Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Öyle Mi?

08 Mart 2021, Pazartesi 11:05
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Öyle Mi?

2019 yılında 474 kadın, 2020 yılında 300 kadın ve 2021 yılında 65 günde 67 kadın cinayete kurban gitti. 2 yıl içinde 171 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu.
Kuran: öldürme diyor
İncilin ilk emri: sev
Tevrat: yaşat
Be şerefsizler siz hangi dine mensupsunuz?
Kadınların yaşama hakkını koruyamadığımız bir dünyada üç, beş süslü kelimelerle şimdi 8-Mart dünya kadınlar gününü mü kutlayalım?
Tecavüze uğrayan, sokak ortasında dövülen, kaçırılıp işkenceye uğrayan, çocuklarının gözü önünde aşağılanıp öldürülen kadınlarımızın dünya kadınlar gününü basıl kutlayalım?
Yani milletvekili, milletin vekili, seçmenin temsilcisi, halkın sözcüsü hepiniz bir arada sadece maaşınıza yapılan zam görüşmelerinde mi uzlaşıyorsunuz?
Cennetin annelerin ayakları altında müjdelendiği bir dünyada kaç kadının daha ölmesi cinayete kurban gitmesi gerekiyor sizin bu canilere çıkaracağınız kanun için?
Kadına şiddete, tecavüze, cinayete en ağır ceza uygulanmadan bu şerefsizlerin aldığı oksijeni onlara haram etmeden önlemeyi nasıl düşünüyorsunuz?
TCK kanununda bir düzenleme yapılarak bu vahşi yaratıkların aftan yararlanmaması, açık cezaevinin bu suçlarda kaldırılması, tek başına hücrede kalması ve artık kadına çocuğa cinayette idam cezasının gelmesi gerekmiyor mu?
Şimdi her yıl cinayete kurban giden yüzlerce kadını unutalım, çocuklarının sosyal ve ruhsal durumunu göze almayalım, Özge can, Emine bulutu veya Ayşe’yi Fatma’yı görmezden duymazdan gelelim vicdanımızı kör sağır edelim de iki süslü kelime ile kadınlar gününü mü kutlayalım?
Onlara sadece yaşama hakkını verelim, yaşama haklarına teşebbüs olmaması için gerekli yasaları çıkaralım gerisini onlar zaten başarıyor...
Bu kadın cinayetleri için yazdığım 4 veya 5. Köşe yazım değişen bir şey yok. Değişen sadece cinayete kurban giden kadınların isimleri ne yazık...!
Bir kadın daha cinayete kurban gidere kadar duymayalım, görmeyelim mi, yazmayalım mı?
Şimdi süslü püslü iki kelime ile dünya  kadınlar gününü nasıl kutlayalım...!
Nasıl kutlayayım...!

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.