Denizli
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

AKP İktidarının Yazdığı Tarih

09 Mart 2020, Pazartesi 14:47
AKP İktidarının Yazdığı Tarih

Çok üzülüyorum. Şu bizim yaşadığımız zaman zarfı, ileride Türk siyasi tarihinde utanç yılları olarak okunacak. Ki ben şimdiden utanıyorum.

Biz tarihimizi okurken, özellikle Cumhuriyet tarihini okurken, Atatürk ve arkadaşlarının kahramanlıklarını; emperyalist güçlere kafa tutmalarını, yokluklar içinde Cumhuriyet’i kurmalarını, olanaksızlıklar içinde ekonomi, eğitim, kültür, toplumsal yaşam alanlarında yaptıkları devrimleri gururla okuduk.

İstiklal Marşını, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini ezberledik, içselleştirdik, hissettik ama sanırım yeterince içselleştirememişiz ki yıllardır yaşananlar ortada…

İleride, gelecek neslimiztarih kitaplarını okurken;

Demokrasiyi bırakıp, nasıl totaliter, tek adam egemenliğinin hüküm sürdüğü başkanlık sistemine geçildiğini anlayamayacak, şaşıracak.

AKP iktidarı destekli, ilkokul mezunu bir imamın, nasıl FETÖ adlı bir terör örgütü kurduğunu ve nasıl darbe girişimi yaptığını anlamayacak, şaşıracak.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin cesur, yetenekli, kalifiye askerlerinin Ergenekon, Balyoz gibi kurgu davalarla nasıl yargılandığını, kimilerinin suçsuz yere ceza evlerinde yaşamlarınıyitirdiğini anlamayacak, şaşıracak.

İnsan hakları ve özgürlüğün teminatı olan yargının, nasıl yürütmenin egemenliğine girdiğini anlamayacak, şaşıracak.

Bir kamu kurumu olan Yükseköğretim Kurulu’nun, başkanı sıfatındaki bir kişinin bilgisi dahilinde, soruların nasıl çalındığını ve bu çalıntı sorularla insanların üniversitelere yerleştiğini, bu olay sorgulandığında ise dönemin Başbakanın ve Cumhurbaşkanının soruşturmaya gerek bir durum olmadığını söylemelerini anlamayacak, şaşıracak.

Basında haberlerin nasıl manipüle edildiğini, çarpıtıldığını, aynı düşünmeyen gazetecilerin nasıl bağımsız olmayan yargıya sevk edildiğini anlamayacak, şaşıracak.

Köprü, yol, hastane gibi kamunun yapmakla yükümlü olduğu işlerin ihalelerini yandaş firmalara, kota garantili nasıl ve ne karşılığı verildiğini anlamayacak, şaşıracak.

İnanç özgürlüğünün teminatı olan laikliğin hükümet eli ile nasıl yerle yeksan edildiğini anlamayacak, şaşıracak.

Diyanet İşleri Başkanlığı adlı kamu kurumu ile belli bir ideolojik mezhebin sapkın düşüncelerinin din adı altında halka nasıl servis edildiğini anlamayacak, şaşıracak.

Suriye’nin İdlib kentinde neden sayısız askerimizin şehit düştüğünü ve bunun üzerine Cumhurbaşkanının neden Rusya’ya gittiğini ve askerlerimizin neden öldürüldüğünü sormadan geri geldiğini anlamayacak, şaşıracak.

          Suriye’de başlayan iç savaştan kaçan milyonlarca sığınmacıyı belli bölgelerde bakmak yerine, Türkiye’nin dört bir yanına kontrolsüzce dağılmalarına nasıl izin verildiğini anlamayacak, şaşıracak.

Cumhuriyetin ilk yıllarında bin bir özveri ile kurulan sanayinin, kamu iktisadi teşekküllerinin neden özelleştirildiğini anlamayacak, şaşıracak.

Bir ülkenin namusu, güvenliği olan tank palet fabrikasının yabancı ortaklı bir firmaya verilmesini anlamayacak, şaşıracak.

Türk Lirasının diğer yabancı paralar karşısında değerinin hızla nasıl eridiğini anlamayacak, şaşıracak.

Bereketli toprakları ile her türlü tarım ürünü yetişen Anadolu’da nasıl yerli tohum yasaklanır ve saman dahil tarım ürünleri nasıl ithal edilir anlamayacak, şaşıracak.

Vatan toprağı olan Egedeki adalarımıza Yunanistan nasıl bayrak diker, nasıl işgal eder anlamayacak, şaşıracak.

Seçimlerde, mühürsüz oyların YSK’nın kabulüyle nasıl geçerli sayıldığını anlamayacak, şaşıracak.

Muhalif parti liderlerinin iktidarın yanlışlıklarını sıralayıp, hesap sormaktan bahsederken, nasıl iktidar yanlısı olduklarını, söylediklerini nasıl yuttuklarını anlamayacak, şaşıracak.

2019’da İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinin neden yenilendiğini, yenilenen seçimler sonrasında oyların 15 günde nasıl sayılamadığını anlamayacak, şaşıracak.

Şerefli askerler ceza evlerinde yatarken, pkk üniformalı teröristlerin Habur’dan geçerek Diyarbakır’a hükümet onayıyla nasıl geldiklerini anlamayacak, şaşıracak.

Aileden sorumlu bir kadın bakanın onlarca erkek çocuğa tecavüzü sonrası söz konusu vakfı korumaya çalışırken ’’Bir kereye mahsus olmuştur, genellemek doğru değildir.’’ minvalinde cümlesini anlamayacak, şaşıracak.

Siyanürle altın çıkartmak uğruna Kanadalı şirketlerin ülkemizde nasıl ağaç kesebildiğini ve hükümetin buna onay verişini anlamayacak, şaşıracak.

Bütün bunların siyasal sorumluluğunun alınmadığını, hiçbir siyasinin yargılanmadığını görüp, hiç anlamayacak ve iyice şaşıracak.

Daha nelerineleri anlamayacak ve şaşıracak ama artık biz anlayalım, halk artık anlasın!!!

 

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.