Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

ARSALARI 2 KAT İMARLA ÖLDÜRMEYİN

23 Ekim 2017, Pazartesi 09:36

ARSALARI 2 KAT İMARLA ÖLDÜRMEYİN

Denizli, Ege'nin en büyük ikinci büyük şehri. Komşu illerden göç alan en büyük illerin başında geliyor kendi nüfus artışını da buna paralel orantılarsak nüfusu gün geçtikçe hızla artan ve hızla gelişim gösteren en büyük illerden birisi konumundadır.

Şehrimizin coğrafi yapısına baktığımızda artık genişlemenin Cankurtaran bölgesine ve Karahasanlı Hacıeyüplü bölgesine doğru gittiği bu bölgelerde yapılaşmaların yoğunluğu görülmektedir. Şehir merkezinde yapılaşmanın diğer bölgelere göre daha yavaş gittiği görülmektedir.

Şehir merkezinde aba cadde harici bölgelerde mahallelere doğru arsaların 2 kat ruhsatlı olduğu görülüyor örneğin Kayhan bölgesinde 500 m2 arsan var ise iki kat konut yapabiliyorsunuz bu durum gittikçe artan nüfus oranının ihtiyacını karşılayamamakta müteahhitlerin şikayet ettiği daire başına düşen arsa paylarının yüksek olmasının haklılığını ortaya çıkarmaktadır örneğin 500 metrekare arsaya 4 değil 8 daire yapabilseydi 4 Daireye düşen arsa payı 8 Daireye bölünerek maliyet daha az oranda olacaktı...

Benim görüşüm şehir merkezindeki kat düzenlemelerinin tekrar gözden geçirilmesidir bu durum şimdiki yöneticilerin suçu değil geçmişten günümüze uzanan bir yaradır örneğin Kınıklı Asmalıevler bölgesine baktığımızda küçük bir alanda 3 farklı kat uygulamasını görmekteyiz 4 kat 3 kat ve 2 kat ve bu alan bir birinin yanı veya karşısı.

Hal böyle olunca ortaya düzensiz bir kat düzenlemesi çıkmaktadır nüfusumuzun hızla arttığı gelişiminin hızla devam ettiği şehrimizde konut ihtiyacı en büyük sorunlardan biridir arsaların kat artırımı yapılarak maliyetlerin düşürülmesi herkesin ev sahibi olmasının önünü açacaktır kanaatindeyim...

Uzman kişilerce değerlendirilmesi gereken şehrimizin en önemli  konularından biri olduğunu düşünüyorum.

SAYGILARIMLA

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.