Denizli
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Yatalak ama doktorlara göre ağır engeli yok

Yatalak ama doktorlara göre ağır engeli yok
Denizli’nin Çivril ilçesinde geçen yıl yaşlılığa bağlı sebeplerden dolayı yatağa mahkum olan 74 yaşındaki Tekin Öztürk, ağır engelli raporu alamadığı için zor günler geçiriyor. Eşi Süheyla Öztürk'ün bakımını üstlendiği yaşlı adam, engelli raporunda yüzde 79 yazdığı için devletin engelli için verdiği parayı alamıyor. Süheyla Öztürk eşinin yataktan kalkamadığını hatta konuşamadığını söyleyerek yardım istedi.

İlçenin Irgıllı mahallesinde yaşayan 74 yaşındaki Tekin Öztürk, yatalak olmasına rağmen raporunda ağır engelli yazmadığı için bakım imkânından faydalanamıyor. Yatalak eşine bakan ve her ihtiyacını görmeye çalışan eşi Sümeyra Öztürk “Eşimin engeli raporda yüzde 79 yazıyor, devletin bana destek olması için %90 yazması gerekiyormuş. Bırakın yatağından kalkmayı konuşamıyor bile. Sesimizi birileri duysun.” diyerek yaşadıklarına isyan etti.
 

“GELSİNLER EVDE GÖRSÜNLER BEN GÖTÜREMİYORUM”
Çivril’in Irgıllı Mahallesi’nde yaşayan Tekin Öztürk, yaşlılığa bağlı olarak geçen yıllarda mahkum olduğu yatakta hayatını devam ettiriyor. Konuşamayan ve tek başına yemek bile yiyemeyen Tekin Öztürk’e eşi Sümeyra Öztürk bakıyor. Eşine zor şartlar altında bakmaya çalıştığını belirten Öztürk; “Eşim yatalak olmadan önce de tansiyon gibi şeker gibi rahatsızlıkları vardı. 5 yıl önce geçirdiği rahatsızlıktan sonra yatağa mahkum oldu. Yatalak olduktan sonra bakımı çok zorlaştı bende yaşlıyım ve gelirim yok. Önceden eşimin engelli kardeşlerine baktığım için aldığım para ile hepimiz geçimizi sağlıyorduk. Onlar ölünce hiçbir gelirim kalmadı eşimin engel oranı %79 benim ona baktığım için maaş almam için oran %90 olması gerekiyormuş. Eşim yatalak bırakın yerinden kalkmayı konuşamıyor bile. Her işini ben görüyorum. Denizli’ye bir daha doktora gitme rapor alma şansım yok sadece 65 yaş üstü 800 lira maaş ile hem evi geçindirip hem eşime bakmaya çalışıyorum. Bu para bez parasına anca yetiyor. Kimseden bir şey istemiyorum. Eşimin durumunu gelsinler evde görsünler ben götüremiyorum. Eğer gerçekten ağır engelli değilse vermesinler. Sadece hak yerini bulsun istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Süheyla Öztürk

“EV TEPEMİZE YIKILACAK”
Dinar depreminde evin bir çok yerinde oluşan çataklar, son yaşanan depremlerle birlikte daha da artmış durumda. İki katlı eski yapının her iki katında da görünen çatlakları sıva ile kapatmaya çalıştıklarını kaydeden Öztürk, “Dinar depreminde evin bir çok yerinde çatlaklar meydana geldi. Sonrasında yaşanan her depremle çatlaklar çoğaldı ve büyüdü. Çamurla sıva yapıyorum ama yine de kapanmıyor. Hastalıkla uğraşırken bir taraftan da bir deprem daha olursa ev tepemize yıkılacak diye korkuyorum. “şeklinde konuştu.

kaynak genccivrilgazetesi

Süheyla Öztürk

Süheyla Öztürk

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!