3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Yörükler Çameli’de Şenlikte Buluştu

Yörükler Çameli’de Şenlikte Buluştu
Çameli Yörük ve Türkmen Derneği tarafından ve Çameli Belediyesi desteğiyle düzenlenen 4.Çameli Yörük Şenlikleri Çameli Paşa Deresinde düzenlendi.

Şenliğe, Çameli Kaymakamı Didem Dinç Çameli Belediyesi Başkanı Cengiz Arsan, Çameli Emniyet Amiri Bilal Cingör ,Ak Parti İlçe Başkanı Tanju Gököz ,Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı Yörükler Derneği Başkanı Özcan Özçelik ,Mahalle Muhtarları,Ramazan Kıvrak,Mülki idare amirleri ,ile farklı ilçelerden gelen dernek başkanları ve Yörükler ve binlerce vatandaş katıldı.

Yörükler Çameli’de Şenlikte Buluştu

YÖRÜK ŞENLİĞİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

Çameli Yörük Türkmen Derneği Başkanı Özcan Özçelik, Yörüklerin yüzlerce yıldır özünden ve benliğinden kopmadan geleneklerini, milli manevi değerlerini yaşattıklarını belirterek, ”Bağımsızlıklarına düşkün, devletine sıkı sıkıya bağlı Yörüklerimiz, yerleştikleri yerde geldikleri yeri, aldıkları terbiyeyi unutmayarak Anadolu’ya ve Türklüğe bağlılık göstermişlerdir. Yörükler atalarının eski yaşantılarını olduğu gibi, hiç bozulmadan koruyan Türkmenlerdir. Bu kapsamda değerlendirildiğinde Yörük kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması önemlidir” dedi.

Yörükler Çameli’de Şenlikte Buluştu

Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “Bu işi sorunsuz şekilde yıllardır yapan dernek başkanımıza teşekkür ediyorum. Türklerin örf, adet ve gelenekleri vardır. Bunların devamını sağlamak ve unutturmamak bizim boynumuzun borcu.. Belediye olarak her türlü şartlarda sizlerin yanındayız. Şenlikte emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Şenlikte konuşan Kaymakam Didem Dinç,  ise “Türklerin yaylalara yerleşmesinde Yörüklerin büyük önemi olduğunu söyledi. “Bulunduğumuz bölgenin her yerinde Yörüklerin bir hatırası ve ruhu var. Geleneklerimizi unutturmayan ve onları yaşatmaya çalışan Yörüklere teşekkür ediyoruz. Bu etkinliği yapan Çameli Yörük Türkmen Derneği Başkanı Özcan Özçelik’e teşekkür ediyorum” diye konuşmasını tamamladı.

Yörükler Çameli’de Şenlikte Buluştu

TAM GÜN ETKİNLİK

Çameli ve çevre bölgelerden gelen Yörükler ve vatandaşlar Çameli Paşa Deresinde toplandı. Yörük grupları, önde, develer eşliğinde yürüyüşe geçti. Yürüyüş anında yöresel ekipler folklor gösterileri yaptı.

GEÇMİŞİN TEMASI ; ESKİ MESLEKLER SERGİLENDİ

Yörük Şenliğinde her türlü detay düşünüldü Şenliğe katılan yüzlerce Yörük hem hasret giderdi, hem de nostalji yaşadı. Çadırlarda kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerden Nalbantcılık,Kalaycılık,Tamircilik Demircilik , Saraç (koşumcu)yazmacılık, Semerci, Lehimci, Hallaç,Bıcakçı tahta oymacılığı gibi birçok mesleğin yer aldığı iş yerleri canlandırıldı vatandaşlar kaybolmaya yüz tutmuş ve kaybolan mesleklerin sergilenmesinin kendi açısından onur verici olduğunu dile getirdi.

Program Akşam 20:00’de Kendine has gülümsemesi, ezberden okuduğu beyitler, gençlerle yaptığı sohbetler yapan Avukatlığın yanısıra yayıncılık, yöneticilik, denetçilik, öğretmenlik ve sunuculuk yapan Hayati İnanç kısa bir konuşma yaptı . Çeşitli Konuşmalar ,Yöresel Sanatçıların kendine özgü Türküleri , Ozan Nihat’ın kendine has türküleri ,Ödül ve plaketlerin verilmesi ve Nihal Salda’nın konseri ile son buldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!