Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

7143 Sayılı Yapılandırmada Yeni Hak Yasalaştı!

28 Aralık 2018, Cuma 09:52

7143 sayılı kanuna göre ihlal olan vergi borçlarının  yeniden af kapsamına alınması ve  bazı kanunlarda degişiklik yapan kanun teklifi TBMM GENEL KURULUNDA KABUL EDİLEREK YASALAŞTI. Borçlarını yapılandıran ancak ödeme yapmayarak hakkını kaybedenler, borçlarını geç ödeme zammıyla Şubat 2019’a kadar ödemeleri şartıyla yapılandırmadan yararlanmaya devam edebilecek

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.Yasayla Öngörülen Düzenlemeler

7143 Sayılı Yasanan yararlanarak Borçlarını yapılandıran ancak ödeme yapmayarak hakkını kaybedenler, borçlarını geç ödeme zammıyla Şubat 2019'a kadar ödemeleri şartıyla yapılandırmadan yarar­lanmaya devam edebilecek.

KÖPRÜ GEÇİŞ CEZALARINA AF

Trafik cezaları 2019'da artırılmayacak

Araç sınıfları itibarıyla geçiş yasağına rağmen 15 Temmuz Şehitler ve FSM köprülerinden geçenlere kesilen idari para cezaları uygu­lanmayacak, ödeyenlere iade edilecek.

SÜRE UZATIMI

14 ilde büyükşehir belediyesi ve 27 ilçe kurulmasına dair kanun kapsamında, tüzel kişiliği kaldırılan köylerde, emlak vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarına ilişkin istisna süresi ile bu yerlerde içme ve kullanma suları için ücretin en düşük tarifenin yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde belirlenmesine ilişkin uygulama süresi 31 Aralık 2022'ye kadar devam edecek.

Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesi içerisinde belirlenen alanlarda yer alan taşınmaz malikleri de yapı kayıt belgesinden yararlanacak.

Katılım bankalarının da ilave ana sermaye ve katkı sermaye niteliğindeki kira sertifikası ihracı gerçekleştirmesine imkan tanınıyor.

Görevi sona erecek Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerinin süreleri 1 yıl uzatılıyor.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.