Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

AISSATI VE LOPES’LE ANLAŞILMALI

15 Temmuz 2022, Cuma 18:03
AISSATI VE LOPES’LE ANLAŞILMALI

Altaş Denizlispor’da transfer yasağı ile ilgili herhangi bir gelişme yok. Belli ki bundan sonraki süreçte olumlu bir gelişme yaşanma ihtimali de yok. Sezona elimizde ne varsa onu kullanarak başlayacağız ve tamamlayacağız. 
Tüm bunların yanında en azından kadrosunu ve hocasını büyük ölçüde koruyan yönetimi tebrik etmeden geçemeyeceğim. Boş bir tebrik değil bu. Sebebini hemen söyleyeyim. Geçen sezon yaklaşık 15-20 milyon TL arası bir rakama kurulan bu kadro kesinlikle yine aynı rakama takımda kalıp oynayamazdı. Malum kurun geldiği nokta belli. E geçen sene ortalamanın üzerinde bir performans sergileyen futbolcuların iyileştirme talepleri de olacaktı ki mutlaka olmuştur. Yani biraz evel bahsettiğim rakam en kötü ihtimalle 2 katına çıkarılmış olmalı ki kadro korundu.
Geçtiğimiz sezon kadromuzda bulunan üç önemli yabancımızı da konuşmak isterim. Öncelikle Adam Stachowiak. Evet kalitesiyle dönem dönem Altaş Denizlispor’a önemli katkılar ve izler bıraktı kendisi. Ancak bu kadarı da fazla. Sürekli olarak arıza çıkarması, kulübün üzerindeymiş gibi davranması yetti artık. Bakın Mesut Özil gibi bir dünya markası dahi kulübün önüne geçince nasıl 5 dakikada bir kalemde silinebiliyor geçtiğimiz günlerde gördük. Benzer konu Ismail Aissati için de geçerli. Ancak onun konumu Stachowiak’tan biraz daha farklı. Ben geçtiğimiz sezon ne olursa olsun, en son Adana Demirspor’a gitmeden önce yaşananlardan sonra bize gelmez diyordum ama ne yapıldıysa yapıldı, ikna edildi ve kadroya dahil edildi. Kumaşı iyi. Formda olduğunda ne denli katkılar verdiğini hepimiz zaten biliyoruz. Bu anlamda önceki gidişi kadar büyük bir problem yoksa kesinlikle sulh yoluna gidilip kadroda tutulması gerekir Aissati’nin.
Gelelim yeni sezonda bize en çok katkı verecek olan futbolcuya, yani Tiago Lopes’e. Geri döndüğünde kimsenin bir beklentisi yoktu açıkçası kendisinden. Hatta fiziki görüntüsü bile sosyal medyada alay konusu oldu kendisine bakmamış falan dendi. Ancak o döndü ve çalıştı. Aidiyet hissetti. Yedek kaldı yine çalıştı ve formayı kaptı. Geçtiğimiz sezon İstanbulspor’a attığı o üç puanı getiren gol bana kalırsa sezonun en klas golüydü. Kalitesi, tecrübesi tartışılmaz bir duruma geldi. Yüksek ücret talebi var falan dendi, bazı basın yayın organları da bunu yazdı. Ancak Lopes yaptığı açıklama ile bunu yalanladı. Burada şunu söylemek istiyorum. Eğer Altaş Denizlispor’la olan bu konusunu yalanlama gereği duyup taraftara mesaj verebiliyorsa bağlarını tam koparmış değildir bir futbolcu. Ben kalmak istediğini düşünüyorum. Zaten şu ana kadar da bildiğim kadarıyla kendisine gelmiş net bir teklif yok. Olsa çoktan imza atar, yeni sezona yeni takımında hazırlanmaya başlardı. 
Kıssadan hisse şunu diyeceğim. Stachowiak kabak tadı verdi. Ben olsam idmanı izlemeye bile sokmam o tesislere kendisini artık. Ancak Aissati ve Lopes’e anlaşma zemini aranmalı ve mutlak suretle kadroda tutulmalılar. Orta alan ve savunma bölgesindeki eksiklerimiz yüzünden geçen sene çok çektik, bunu Altaş Denizlispor’un tüm maçlarını izlemiş bir taraftar olarak söylüyorum. Bu ikiliye ihtiyacımız var. Ne yapalım ne edelim, ikna edelim, bu iki ismi kadroda tutalım. Çünkü gidenin yerine koyacak hiçbir şey yok elimizde. Bunu unutmayalım…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.