3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Tugay Odabaşıoğlu için cezaevi önünde adalet eylemi

Tugay Odabaşıoğlu için cezaevi önünde adalet eylemi
Cumhurbaşkanına hakaret gerekçesiyle tutuklu yargılanan CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu için CHP kurmayları cezaevi önünde basın açıklaması yaptı. Partisi adına konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek Odabaşıoğlu’nun suçsuz olduğunu vurgulayarak “Gezi olaylarında ölen gençlerin katili Erdoğan'dır demek suç değildir” dedi.

CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu cumhurbaşkanına hakaret gerekçesiyle tutuklandı. 10 gündür tutuklu olan Odabaşıoğlu’nu bugün ziyaret eden CHP’li kurmaylar cezaevinde önünde açıklama yaparak tutuksuz yargılanmasını talep etti. Açıklamaya tutuklu yargılanan Odabaşıoğlu’nun eşi Nilay Aslan Odabaşıoğlu da katıldı.

Kocabaş D Tipi Cezaevi önünde yapılan açıklamaya CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek ve Gülizar Biçer Karaca, Milletvekilleri Burcu Köksal, Suat Özcan, Süleyman Girgin, Mehmet Göker, Süleyman Bülbül, Rafet Zeybek ve Parti Meclis Üyesi Gizem Özcan katıldı.

“CUMHURBAŞKANI PARTİSİNİN GENEL BAŞKANI OLUNCA İŞLER ÇOK KARIŞIYOR”

Secim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek açıklamasında parti genel başkanlığına yoluyla devletin yönetilmesinin adaletsizliklere sebep olacağını söyledi. Erkek “Bir Cumhurbaşkanı partisinin genel başkanı olunca işler çok karışıyor. Başka bir genel başkanı söylenen söz, soruşturma konusu dahi olmuyor, aynı söz Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanına söylendiği zaman cumhurbaşkanına hakaret suçu oluyor. Böyle bir adalet böyle bir hukuk sistemi olmaz bunu kesinlikle ve kesinlikle reddediyoruz” dedi.

ERKEK’TEN ‘HUKUK DIŞI DELİL’ VURGUSU

Tugay Odabaşıoğlu’nun Erdoğan’a katil dediğini videonun hukuk dışı yollarla elde edildiğini vurgulayan Erkek videonun delil olarak kullanılmaması gerektiğini belirtti. “Gezi olaylarında ölen gençlerin katili Erdoğan’dır” demenin suç olmadığını söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Erkek, bu sözlerin “Yaşanan olaylardan hükümeti sorumlu tutmak” olarak nitelendirdi.

Bugüne kadar cumhurbaşkanına hakaretten açılan dava sayısının 40 bine yaklaştığını söyleyen Erkek bu dosyaların üçte ikisinin beraatle sonuçlandığını ve Odabaşıoğlu’nun da beraat alacağını vurguladı.

“TUGAY ODABAŞIOĞLU SUÇSUZDUR”

Denizli’deki yargı görevlilerine seslenen Erkek talimatla veya baskıyla hareket edilmemesi gerektiğini söyledi. Erkek “Tugay Odabaşıoğlu suçsuzdur. İnsanlar eleştirileri sebebiyle, düşünceleri sebebiyle yargılanamazlar, tutuklanamazlar. İnsanları hapsedebilirsiniz ama fikirleri, düşünceleri asla hapsedemezsiniz. Bu ağır ve haksız tutuklama kararına derhal son verilmesini talep ediyoruz” dedi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!