Para Piyasası modülü kapalı
x

Son Dakika Haber Gönder Video Yazarlar Kurumsal İletişim

Paylaş

Denizli’de yörük göçüne 14 bin kişi katıldı

Denizli’de Yörük kültürü etkinliği, binlerce kişinin katılımıyla unutulmaz anlara sahne oldu. Geleneksel Yörük göçü canlandırmasıyla başlayan etkinlik, develerle yapılan temsili göç yürüyüşüyle büyük beğeni topladı.

denizli24haber denizli24haber EDİTÖR Giriş: 02.08.2025 - 10:35 Güncelleme: 02.08.2025 - 10:35
Denizli’de yörük göçüne 14 bin kişi katıldı

Denizli Efeleri Yörükleri Derneği tarafından Yenişehir Mahallesi Merkez Park’ta düzenlenen Yörük kültürü etkinliği, binlerce kişinin katılımıyla unutulmaz anlara sahne oldu. Geleneksel Yörük göçü canlandırmasıyla başlayan etkinlik, develerle yapılan temsili göç yürüyüşüyle büyük beğeni topladı.

Yenişehir Mahalle Muhtarlığı’nın katkılarıyla gerçekleşen organizasyonda kıl çadırlar kurularak Yörük yaşamı birebir canlandırıldı. Atlar, develer, halk oyunları ve geleneksel kıyafetlerle ziyaretçiler adeta geçmişe yolculuk yaptı. Yörüklere özgü keşkek, aşure, kar pekmezi, nohutlu pilav ve şerbet gibi lezzetler hayır amacıyla ikram edildi.

Etkinlik, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu’nun duasıyla başladı. Dernek Başkanı Mustafa Yalıbir, “Denizli’mizin kültürel mirasını yaşatmak, genç kuşaklara aktarmak için bu etkinliği düzenledik. Herkesin çok mutlu olduğu, kültürüne sahip çıktığı bir gece yaşadık. Katkı sunan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinliğe; AK Parti İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüdaverdi Otaklı, PAÜ akademisyenleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve mahalle sakinlerinden oluşan yaklaşık 14 bin kişi katıldı.

BİR CEVAP YAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0 Yorum)
Yorum Sıralaması:



Anasayfa Kategoriler YOUTUBE
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !