3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Bahçeli'nin Gökçek Hamlesi

01 Kasım 2018, Perşembe 16:31

Herkes kendi yoluna, diyerek yerel seçimlerde ittifak sona ermişti. MHP cumhur ittifakının devam etmesi için bazı büyük şehirlerde dahi aday çıkarmayacağını açıklamıştı lakin MHP'nin ikinci plana itilmesi ve söylemlerinin AKP tarafından dikkate alınmaması özellikle ''AF'' ve ''ANDIMIZ'' konusunda Sayın Bahçeli'ye karşı söylemler sanırım ipleri koparan son hamleler oldu.

Cumhur ittifakı genel seçimlerde başarılı olmuş ve her iki partinin seçmenleri tarafından da kabul gördüğü gibi halkın büyük kesimi tarafından da desteklenmiş her iki partinin aldığı oy oranı ve meclisteki milletvekili sayısı da bu desteğin meclisteki çoğunluğunu göstermektedir. Yerel seçimlerde herkesin kendi yoluna gideceği ittifak kararının ardından MHP tarafından Ankara eski belediye başkanı Sayın Melih GÖKÇEK'in ismi ortaya atılmış ve bizzat sayın BAHÇELİ tarafından ''Sayın Gökçek'e her hangi bir önerimiz olmamıştır lakin aday olmak istiyorsa MHP'ye şeref kazandırır'' açıklaması sonrası siyasi kulisler hareketlenmeye başladı.

Aslında sayın Bahçeli'yi anlamak çok zor, Hiç olmadık bir anda olmadık hamlelerle siyasete yön veriyor mu? Yaptığı hamlelerin önemini diğer siyasetçiler kavrıyor mu? Açıklamaları gündem oluşturuyor mu? 50 milletvekili ile mecliste kilit parti konumunda mı ? Benim görüşüm Sayın Gökçek'in MHP tarafından aday yapılamayacağıdır ama durup dururken bu nereden çıktı diyeceksiniz?

Gökçek ismi Ankara için önemli bir isimdir, MHP tarafından isminin ortaya çıkmasından sonraki açıklamalara bakarsanız önemini daha çok anlarsınız. Neler demediler eskiden tanırım, Dava ve yol arkadaşımızdır, Kendisiyle konuşuyoruz falan filan işte Gökçek'in bırakın aday olmasını taraf bile olsa Ankara'da AKP'yi zor duruma düşürecektir. Sayın Bahçeli bu hamlesi ile MHP'nin yok sayıldığında veya önemsenmediğinde veya dikkate alınmadığında herkesin kendi yolunda neler yapabileceği ve yerel seçimlerde nerelere dokunacağının farkında olmalarını AKP seçmenine ve yönetimine göstermesi olmuştur.

Yukarıda belirttiğim gibi sayın Bahçeli'yi anlamak kolay değildir. Ancak yaptığı hamlelerin ne kadar önemli hamleler olduğu kamuoyunda gündemi belirleyen hamleleri olduğu da aşikardır. Cumhur ittifakının öneminin ne denli olduğu ortaya attığı sadece bir isim ile Ankara'da siyasi dengeleri bozacağının önemini sanırım kavramaya yetmiştir. Yerel seçimlerde MHP' ye karşı Cumhur ittifakının diğer ortağı iktidar partisi AKP' nin alacağı tavır ve söylemler bu ittifakın genelde de sürüp sürmeyeceğinin göstergesi olacaktır.

Cumhur ittifakı olduğunda ve olmadığında ne olur? Onu seçim sonuçlarında göreceğiz. Cumhur ittifakının genel seçimlerde rakibi olan siyasi partiler sizce ittifaka girecekler mi ? Bence resmi olmasa'da girecekler özellikle Denizli'yi kazanacağız derken boşa demiyorlar onu da isterseniz başka bir yazımda anlatayım. Siyaset ısınıyor, Hamleler geliyor. Bakalım ne olacak ancak siyasette özellikle bu seçimde gündemi belirleyip en çok konuşulacak isim bir kenara yazın yine sayın BAHÇELİ olacaktır... Bu hamle yok sayılırsa ikinci bir hamleye hazır olun... Benden söylemesi...

SİYASETTİR OLUR,BİTER GEÇER,BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN...SAYGILARIMLA

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.