3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Yeni açılan Ziraat Fakültesi, Çivril’de ekim yaptığı tarlada hasada hazırlanıyor

Yeni açılan Ziraat Fakültesi, Çivril’de ekim yaptığı tarlada hasada hazırlanıyor
Çivril Belediyesi tarafından Pamukkale Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne hibe edilen 55 dekar arazide, deneme amaçlı ekilen hibrit tohumdan elde edilen yağlık ay çekirdeği ilk mahsullerini verdi. Belediye başkanı Niyazi Vural, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz ve Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, çekirdek tarlasında inceleme yaptı.

Çivril Belediyesinin Pamukkale Üniversite bünyesinde yeni kurulan Ziraat Fakültesine hibe ettiği arazide ekimi yapılan yağlık ay çekirdeği hasat için gün sayıyor. Hibrit tohum kullanılarak 55 dönüm arazide yapılan ekim ile tamamen organik yağlık çekirdek üretildi. Geliri Ziraat Fakültesine bağışlanan arazinin, fakülte öğrenime başladıktan sonra uygulama alanı olarak kullanılacağı belirtildi.

 

Üretim sahasında açıklamalarda bulunan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, PAÜ'nün eğitimin yanında üretime de katkı sağladığını belirterek, "Üreten bir üniversite olacağız. PAÜ tek başına ayakta kalabilecek kendi ürettiği ile ayakta kalabilecek önder bir üniversitedir. Biz üretmek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

 

Kullanılmayan araziyi kendilerine tahsis eden Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’a teşekkür eden Rektör Kutluhan, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üretim ve gıda konusuna verdiği önemi biliyoruz. Biz bu kapsamda Pamukkale Üniversitesi olarak harekete geçtik. Çivril ilçemizde tamamen organik şekilde yağlık ay çekirdeği elde ettik. Hiçbir gübre yok. Ekilmeyen dikilmeyen yer bırakmayacağız. Çivril ilçemizde 55 dönüm arazimiz ekildi. Çivril, Çal ve Acıpayam’daki arazilerde yaptığımız ekimlerden elde ettiğimiz Çekirdek, buğday ve arpadan 1 milyon TL gelir elde ettik” diye konuştu.

 

Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural da, açıldıktan sonra öğrenci almadan ilk icraatını gerçekleştiren Ziraat fakültesinin, tarım kenti Çivril için büyük bir kazanım olduğuna dikkat çekerek “bu yıl kurulan ve öğrenci kaydı bile yapmadan üretime başlayan Ziraat Fakültemiz, Belediyemiz tarafından hibe edilen arazide yaptığı çekirdek ekimi ile hem Çivril hem de Üniversite için adım büyük bir adım attı. Deneme amaçlı bir üretimle adeta hayallerimizi gerçekleştirdi” diyerek çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!