Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

2019 Yerel Seçiminin Kıssadan Hissesi

01 Nisan 2019, Pazartesi 22:59

31 Mart 2019 yerel yönetim seçimleri geride kaldı ve maalesef dört can yitirildi. Hiçbir seçim, hiçbir tercih bir canın yaşam hakkından asla ama asla daha değerli değildir, kıyas bile kabul etmez. Burada ki asıl sorun ise, seçme ve seçilme gibi en temel insan hakkının, demokrasiuygulamasında silahın devreye girmesidir. Artık insanlarca konuşarak, dinleyerek, tahammül eşiğini yükselterek çözüm üretilebileceğinin ayırdına varılması gerekiyor. Gelişmek ancak bu şekilde mümkün olabilir.

Bu bir yerel seçim olsa da verdiği mesajlar ve oluşan algı ile bir genel seçim atmosferinde geçti. Muhalefet kanadının tüm partileri medyanın televizyon, gazete gibi basın-yayın organlarını kullanamadılar.İktidar, medyayı tekeline alarak buna müsaade etmedi ama güneş balçıkla sıvanamıyor işte… Kendini anlatma çabasında muhalefetin tek vasıtası sosyal medya platformu idi, o da olmasa kör, sağır, dilsiz olacaklardı.

Seçim sonuçlarında üç büyük şehir ve pek çok büyük şehirde Millet İttifakı belediye başkanlıklarını aldı. Yani, Türkiye ekonomisinin, sanayisinin, gelişmişliğinin, entelektüel duruşunun lokomotifi olan pek çok şehir muhalif kanada geçti. Burada okunması gereken mesaj; hali hazırda uygulanan mevcut politikalar, ekonomi, sanayi, tarım, dış politika, iç politika, halka hizmet, eğitim, sosyal yaşam, kültürel yaşam vb. konularda yetersiz, liyakatsız, haksız, hukuksuz işliyor ve bu gidişatın artık durdurulması gerekli.

Bu mesajı, Cumhur İttifakının da Millet İttifakının da iyi okuması gerekli. Seçmenin ne demek istediği gayet açık; ata yadigarı bu güzel topraklarda eşit, insan hakları çerçevesinde bireye ve her türlü cana kıymet veren, çocuk-kadın-hayvan istismarına geçit vermeyen, işsizliğin önlendiği, fen ve ilim yolunda eğitim veren okulların arttığı, sanayileşmenin hızlandığı, kamuya ait değerlerin harici güçlere satılmadığı, tarım ve hayvancılığın geliştiği, entelektüel yaşamın beslendiği, sanatın, tarihin ve geçmişin korunduğu, yurtta sulh dünya da sulh düsturunun benimsendiği, modern, çağdaş, saygılı bireylerin yetiştiği, mutlu insanlar ülkesi olmak…

Bu istikamette öncü olacak iyi insanlardan bir tanesi; Ekrem İmamoğlu. Yürüttüğü seçim maratonunda etik değerlere gösterdiği özen, iletişim üslubu, çalışkanlığı, kararlılığı, sözünün arkasında duruşu, defalarca halkın karşısında geçip an be an sonuçları paylaşması, takipçi olması, YSK seçim sonuçlarını ilan edene kadar sükûnetini koruması ve ötekileştirmeyen, birleştiren bakış açısı ile takdire şayan idi.

Türk siyasetinin ihtiyacı olan vizyona sahip ve beklenen, istenen bir siyasetçi profili. Umulur ki değişim ve gelişimin öncüsü olma yolunda yeni taşlar döşesin…

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.