3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

1965 Yılından Bu Yana Denizliye Bir Türlü Gelemeyen Tramvay 

17 Eylül 2019, Salı 11:03
1965 Yılından Bu Yana Denizliye Bir Türlü Gelemeyen Tramvay 

1965 yılında Ankara’da bir toplantı gerçekleşir. O yıllarda İstanbul Belediyesi tramvay’dan vazgeçip troleybüs kullanmaya karar verir. Dönemin İstanbul belediye başkanı Haşim İşcan sökülen tramvayları isteyen belediyeye vereceklerini izah eder. Bu teklif Denizli Belediye Başkanı Mehmet Candoğan’a cazip gelir. İkili baş başa uzun bir görüşme yapar hatta 9 Kasım 1965 yılında “ Denizliye tramvay geliyor “ diyerek gazeteler manşetten duyurmaya başlamıştır.
Candoğan konuyu belediye Meclis’ine getirir belediye meclisi tramvaya harcanacak paranın asfalt dökülmesine ve belediyenin diğer hizmetlerine kullanılması yönünde karar alır. Tramvay kalır anlayacağınız, Sayın Candoğan istanbul belediye başkanı İle tekrar görüşür. Daha önceki fiyatın yarısına vermeyi kabul etsede Denizli belediye meclisinde kabul görmez....
Dile kolay, 1965 yılında yola çıkması muhtemel tramvay bir türlü Denizliye gelemez. Ardan 54 yıl geçmiş yarım asır hatta daha fazla ve bir türlü gelmeyen tramvay.
Belki o zaman ihtiyaç değil lüks olarak görülüyordu. Aradan geçen zaman zarfında Denizli’nin nüfusu ve kentsel yapısı hızla gelişme göstermiş ve Burdur, Afyon gibi çevre illerden de büyük oranda göç almıştır.
Sanayi, Turizm ve tarım kenti olan Ege’nin incisi ikinci büyük şehri Denizli ne yazık ki toplu taşımanın modern teknolojisine yenik düşmüştür. Artan nüfus oranına göre kullanılan toplu ulaşım araçları kendini çağa yenilememiştir. 54 yıldır bir çok belediye başkanı veya adayların seçimlerden önce verdiği hafif raylı sistem, tramvay sözü bir türlü tutuklamamıştır. Bugün ilimizde taksi, minibüs ve otobüslerle karşılanan toplu ulaşım trafik yoğunluğu, hava kirliliği, stres, başta olmak üzere bir çok sorun İle gün yüzüne çıkmaktadır.
Yaptığım küçük bir araştırmada ülkemizde 11 ilimizde hafif raylı sistem ve metro kullanılmaktadır. Eskişehir, Konya , Adana , Samsun, Gaziantep, Antalya, Kayseri, Bursa, İzmir, Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Sadece Eskişehir’e baktığımızda nüfusunun %15’inin günlük hayatta yoğun olarak kullandığını görmekteyiz.
Sözün özü şu ki ; Bu özlem artık bitmeli tekstil, turizm ve sanayi şehri olan şehriniz ayrıca 55.000 üniversite öğrencisinin öğrenim gördüğü bir üniversite kentidir.
Minibüs, otobüs hatlarını destekleyen bir hafif raylı sistem ağının toplu ulaşım konusunda büyük bir yükü üzerine alacağı aşikardır.
Denilebilir ki ; Para mı var kardeşim ?
Onca yapılan Atıl yatırımların bütçesini toplarsak şehrin etrafını hafif raylı sistem ağı İle çevirmemiz içten bile değildi değil mi ?
Bu şehir en iyisini hakediyor....
1965 yılında başlayan macera bakalım ne zaman özlemle sona erer ?
Kim getirirse de ilk durağa heykelini dikelim
Hiç bir kimse hiç kimseyi 54 yıl beklemez
Allah’a emanet olun....
Yüzünüzden neşe eksik olmasın....

 

Yorumlar

  • yorum avatar
    Hakan
    16-11-2019 01:27

    Sende kafayı bozdun bu tramvayla

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.