Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

BAZI PRENS VE ŞEHZADE OĞULLAR HER GÜN KADIN ÖLDÜRÜYOR...

21 Şubat 2022, Pazartesi 12:19
BAZI PRENS VE ŞEHZADE OĞULLAR HER GÜN KADIN ÖLDÜRÜYOR...

Merhaba sevgili dostlar.

Bugün hiç de iç açıcı olmayan bir konuda yazma gereği duydum. Kadın cinayetleri.

Bazı haber kanallarından kimine göre 2021 yılında 280 kadın, kimine göre 345 kadın, kimine göre ise 367 kadın öldürüldü. Bir tane kadının öldürülmesi bile vahşet değil midir.!?

Ölümü şüpheli bulunan, yaralanan ya da tecavüze uğrayan kadınlar hakkındaki verilere değinmek istemiyorum.

Ama unutmamak gerekir ki, hiçbir insanın bir başkasının canını almaya hakkı yoktur. Yasalar, hem korumak hem de cezalandırmak için vardır.

16 yaşındaki bir kız çocuğunun ''nişanlısı (!)'' tarafından öldürülmesinin bahanesini ya da haklı tarafını ve katilin ruh halini kim açıklayabilir ki.!?

Bütün bunları düşününce kadın cinayetleri konusunda ''sadece bazı annelere'' kısa birkaç söz etmek istiyorum.

Ey bazı anneler...

Eşinizin (kocanızın) evde hiçbir işe el atmadığından, çorabını bile sağda solda bıraktığından, evi süpürme, çamaşır ve bulaşık konusunda size yardımcı olmadığından ve hatta alışverişi bile yeterince üstlenmediğinden yakınıyorsunuz. Ama biliyor musunuz, yakınmaya hakkınız yok...

Çünkü; eşinizi (kocanızı) de tıpkı sizin gibi bir ANNE yetiştirdi, eğitti...

Nasıl mı; erkek çocuklarınızı "Paşam,, şehzadem, oğluşum, annesinin bebeği, arslanım, yiğidim, ...!!!" diyerek, "evde hiçbir işe el sürdürmeden büyütüyorsunuz". Kulaklarımızla duyduk bunları ve duymaya da devam ediyor.

Katil oğullar cezaevlerine düşünce de aynı annelerin yürekleri parçalanıyor...!!!

Oğlunuzun evde aile üyesi olarak görev ve sorumluluklarını yerine getirmesi konusunda alışkanlık kazanması için hiç eğitmiyorsunuz.

''Evlenince alışır'' diyorsunuz ve onun yapması gereken işlerin hemen hemen bütününe yakınını siz yapıyorsunuz.

Bu şekilde büyümüş bir erkek öyle sanıldığı kadar kolay değişmiyor. Sizin kendisine verdiğiniz rahatlığı evlenince karısından bekliyor ve istiyor.

Gelininiz oğlunuza ''Canım, hayatım, şu işleri yapar mısın, bana biraz yardım eder misin.?'' diye RİCAda bulunduğunda oğlunuz evliliğin ilk zamanlarında tepki olarak "Aman sende, yapsan n'olacak, zaten bütün gün çalışmaktan mahvoldum, bir de başıma bu işleri çıkarma, ...'' diyor. Ki artık birçok evli kadın tıpkı kocası gibi çalışıyor.

Gelininizin evlilik ilerledikçe bu ricalarının tekrarı halinde oğlunuzun verdiği yanıtlar "Kendin yapsana, ne biçim kadınsın, zaten ne iş yaptığın var, bir de şu ufacık şeyi benden istiyorsun, bu işlerin hepsini annem tek eliyle yapardı, sen de kadın mısın be, ..." şeklinde değişiyor.!

Ne acı ki; oğlunuzu bilerek ve isteyerek böyle yetiştiren sizsiniz. Oğlunuzla gelininizin arası açılınca da suçu gelininize atıyorsunuz. Çünkü oğlunuza ''Aman karına göz açtırma, …..'' gibi muhteşem şeyler öğreten sizsiniz.

Ey bazı anneler, farkında mısınız, siz kadın olarak bir başka kadına çok büyük bir kötülük yapıyorsunuz.!

Yazık...!!!

Unutmadan ekleyeyim; bir ebeveynden oğlu hakkında şu sözleri duyunca şok oluyor muyuz; ''Şu oğlanı uygun bir kız bulup hemen everelim de serserilik yapmayı bıraksın artık, iş güç sahibi olsun, …!!!''

Ya da bir başka ebeveynden kızı hakkında şunları duyunca ne düşünüyoruz; ''Kısmeti çıkınca verelim gitsin, neme lazım, yarın öbürgün kötü yola düşer, başımızı derde sokar, evlat katili olmayalım, kocası uğraşsın, belası bizden uzak olsun, …!!!''

İnsan bu kadar ucuz ve basit değil, olmamalı da...!!!

Saygıyla, sevgiyle, güvenle, sağlıcakla ve mutlu kalın, hoşça kalın değerli dostlar.

RESİTAL AİLE – EVLİLİK VE İLİŞKİ DANIŞMANLIĞI

Ailevi ve bireysel konularda her türlü sorunlarınızın çözümü için yardıma hazırız.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.