Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Yıpranmış Saçları Onarma ve Tedavi Etmenin 10 Yolu

Yıpranmış Saçları Onarma ve Tedavi Etmenin 10 Yolu

Günümüzde saçlarınızı güzelleştirecek ne kadar çok seçeneğiniz var değil mi? Onları çeşit çeşit renklere boyayabilir, perma gibi farklı yöntemlerle kalıcı veya geçici saç şekli değişikliklerine gidebilirsiniz. Fakat güzel şeyin olduğu gibi, hayallerinizdeki saça kavuşmanın da bir bedeli var. Cesaretinizi toplayıp yepyeni bir saç modeli için kuaförünüzde soluğu aldığınız vakit, saçlarınızın yıpranmasına davetiye çıkarmışsınız demektir. Yeni saç renginizin hayalini kurarak gerçekleri dilediğiniz kadar inkar etmeseniz de saçınızın göreceği zarar gerçektir.

Yine de bu sizi hayalinizdeki saç modelini ve rengini denemekten alıkoymuyor; koymamalı da! Çünkü doğru ürünleri kullandığınız birkaç mucizevi method ile saç yıpranmalarını engelleyebilir; riskleri azalttığınızda ise soluğu rahatça kuaförde alabilirsiniz.

saç

1. Yüksek Isı Gerektiren Saç Aletlerinden Uzak Durun

Saç kurutma makinesi, saç düzleştiricisi ve saç maşası artık hayatımızın olmazsa olmaz parçalarından. Fakat olmasalar saçlarımız için daha iyi olur. Çünkü bu aletler saça verdikleri yüksek ısı sebebiyle onları yıpratabilir ve kalıcı hasarlar bırakabilir.

Bu aletlerden mümkün olduğunda uzak durmalı, duramıyorsanız da beraberinde ısı koruyucu ürünlerden kullanmalısınız.

2. Saçlarınıza Nemliyken Bakım Yapın

Saçların en savunmasız olduğu zaman ıslak olduğu zamandır. Saçlarınıza gereken bakımı bu sırada uygulamanız en mantıklısıdır.

Mesela ıslak saçı taramak sandığınız kadar masum bir uygulama değildir. Saçlar ıslakken çok daha çabuk kırılır ve yıpranır. Bu nedenle geniş dişli tarakları tercih etmelisiniz ve saçlarınıza nemli iken bakım yapmalısınız. Saf keratin saç serumu banyodan çıktıktan sonra temiz saçınıza sürün ve kuruyuncaya kadar bekleyin. Saçlarınıza tamamen kurumamışken şekil vermemeniz gerektiğini de belirtelim. Islakken saç toplamak saç telleriniz kırılacaktır.

saç

3. Zengin ve İyileştirici Saç Maskeleri ile Kendinizi Şımartın

Birçok saç bakım ürünün yanında saç bakım maskeleri de hayat kurtarıcı olabilir. Vitamin, bakım yağı ve doğal mineral içeren saç maskesi formülleri ile saç diplerinizi zaman zaman güçlendirebilirsiniz. Keratinbakim.com’unYıpranan Saç Bakımı setleri, acil onarıcı çözümler sunarak yıpranmış saçlarınızı yeniden hayata döndürme konusunda size yardımcı olabilir.

4. Durulanmayan Saç Bakımı Yöntemini Deneyin

Kuru şampuan mesela. Bu şampuan ile saç durulamasına ihtiyaç duymazsınız. Aslında her gün banyo yapıp saçınızı yıpratmamanız için hile yapmanıza da yardımcı olur. Böylece sık sık yıkayarak dahi saçlarınızın kalitesini ve rengini bozmanın önüne geçebilirsiniz. Kuru şampuanlar, boyalı saçlar için de herhangi bir risk içermemektedir.

 

5. Profesyonel Tedaviler Deneyin

Evde tedavi yöntemleri ve evde hazırlanan maskeler kulağa çok pratik geliyor değil mi? Üstelik hepsi de doğal, antik çağlardan kalma bilgiler. Ancak biz modern zamanlardayız ve bazı durumlarda bazen profesyonel yardım almanız gerekebilir. Saçınız kendi uyguladığınız tedaviler ve ürünlerle düzelmeyecek kadar yıpranmışsa saç güzellik merkezine giderek kendi saç tipiniz hakkında uzman görüşü alabilirsiniz.

6. Saç Diplerinizi Koruyun

Saçların yıpranıp güçsüzleşmesinin en baş nedenlerinden biri temas ettiği kimyasal maddelerdir. Özellikle sürekli işlem gören saçlar için kimyasallar eski dostlar gibidir; aslında daha çok düşmanlar... Mevcut zayıflığı gidermek ve ileride daha da yıpranmasını engellemek için saç diplerinize düzenli bir şekilde bakım yapmayı ihmal etmemelisiniz. Keratin dip bakım yağları ile saç derinizde antioksidan etkisi yaratarak kaşıntı, kepeklenme ve yağlanma gibi saç derisindeki her türlü saç problemlerini giderir ve saçlarınızı hayata döndürürsünüz.

7.Yıpranmış Saç Uçlarınızı Aldırın

Çoğumuzun çevresinde uzun saç tutkusundan kurtulamayan ve saçlarını azıcık bile olsa kestirmeye kıyamayanlar var değil mi? Ancak gerçek şu ki, onlara kıymamız şart. Zira kırıklarınızı aldırdığınızda saçlarınızın canlanacak ve daha güçlü görünecektir. Ayrıca uzama hızı da artacaktır. Daha sağlıklı ve güçlü saçlar için kırıklarınızı aldırmayı rutininiz haline getirmelisiniz.

8. Güneşlenirken ve Yüzerken Bakım Kremlerini İhmal Etmeyin

Tuzlu su, klor ve diğer zararlı kimyasallar saçlarınızı yıpratır. Özellikle yaz aylarında saçlarımızı deniz, kum ve güneşe karşı daha çok korumamız gerekir. Tıpkı cildiniz için aldığınız güneş kremleri gibi saçlarınız için de yaz aylarının yıpratıcı etkilerine karşı koruyucu ürünler temin edin.

9. Saçlarınızı Nemsiz Bırakmayın

Nasıl ki nemlendirici kullanmadığınızda cildiniz kuruyorsa, nemsiz kaldığında saçlar da kurur. Saçlarınız kuruduğun zaman hızlı bir sürede kırılmaya ve dökülmeye başlayacaktır. Saçlarınız özellikle kuru olmaya eğilimli ise mutlaka düzenli olarak saç nemlendiricisi kullanmalı, keratin içerikli saç kremleri kullanarak saçınıza ihtiyacı olan nemi sunmalısınız.

10. Kendiniz için En Doğru Şampuanı Seçin

Seçtiğiniz şampuanın içeriği mühimdir. Sülfatsız şampuan seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Ancak nasıl olsa bakım yapıyor diye saçınızı sürekli yıkıyayım demeyin. Şampuan kullanma sıklığınız gereğinden fazla olursa bu saç derinize zarar verir.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!