3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

BİLMEK İSTİYORUM

07 Şubat 2022, Pazartesi 12:40
BİLMEK İSTİYORUM

Enerji ve gıda krizlerinde, hükümetin bırakın B planını A planı var mı bilmek istiyorum.

İktidar ve yandaşları ile halk arasında oluşan büyük ekonomik uçurumun nasıl kapatılacağını bilmek istiyorum.

Ülkenin çok büyük bir kısmını teşkil eden, asgari ücretle (ki bu açlık sınırı demek oluyor) çalışan halk %127 zam yapılan elektrik, ondan aşağı kalır yanı olmayan zamlarla şişen doğalgaz ve diğer faturalarını asgari ücretinin % kaçlık bölümüyle ödeyecek bilmek istiyorum.

Düşüncelerini ifade etme konusunda iktidar ile halk arasında neden çifte standart var bilmek istiyorum.

Yandaşlar, kamu kaynaklarını kullanarak yurt dışında milyonluk eğitim harcamaları yaparken, maddi imkanı olmadığı için burs alan gençlerin, mezuniyetten sonra istihdam edilmeden öğrenim kredisi borçlarını nasıl ödeyeceklerini bilmek istiyorum.

Sınırlarımız korunuyor mu, güvende miyiz, zaten var olan Suriyelilerden, akın akın gelen Afganlardan başka gelenler hala var mı bilmek istiyorum.

Geçen yaz tüm ülkede gerçekleşen, hepimizi çok büyük acılara gark eden, yaban canlarının çığlıkları ile kalbimize yerleşen orman yangınlarında canlarını; ağaçlarını, haycanlarını, arılarını, ektiklerini, biçtiklerini, evlerini, anılarını kaybeden insanlar şu an nasıl, Devlet kaynaklarını yandaş firmalar için bonkörce kullanan hükümet yetkilileri onların yaralarını sardı mı bilmek istiyorum.

Yanan orman bölgelerinin bazı alanları ( kanuna aykırı olduğu halde ) imara açıldı mı bilmek istiyorum.

Karadeniz’de dere yatağına yapılan konutlar nedeniyle mağdur olan halk, esnaf şu an ne durumda, dere yatakları derelere geri verildi mi, orada yaşayan insanların güvenli yerlere yerleşmeleri sağlandı mı bilmek istiyorum.

Deprem kuşağında yer alan ülkemizin her bölgesinde yaşanan depremler, çarpık ve yanlış yapılan binaları yerle bir ettikten sonra evini, yurdunu, anılarını kaybeden insanlara ne yardımlar yapıldı, şu an ne durumdalar bilmek istiyorum.

Şehit aileleri hak ettikleri değeri görüyorlar mı, ne yapsak ödeyemeyeceğimiz borçlarımız Devletçe hükümet eliyle olması gerektiği ölçüde ödeniyor mu bilmek istiyorum.

Tren kazasında, doğru tabirle ihmalinde çocuğunu kaybeden anne niye sanık, gerçek sanıklar neden ceza almıyor bilmek istiyorum.

Maden ocaklarında canlarını veren insanların aileleri, çocukları şu an nasıl bilmek istiyorum.

Sokak canlarını ne zaman can olarak görmeye, çocukları ve haycanları ne zaman korumaya başlayacaksınız bilmek istiyorum.

Merkez Bankası rezervlerinde bulunan milyar dolarlar kimlere, nasıl satıldı bilmek istiyorum.

Ana akım medya dedikleri oysa iktidar propagandası yapmaktan öte hiçbir fonksiyonu olmayan medyada bunların hiç birine ait bir havadis yok, hoş nasıl olsun ki…

Ben, bütün bunların cevabını bilmek istiyorum da yetkililer duymak istiyor mu onu bilmiyorum.

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.