Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Asıl Sezon Şimdi Başlıyor

19 Ağustos 2022, Cuma 16:26
Asıl Sezon Şimdi Başlıyor

Altaş Denizlispor, ilk hafta aslında beklediğimizden çok da öteye geçemeden Eyüpspor’a mağlup oldu. Skorun 1-0’da kalmış olması bana göre bizim sahada çok iyi olduğumuzdan değil, rakibimizin neredeyse sıfırdan yüksek maliyetli bir kadro kurup henüz hazır olmamasından kaynaklıydı. Ama geçen hafta da dedim ki farklı da mağlup olsak kimse çıkıp, ‘Bu Denizlispor’dan bir şey olmaz’ diyemezdi.

Yinede ilk maçta rakibin yapmadıklarından değil bizim ne yaptıklarımızı konuşmak gerekir. Öncelikle şu fazlasıyla dikkat çekti ki üçüncü bölge diye tabir ettiğimiz yerde hiçbir etkinliğimiz olmadı. Zaten fazlasıyla hücum ağırlıklı oynamak için kadro oluşturan Eyüpspor karşısında adeta kapana kısılan bir takım görüntüsü verdik. Hücum varyasyonumuz yok denecek derecedeydi. Orta alanda bir Djedje’nin yokluğu çok hissedilirken, orta saha forvet bağlantısını kuramadık ve haliyle de üretkenlikten uzak kaldık. Rakip özellikle Ezeh’le bizi savunmada fazlasıyla zorladı. Neredeyse hata yapmadı diyebilirdik ancak yenilen gol bir savunma zafiyeti ile geldi. Kaleci Hüseyin geçen yıl bazı maçlarda taraftarlar tarafından tepki çekse de bence kalesinde güven verdi.

Kötü yönlerimizi konuştuk. Ama iyi olan bir taraf da vardı elbette. O da mücadele. Geçtiğimiz sezon bile izleyenleri çileden çıkaran bazı maçlarımız vardı. Koşmuyordu takım. Topu kaptıran topa bir daha hamlede bulunmuyordu. Gol kaçıran üzülmüyor, yenilen goller takımda hırs yaratmıyordu. Bir ölü toprağı vardı. Bu Mesut Bakkal’ın gelişinin ardından gözle görülür şekilde değişmişti. İşte bu görüntü devam etti yeni sezonun ilk maçında da. Hırs, istek ve mücadele vardı Eyüpspor deplasmanında ki bize ilerisi için asıl umut vaat eden de buydu aslında.

İyisiyle kötüsüyle ilk deplasmanımızı geride bıraktık. Belki 1 puan da koparabilirdik ama olmadı diye de yelkenleri suya indirmenin manası yok. Pazartesi günü taraftarımızın önünde ortaya ne koyacağımız, yine sonuçtan ziyade taraftara ve futbolseverlere ne vereceğimiz benim için fazlasıyla önemli. Sonuçtan ziyade derken şöyle açabiliriz konuyu. Ben sahada keyif veren futbol izlemeyi tercih eden biriyim. İyi oynadığı halde maç kaybeden yüzlerce büyük takım biliyorum. Ama iyi oynayıp bir kaybedersiniz, iki kaybedersiniz ama o iyi futbol sayesinde mutlaka bir yerden sonra kazanmaya başlarsınız bu aşikar.

Başlığımda sezonun şimdi başladığını söyledim. Evet çünkü sezonun ilk maçını ligin açık ara en iyi kadrosuna karşı oynadık ve sadece 1-0 mağlup olduk. Şimdi ise evimizde yine güçlü bir takım olan Çaykur Rizespor’la oynayacağız. Açıkçası ilk hafta Çaykur Rizespor’un Keçiörengücü karşısında oynadığı futbol ve aldığı sonuç bana bu maç öncesinde iyi bir skor alabileceğimizi gösterdi desem yanlış olmaz. Dikkatli oynarsak, sahada çok koşarsak ve iyi mücadele edersek bence galip gelmemiz işten bile değil. Siz ne düşünürsünüz bilmem ama ben bu hafta takımımıza güveniyorum. Hele ki hatalardan ders çıkarma adına bir usta olarak gördüğüm Mesut Bakkal etkisini bu maç özelinde fazlasıyla göreceğiz bence.

Her şeyden önce maç için güzel futbol, bol gol ve Denizlispor galibiyeti diliyorum. Ha bir de son olarak forma ve bilet fiyatlarını biraz daha düşük tutarak sürümden kazanma politikası izleyebiliriz diye de düşünüyorum, bunu da ekleyeyim. Çaykur Rizespor karşısında futbol şansı bizimle olsun, vurduğumuz gol, yediğimiz ofsayt olsun…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.