3ü
Denizli
15 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    30.36
  • EURO
    32.97
  • ALTIN
    1985.0
  • BIST
    8487.2
  • BTC
    43506.093$

Yıllık cirosu 240 bin liranın altında olanlar gelir vergisinden muaf

Yıllık cirosu 240 bin liranın altında olanlar gelir vergisinden muaf
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Meclis Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan vergi paketine ilişkin açıklamalarda bulundu. Şahin Tin; “Vergi kanunlarına ilişkin düzenlemeyi içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Düzenleme küçük esnafımızı ve çiftçilerimizi yakından ilgilendiriyor ve birçok vatandaşımıza kolaylık sağlıyor” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Meclis Genel Kurulunda, Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin kabul edilerek yasalaştığını söyledi. Düzenlemenin küçük esnaflar ile çiftçileri yakından ilgilendirdiğini belirten Milletvekili Şahin Tin, sosyal medya üzerinden kazanç sağlayanlar için de önemli düzenlemeler yapıldığını ifade etti.

 

KÜÇÜK ESNAFA BÜYÜK KOLAYLIK

Kanuna göre, basit usulde vergilendirilen mükelleflerin kazançlarının, gelir vergisinden istisna tutulacağını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Kuaför, tesisatçı, tamirci gibi yaklaşık 850 bin civarında küçük esnafımızı yakından ilgilendiren bu düzenlemeyle esnaflarımıza önemli bir imkânı daha sunmuş oluyoruz. Salgın koşulları sebebiyle çeşitli sıkıntılara maruz kalan esnafımıza nefes aldıracak her adımı atmaktan geri durmuyoruz. Meclis genel Kurulunda kabul edilen yasa ile küçük esnaf mükellef grubunun kazançlarının istisna edilmesiyle yıllık beyanname vermemelerini sağlıyoruz. Böylelikle küçük esnafımıza gelir vergisi ödeme muafiyeti getirmiş oluyoruz. Bu kapsamda yıllık cirosu 240 bin liranın altında olan mükelleflerin gelir vergisinden muaf olmasını sağlıyoruz” dedi.

 

TARIMSAL ÖDEMELER GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA TUTULUYOR

Çiftçiler içinde önemli bir adım atıldığını, yasal düzenlemeyle büyük kolaylık ve destek sağlandığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Üreten ve emek veren alın teri döken her vatandaşımızın yanında olmak bizim olmazsa olmazımız. Ülkemizin değerini yükseltmek için üretmek, üreteni desteklemek ve özellikle diğer alanlarda olduğu gibi tarımsal alanda daha çok gayret etmek durumundayız. Tarım sektörü ve çiftçilerin desteklenmesi için kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan destekleme ödemelerini gelir vergisinden istisna tutuyoruz ve ayrıca bu ödemelerden herhangi bir vergi kesintisi yapılmamasını sağlıyoruz. Bununla birlikte yapılmış olan kesintileri de beş yıl geriye dönük çiftçilerimize ödemenin yolunu açıyoruz” dedi.

 

ELEKTRONİK ORTAMDA VERGİ DAİRESİ KURULUYOR

Düzenlemeyle fiziki ortamdan bağımsız olarak elektronik ortamda vergi dairesi kurulmasının önünün açıldığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Mükelleflere hızlı ve etkin hizmet verebilmek için elektronik ortamda vergi dairesinin kurulmasını sağlıyoruz. Vergi dairelerince yapılan işlemler elektronik ortamda kurulan vergi daireleri tarafından da yapılabilecek. İşlemler daha hızlı ve kolay olacak. Vatandaşımızın hak ettiği hizmetlere ulaşımını kolaylaştırmak için mücadelemizi ve gayretimizi her alanda sürdüreceğiz” dedi.

 

SOSYAL İÇERİK ÜRETİCİLERİNE KAZANÇ İSTİSNASI

Milletvekili Şahin Tin, düzenlemenin sosyal içerik üreticiliği ile mobil cihazlar için uygulama geliştiriciliğinde kazanç istisnası getirdiğini de ifade etti. Şahin Tin;  “Sosyal âlemde üretim yapan birçok girişimcimiz var. İnternet ortamındaki sosyal ağ sağlayıcıları üzerinden metin, görüntü, ses, video gibi içerikler paylaşan sosyal içerik üretimi gerçekleştiriyorlar. Bu alanda yürütülen faaliyetlerden elde ettikleri kazançlar ile akıllı telefon veya tablet gibi mobil cihazlar için uygulama geliştirenlerin elektronik uygulama paylaşım ve satış platformları üzerinden elde ettikleri kazançları yapılan düzenlemeyle Gelir Vergisi'nden istisna tutulmasını sağlıyoruz. İlgili girişimcilerin bu istisnadan faydalanabilmesi için Türkiye’de Kurulu bankalarda bir hesap açılması ve bu faaliyetlere ilişkin tüm hasılatın münhasıran bu hesap aracılığıyla tahsil edilmesi şart getiriliyor” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!