Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Yazar Neziha Kesmez, Denizli'deki okuyucularıyla bir araya geldi

Yazar Neziha Kesmez, Denizli'deki okuyucularıyla bir araya geldi
Denizli’deki okuyucularıyla bir araya gelen yazar Neziha Kesmez, imzaladığı kitabının gelirini çocukların eğitimi için çalışan bir kuruma bağışlıyor.

Hayatı boyuncu birçok sıkıntılar yaşayan; okul yıllarında yoksulluk, genç kızlık dönemlerinde çevre baskıları ve iki kez kanser olan Neziha Kesmez, bu kadar olumsuzluğa rağmen yılmadı önde gelen medikal firmalarından birisini kurdu. Kesmez, bununla da kalmadı yaşadığı ağır travmaları ve yaşama sarılışını anlattığı “Çadırdan Çırağan’a” adlı 325 sayfalık kitap yazdı. 6’sı erkek 8 çocuklu bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Neziha Kesmez, yazdığı kitabı Denizli’de bir okuyucu tarafından çok beğenilince davetli olarak Denizli’ye geldi. Babadağ ilçesinde bu sene dördüncüsü yapılan BabaFest’te kitapseverlerle bir araya gelen Yazar, “Çadırdan Çırağan’a isimli kitabını okuyucuları için imzaladı. Kitabın gelirini ise kendisi için değil çocukların eğitimi için çalışan Kural Dışı Eğitim Vakfı’na bağışladı.

Neziha Kesmez,

KİTABIMI OKUDU ÇOK ETKİLENDİ

Denizli’ye neden geldiğini anlatan yazar Kesmez, “Denizlili bir arkadaşım kitabımı okudu çok etkilendiğini söyledi. Denizli’de bir etkinlik var katılmak ister misin dedi. Bende aradığında İzmir’deydim Davetini kabul edip Denizli’ye geldim. Babafest’te çok güzel bir gün geçirdim. Kitabımı imzaladım. Güzel satışlar yapıldı. Birçok çocuğumuzun karanlığına ışık olduk hep birlikte.”

Neziha Kesmez,

KADINLARIN KURTULUŞU İÇİN

Neziha Kesmez, Kitabını neden yazdığını ise şu ifadelerle anlattı: “Bu kitap belki bir çocuğun ruhuna çökmüş karanlığı dağıtmak için ya da birinin içinde yıllardır sönmüş bir şekilde duran o ateşi tekrar alevlendirecek bir sözü, sadece o sözü okuması için yazıldı. Ama en önce toplumun en büyük yarası halini almış olan kadınların kurtuluşu için, benimle aynı karanlık geçmişe ve belki de daha kötüsüne şahit olmuş genç filizlerimize umut, ışık olması için yazıldı.

Neziha Kesmez,

Evliliğim boyunca bir çocuğum olmadı bende kitabımın gelirlerini çocukların eğitim hayatında kullanılması için bağışlıyorum.

Neziha Kesmez,

Bir çocuğun hayatının değişmesinde katkı sağlarsam, bir dünyayı değiştirmiş gibi hissedeceğim. Bu acıdan çocuklara verilen desteği çok kıymetli buluyorum.”

Neziha Kesmez,

NEZİHA KESMEZ KİMDİR?

Neziha Kesmez, 01.01.1967 yılında Adana’da Kozan'ın Ergenuşağı köyünde doğdu. İlkokul ve ortaokulu Kozan’da bitirdi. 1984 yılında Adana Paksoy Kız lisesinden mezun oldu ve 1990 yılında Ç.Ü Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığını bitirdi. 1995 yılında Adana’da bir medikal şirketinde işe başladı ve 1997 yılında çalıştığı şirkettin sahibi oldu.

Neziha Kesmez,

2015’de emekli olduktan sonra İstanbul’da 2016-2017 yıllarında Kuraldışı Eğitim ve Danışmanlıktan Özsaygı, Etkili İletişim, NLP, Amaç Belirleme ve İnsiyatif alabilmek, Gölgelerden Aydınlığa, Yüzleş, Kucaklaş, Özgürleş, Derin Affediş, Bütünsel Kinesiyoloji,  Şifalı Dokunuşlar(Meridyenler ve Beş Element), Ömer Önder'den Nefes eğitimi, Alper Rozanes'den Fark Yaratan Sunumlar, Berna Esin'den Yaşam Koçluğu eğitimlerini aldı.

Neziha Kesmez,

Neziha Kesmez,

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!