudi Arabistan’aihracatta izlenecek yol hakkında bilgilendirdi. Ayrıca, Suudi Arabistan Uygunluk Değerlendirme Kontrol Sistemi (SALEEM) gereğince, başta tekstil ürünleri olmak üzereihracatı yapılan belirli ürünlerin ilgili teknik regülasyona göre test ve belgelendirme zorunluluğu bulunduğunu da anımsatan uzmanlar, TSE’nin SALEEM Sistemi kapsamında yetkilendirilmiş bir kuruluş olarak, SASO tarafından yayınlanan test ve belgelendirme faaliyetlerini yürüttüğünüde aktardılar.

SUNUMLARIN ARDINDAN SORU CEVAP OTURUMU DA VARDI

4,5 saat süren etkinlikte, “SALEEM ve SABER Sistemleri”, “SASO SL&S Sistemi”, “Tekstil Ürünleri Teknik Regülasyonu”, “Gaz Yakan Cihazlar Teknik Regülasyonu”, “VitrifiyeÜrünleri, Seramik Karo Gibi Yapı Malzemelerinin Regülasyonu”ve “G Mark Belgelendirmesi Oyuncak ve LVD Teknik Regülasyonları”ile ilgilisunumlaroldu.

Sunumlarının ardından katılımcıların merak ettiği soruları da cevaplandıran TSE yetkilileri, firmaların herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için yeni düzenlemeler ve mevzuattayer alan yapılması gerekenlere titizlikle uymalarıuyarısında bulundu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!