3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Vali Atik Ve Başkan Zolan Adım Adım Denizli'yi Denetliyor

Vali Atik Ve Başkan Zolan Adım Adım Denizli'yi Denetliyor
Koronavirüsle mücadele kapsamında Denizli'de ikinci büyük denetim Vali Ali Fuat Atik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın katılımıyla başladı. Vali Atik ve Başkan Zolan, Denizli'de adım adım vatandaşlara pandemi kurallarını hatırlatırken, yüksek yoğunluklu denetimlerin 10 gün boyunca sıkı bir şekilde devam edeceği belirtildi.

"Sağlık için hepimiz için" sloganıyla Türkiye genelinde uygulanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleriyle ilgili yüksek yoğunluklu denetim Denizli'de de gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı, Meserret Sokak ve Lise Caddesi bölgesinde gerçekleştirilen Kovid-19 tedbirleri denetimine Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve beraberindekiler katıldı. Denetimlerde vatandaşlara salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kuralları hatırlatıldı. Maskeyi kurallara uygun takmayan az sayıda vatandaşı uyaran Vali Atik ve Başkan Zolan, özellikle gıda satışı yapan işletmeler ile berber ve kuaförleri ziyaret ederek kuralların önemini bir kez daha hatırlattı.

 

“Denizli açısından süreç iyi gidiyor”

Denizli Valisi Ali Fuat Atik inceleme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Atik, Denizli’nin söz konusu denetimlerde de anlaşılacağı üzere gerekli tedbiri azami ölçüde sürdürdüğünü ve farkındalık içerisinde kurallara riayet ettiğini açıkladı. Vali Atik, “Bunun adı bir denetim değil, vatandaşımıza rehberlik etmektir. Doğru maske kullanımını, sosyal mesafe ve hijyen kurallarını tekrar hatırlatmaktır. Denizli özelinde koronavirüs belasından bir an evvel kurtulmayı arzuluyoruz. Vatandaşımız Denizli’de kurallara üst düzeyde uyuyor, bunu müşahede ettik” diye konuştu. Başkan Zolan ile birlikte esnaf ve işletmeleri ziyaret ederek, uygulamalı olarak doğruları gösterdiklerini kaydeden Atik, “Denizli bu işi önemsemiş, Denizli açısından süreç iyi gidiyor. Virüsü sıfırlamak, Denizlimizden def etmek istiyoruz. Bu işin tek çözümü maskeyi takmak, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymaktır” dedi.

 

“Bu iş henüz bitmedi”

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, dünyayı kasıp kavuran koranavirüse karşı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu üyeleri ile diğer bakanlıkların ve il hıfzıssıhha kurularının almış olduğu kararların uygulanması ile önemli sonuçlar elde edildiğini belirtti. Başkan Osman Zolan, “Vatandaşlarımız bu kurallara en hassas ve uyumlu şekilde dikkat etti, uyum gösterdi. Salgının bertaraf edilmesi için herkes elinden gelen gayreti gösterdi. Bazen hastalık bitti gibi rehavete kapılabiliniyor. Her şey normale döndü gibi anlık rehavete kapılabiliyoruz. Bunun önüne geçmek için her şeyin bitmiş olmadığını ve rehavete kapılmamız gerektiğini, kurallara uyulması gerektiğini vatandaşlarımıza bir kez daha anlatıyoruz" dedi.

 

“İstiyoruz ki, şehrimizde vaka görülmesin, can kaybı yaşanmasın”

Başkan Osman Zolan sözlerini şöyle sürdürdü; “İstiyoruz ki, şehrimizde vaka görülmesin, can kaybı olmasın. İnsanlarımızın canı yanmasın. İşyerlerimiz salgının ilk başındaki gibi tekrar kapatılmasın, evde kısıtlama uygulamaları olmasın. Kimse sıkıntı çekmesin istiyoruz. Kurallara uyulması noktasında Sayın Valimizle birlikte gerekli önemi anlatma gayretindeyiz. El ele vererek bu virüsü def etmek için yürümemiz gerekiyor. Bugüne dek başarıyla gerçekleştirdik, bunu sürdürmek gerekiyor. Hassasiyetlerinden dolayı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!