Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Vatan Partisi, Sarayköy Ovasında Köylülerle Buluştu!

Vatan Partisi, Sarayköy Ovasında Köylülerle Buluştu!

Vatan Partisi Denizli Milletvekili adayları Kumkısık Traktörcüler Galerisi, Beylerbeyi, Duacılı, Sığma, Gölemezli, Akköy, Karahayıt ve Pamukkale’de vatandaşlarla buluştu, sorunları dinlediler, çözüm önerilerini anlattılar. Sarayköy ovasının çok verimli bir araziye sahip olduğunu söyleyen Vatan Partisi milletvekili adayları bu bölgenin Vatan Partisi’nin Üretim Devrimi programı ile atılım yapacağını belirttiler.

SARAYKÖY OVASINDA ORGANİZE SERA BÖLGELERİ KURULACAK!

Vatan Partisi Denizli 1. Sıra Milletvekili adayı Işıl Çetin bölgenin sahip olduğu jeotermal enerjiden tam anlamıyla yararlanamadığını ifade etti. Çetin Vatan Partisi iktidarında bölgenin şaha kalkacağını söyledi. Çetin sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin en verimli toprağına ve jeotermal enerjiye sahip Sarayköy ovasında Organize Sera Bölgeleri kuracağız. Denizli’nin tekstil ve mermer ihracatı ile yarışacak ürünler yetiştirilecek. Sarayköy ve Akköy ovası Türkiye’nin incisi olacak. Jeotermal ile ısıtılan Organize Sera Bölgelerinde sebze ve çiçek yetiştiriciliği teşvik edilecek, istihdam sağlanacak ve ihracat gelirleri artırılacaktır. OSB’lerde üretilen sebze ve çiçekler Rusya ve Avrupa’ya Çardak Havaalanından yollanacak. 30 dekarlık bir karanfil serasından sezon boyunca her gün bir kargo uçağı karanfil ihraç edilebilir. Gölemezli’de kurulacak Termal Tatil Köyü ile sağlık turizmi ve Jeotermal OSB ile istihdam ve tarımsal üretim artırılacak. Bunun için Laodikya, özellikle Pamukkale-Tripolis bağlantı yolunun standardı yükseltilecektir.

MENDERES HAVZASI İÇİN “ÖZEL HAVZA KORUMA KANUNU” ÇIKARILACAK!

Yıllardır bir kangrene dönüşen Çürüksu ve Menderes havzası kirliliğine çözüm bulunacak, bu bölge için “Özel Havza Koruma Kanunu” çıkarılacaktır. Böylelikle havzada katma değeri yüksek ürünler üretilerek hem istihdam sağlanacak hem de ekonomik gelirimiz artacaktır. Denizlimizin merkezinde bulunan Gökpınar Baraj Gölü de aynı kirlilik tehlikesi ile karşı karşıyadır. Gölün çevresi rant kapısı görülerek imara açılmak istenmektedir. Doğal hali korunmalı, içme suyu temiz kalmalıdır.  Baraj gölünün Kuzeydoğusunda doğa koruma ve geliştirme amaçlı Botanik Parkı (Arboretum) kurularak üniversitenin araştırma alanı ve çocuklarımızın doğayı tanıma ortamı yaratılmalıdır. Vatan Partisi iktidarında ülkemizin ve kentimizin değerleri bilimsel yöntemlerle planlanarak korunup geliştirilecektir. Güçlü Devlet, Üreten Millet ve zorlukları aşmak için haydi oylar Vatan Partisine.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!