Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Üniversitede Bu Bölümleri Seçenler Kazanıyor Denizli'de 7 Bölüm Var

Üniversitede Bu Bölümleri Seçenler Kazanıyor Denizli'de 7 Bölüm Var
Denizli’de Pamukkale Üniversitesi’nin fizik, kimya, biyoloji, matematik gibi temel bilimler ile tekstil ve jeoloji mühendisliği ile felsefe bölümlerini seçen öğrencilere belirli kriterleri sağlaması halinde YÖK tarafından Destek Bursu, verilmeye devam edilecek. Kriterleri sağlayan öğrenciler asgari ücret ile 800 lira arasında değişen bursları alabilecek.

Yükseköğretim Kurulu, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılından bu yana verdiği YÖK Destek Bursu’nu yeni eğitim öğretim yılında da vermeye devam edecek. Kurul, fizik, kimya, biyoloji, matematik gibi temel bilimler ile tarım, ziraat, orman, su ürünleri, yer bilimleri ve hayvancılık odaklı lisans programlarına ilk 15 tercihinde yer veren ve ilgili programa ilk 3 sırada yerleşen öğrencilere burs verecek. Öğretim hayatını boyunca devam edecek olan bursun miktarı ise bu yıl 800 lira olarak belirlendi. YÖK, Ocak 2021’de ise bu bursa zam yapabilecek. Şimdiye kadar 3 bin öğrencinin yararlanabildiği burstan önümüzdeki eğitim dönemindeki 101 üniversitede 557 program için bin 671 öğrenci yararlanabilecek.

PAÜ’DE TEMEL BİLİMLER VAR

Burstan Denizli’de ise Pamukkale Üniversitesi bünyesinde yer alan stratejik alanlar olarak belirlenen temel bilimler olan fizik, kimya, biyoloji, matematik bölümlerini seçen ve gereken kriterleri sağlayan öğrenciler yararlanabilecek.

JEOLOJİ VE CEVHER HAZIRLAMAYA DESTEK

YÖK, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) ile imzalanan iş birliği protokolleri kapsamında, 2020- 2021 öğretim döneminden itibaren üniversite sınavında ilk 50 bine giren öğrenciler, jeoloji ve cevher hazırlama mühendisliğini tercih etmeleri halinde net asgari ücret yani 2 bin 324 TL oranında burs kazanacak, ayrıca istihdamlarında kolaylık sağlanacak. Üniversite sınavında ilk 50 bine giren ve ilk 5 tercihinde bu bölümlerden en az birini tercih eden ve yerleşen öğrencilere aylık net asgari ücret tutarı kadar 50 bin ile 65 bin arasında olanlara net asgari ücret tutarının yarısı kadar 65 bin ile 80 bin arasında olanlara ise net asgari ücret tutarının 3'te 1'i kadar burs verilecek. Diğer kurum ve kuruluşlardan da burs alınması bu eğitim bursunun alınmasına engel teşkil etmeyecek.

TEKSTİLE DE DESTEK

YÖK ayrıca tekstil mühendisliği bölümünü seçen örencilere de burs verecek. İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği protokol gereğince ilk 20 binde olanlara asgari geçim indirimi (AGİ) hariç net asgari ücret bin 828 lira kadar tekstil mühendisliğine ödenecek. Deri mühendisliğine 20-60 bin arasında yerleşen öğrencilere AGİ hariç net asgari ücret tutarının yüzde 70'i kadar bin 280 lira, tekstil mühendisliğine 50-80 bin ve deri mühendisliği için 60-100 bin arasında yerleşen öğrencilere ise AGİ hariç asgari ücret tutarının yüzde 50'si kadar 914 lira burslar yılda 9 ay boyunca ödenecek. Denizli’de ise Pamukkale Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümü yer alırken Deri Mühendisliği bölümü bulunmuyor.

FELSEFE İLK KEZ…

Felsefe bölümü bu sezon ilk kez YÖK Destek Bursu kapsamına alındı. 2020 yılında belirlenen kontenjanlar itibarıyla 57 devlet üniversitesinde öğrenci alan felsefe bölümü bulunduğu ve son yıllarda bu programlara rağbetin azaldığı, kontenjanların bazı üniversitelerde doldurulamadığı kaydedildi. Buna göre devlet üniversitelerinde; bu programlara ilk 15 tercihinde yer vererek ilk 3 sırada yerleşen başarılı öğrencilerimize karşılıksız 800 lira burs verilecek.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!