Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Turistlerin Para Dolu Çantasını Buldu Aileyi Kabustan Kurtardı

Turistlerin Para Dolu Çantasını Buldu Aileyi Kabustan Kurtardı
Denizli’nin ödüllü fotoğraf sanatçılarından biri olan Feyzullah Nihai özbay Hierpolis Antik Kentinde öyle bir işe imza attık ki, helal olsun dedirtti.

İddiaya göre, Denizlili ödüllü fotoğraf sanatçısı Feyzullah Nihaiözbay, UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi’nde yer alan Hierapolis Antik Kentini fotoğraflamak için gittiği Pamukkale’de bir çanta buldu. Çantanın unutulduğunu anlayan Nihaiözbay hemen elindeki fotoğraf makinesi ile çantayı ve içerisindeki her şeyi görüntüledi. Unutulan çantanın içerisine baktığında Nicole Marian Petre ve eşi Alina Gabriela Petre ile biri erkek biri kız çocuğu olmak üzere 4 kişinin pasaportu, kimlik kartları, 320 Euro, 400 Rumen Leyi ve Kredi kartları olduğunu fark etti.

OLAY YERİNE JANDARMA EKİPLERİ GELDİ

Nihaiözbay, hemen Jandarma’yı arayarak durumu bildirdi. Bir süre sonra olay yerine Jandarma Ekipleri geldi. Tutanak ile tüm çantayı Jandarmaya teslim ettikten sonra yaklaşık 1 saat boyunca olay yerinde bekleyerek çantanın sahibi gelir diye bekledi. Bir süre sonra 6 kişiden oluşan bir turist grubu telaşlı bir şekilde olay yerine geldi.

ROMANYALI TURİST

 Romanyalı oldukları bilinen turist grubu ile ingilizce konuşan Nihaiözbay, unutulan çantanın bu aileye ait olduğunu anladı. Tüm evrakların olduğu çantayı unutarak kabusu yaşayan Romanyalı Petre ailesini yanında tutan Nihaiözbay, yeniden Jandarmayı arayarak unutulan çantanın sahipleri bulduğunu söyledi. Bir süre sonra Jandarma Ekipleri yeniden olay yerine geldi. Pasaport ve Kimlikteki fotoğrafları karşılaştıran Jandarma, çantanın bu aileye ait olduğunu belirledikten sonra kabusu sona erdirdi. Unuttukları çantayı yeniden bulan ve içerisindeki her şeyin yerli yerinde durduğunu gören Romanyalı Petra Ailesi sevinçten havalara uçtu. Petra ailesi için yaklaşık 1 saat süren kabus, yerini sevince ve mutluluğa bıraktı. Romanyalı turistler Denizlili fotoğraf sanatçısı Feyzullah Nihaiözbay’a dürüstlüğü, yardımseverliği ve yardımı için defalarca teşekkür etti. Bu mutlu anı selfie çekerek ölümsüzleştirmek isteyince devreye yine Jandarma girdi. Selfie çekildi ve Romanyalı turistler mutluluk içerisinde kalacakları otele döndü. Bu duyarlı davranışından dolayı Jandarma Ekipleri de Nihaiözbay’a teşekkür etti ve görevlerine geri döndü. Yaşanan olaya şahitlik eden çevredeki Türk Vatandaşları ise ‘helal olsun, insanlık ölmemiş’ sözleriyle tepkilerini gösterdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!