Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

“Velilerin yaşadığı zorluğu ben de kendi evimde yaşadım”

“Velilerin yaşadığı zorluğu ben de kendi evimde yaşadım”
Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşarak, korona sürecinde yapılan eğitim çalışmalarını ve ‘Telafi Eğitimde Ben De Varım’ kampanyasını konuştu. Ekici açıklamalarında telafi eğitimin gönüllülük esasına dayalı olduğunu söyleyerek korona döneminde özverili bir uzaktan eğitim işbirliği yapan öğrenci, öğretmen, veli ve eğitim emekçilerine teşekkür etti. 

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici Arif Yalınkaya İlkokulu’nda basın mensuplarıyla buluşarak korona dönemini değerlendirdi ve telafi eğitimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 
 

“Bakanlıktan Gelenleri Sahaya Yansıttık”
Ekici korona döneminde yapılan uzaktan eğitimle ilgili “Zaman zaman yüz yüze, zaman zaman uzaktan eğitim yapıldı. Alınan tedbirlerle, öncelikle sağlık her şeyin başı dedik. Okullarımızda sağlık tedbirleri aldık. “Okulum Temiz Belgesi”ni Denizli’deki tüm okullarımız aldı. Eğitim öğretimin devam etmesi için gerekli altyapının olduğunu söyleyebiliriz. Bakanlığımızla birlikte bizlerde, valimizin talimatları ile organize olduk ve bakanlıktan gelenleri sahaya yansıttık. 
 

124 EBA Noktası, 4 Mobil EBA Destek Noktası
Bu dönemi en verimli nasıl geçirebiliriz planlamaması yaptık. EBA’da öğrencilere yönelik, dijital içerikler yüklendi. Öğretmenlerimiz bunları kullanarak öğrencilerine daha iyi ulaştı. EBA destek noktası dediğimiz çalışma ile 124 tane nokta oluşturuldu. Öğrenci burada canlı dersini takip edebiliyordu . 4 tane de mobil EBA destek noktası yaptık. 
 

“Devletin bir cebinden çıkan para diğer cebine girdi”
Okullarımızın ihtiyaçları halk eğitimlerimiz ve meslek liselerimiz kanalıyla maske, dezenfektan, yüzey temizleyici gibi acil ihtiyaçlarımızı Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sağladık. Meslek liselerimiz böylelikle büyük beceri kazandı. Bu bizim için çok anlamlı. Bunları da okullarımıza dağıttık. Devletin bir cebinden çıkan para diğer cebine girdi.
 

“Kimsenin Eğitimden Kopmamasını Sağlamaya Çalıştık”
2023 eğitim vizyonu doğrultusunda tam bir saha çalışması yapıldı.  Salgında da eğitimin durmayacağını gösterdik. Uzaktan eğitimde konferans seminer yapıldı. v16 Marttan itibaren Denizli’de eğitim ortamından kimsenin kopmamasını sağlamaya çalıştık” dedi. 
 

“Velilerin yaşadığı zorluğu ben de kendi evimde yaşadım”
Müdür Ekici eşinin de öğretmen olduğunu ve 2 çocuğuyla birlikte hepsinin aynı anda uzaktan eğitime katılması gerektiği zamanların yaşandığını belirterek “3 oda ve salonda 2 çocuğum ve hoca hanımla her zorluğu hissettik. Velimiz bir şey söylüyorsa bunu benimde yasadığımı ifade etmek isterim” diye konuştu. 
 

“Telafi Eğitimde Okullara Özgün Planlamalar”
Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici açıklamalarının devamında “18 haziran itibariyle karneler sisteme yansıdı. Telafi eğitimde ise planlamalar okul yönetimlerine bırakıldı. Çünkü bir köydeki öğrencinin ihtiyacı ile merkezdeki öğrencinin ihtiyacı farklı olabilir. Örnek şablonlar doğrultusunda okulun özgünlüklerini de değerlendirerek planlamaları okullar yaptı. 
 

“Okullar Dört Duvardan İbaret Değil”
21 Haziran 2 Temmuz arasındaki sistem öğrencinin ihtiyaç duyabileceği etkinliklerinin yapılması içindir. Artık okullar dört duvardan ibaret değil. Okullar insanı hayata hazırlayan bir kurum oldu Denizlimizde. Okullar öğrencinin ilgi ve yeteneklerine göre gelişebildiği, bir kurum artık.
 

“Gönüllülük esasımız var”
Telafide Ben De Varım’ın 3 ana dayanağı var: öğrenci, öğretmen ve velileri yönelik çalışmalar. Gönüllük esasına  dayalı ilerleyeceğiz. Öğrenci, tatile gidebilir, ya da çalışmayı düşünüyor olabilir. Öğretmenlerde de gönüllülük esasımız var. Veliler de yaz döneminde isterlerse halk eğitim merkezleri kanalıyla, şu konuda beceri elde etmek istiyorum diyebilirler. Belli saatler içerisinde sınırlı etkinlikler olacak. Sportif, sosyal, kültürel, oryantirik, müze, tiyatro gibi etkinliklerle öğretmenlerimiz yaz döneminde, öğrencileriyle olan bağını ve  öğrenciler de akranlarıyla olan bağını güçlendirecek” ifadelerini kullandı. 
 

Öğrenciler Atölyelerden Memnun
Ardından basın mensupları ile Arif Yalınkaya İlkokulu’nda bulunan atölyeleri tanıtan Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, okulda bulunan zeka oyunları atölyesi, satranç atölyesi, görsel sanatlar atölyesi, drama atölyesi gibi çeşitli atölyeleri gezdi. Atölyede çalışma yapan öğrencilerle sohbet eden Ekici, atölyelerin çoğaltılacağını söyledi. Ayrıca okul öğrencileri de atölyelerde çalışma yapmaktan çok keyif aldıklarını söylediler.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!