3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Van depreminden kaçtılar, Gaziantep’te yakalandılar

Van depreminden kaçtılar, Gaziantep’te yakalandılar
Van’da 2011 yılında meydana gelen deprem sonrası Gaziantep’e taşınan aile, aynı korkuyu bir kez daha yaşadı. 11 ili etkileyen afete Hatay'da yakalanan Özgün ailesi de depremden nasıl sağ kurtulduklarını anlattı.

Sarayköy Belediyesi, 6 Şubat’ta yaşanan “Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlatılan yardım kampanyasında 10 tır insani yaşam malzemesini deprem bölgesine gönderdi. 8 konteyner evi de depremzedelere ulaştırdı.

SARAYKÖY KENETLENDİ
Depremin yaralarını hızlı bir şekilde sarmak için çalışmalarını titizlikle sürdüren Sarayköy Belediyesi, Başkan Ahmet Necati Özbaş koordinasyonunda gerekli yardımları hızlı bir şekilde oluşturarak depremzedelerle buluşturmaya devam ediyor.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Sarayköy Belediye Başkanı Özbaş, deprem bölgesinde de destek vermek için Hatay’ın Antakya ilçesindeki çadır kente ekibiyle ulaşarak yardım çalışmalarını yerinde koordine etti. Çadır kentte, depremzedeler için mobil mutfak, oyun çadırı ve mobil kütüphane kuran Başkan Özbaş, tamamlanan çalışmaları belediye ekiplerine teslim ederek Sarayköy’e döndü.

sarayköy

İLÇEDEKİ DEPREMZEDE AİLELERE ZİYARET
Sarayköy Belediyesi ekipleri deprem bölgesindeki yardım çalışmalarına devam ederken Belediye Başkanı Özbaş’ta Sarayköy’e gelen depremzede aileleri ziyaret ederek moral desteği verdi.

Eşi Esin Özbaş ile ziyaretlerini gerçekleştiren Başkan Özbaş, depremzede ailelere “Geçmiş olsun” dileklerinde bulunurken ihtiyaçlarını da birinci ağızdan dinleyerek hemen harekete geçiyor. 

sarayköy

KOMŞUSUNUN DAMINA ATLAYARAK KURTULDULAR
Destekte bulunan herkese teşekkür eden depremzede Filiz Özgün, yaşadıklarını Başkan Özbaş’a şöyle anlattı;

“Hatay’ın İskenderun ilçesinde oturuyorduk. Deprem anında merdivenlerimizin hepsi yıkılmış nereden ineceğimizi bilemezken, balkonumuza çıkıp komşumuzun evinin damına atladık. Evimiz yıkıldı. O sarsıntı ile kimse yerinde duramazken biz nasıl onu yaptık bilmiyoruz” dedi.

Sarayköy Belediyesi,

VAN DEPREMİNDEN KAÇTILAR, GAZİANTEP’TE YAKALANDILAR
Gaziantep’ten Sarayköy’e gelen Hazal Aslan ise, “ 2011 yılında ailemle birlikte Van depremini yaşamıştık. Deprem sebebiyle Gaziantep’e taşındık ama deprem orada da bizi rahat bırakmadı. Bu deprem nedeniyle de Sarayköy’deki akrabalarımızın yanına geldik” diye konuştu.

Sarayköy Belediyesi,

Depremin yaşandığı ilk günden itibaren Sarayköy halkının kenetlendiğini belirten Belediye Başkanı Özbaş, “Öncelikle tüm Sarayköylü yardımsever hemşehrilerime teşekkür etmek istiyorum. Onların destek ve yardımlarıyla depremzede kardeşlerimizin yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz. Hatay’daki çadır kentte belediye ekiplerimiz çalışmalarına devam ederken bizlerde Sarayköy’deki depremzede kardeşlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Hem deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın hem de Sarayköy'ümüzde misafir ettiğimiz ailelerimizin yaralarını hızla sarmaya devam edeceğiz. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın inşallah” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!