Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Bir Atamanın Düşündürdükleri, Yada….

05 Haziran 2017, Pazartesi 13:56

Basında Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ’ın eşi öğretmen Derya Bağ’ı  İslami İlimler Enstitüsü’ne sekreter olarak atadığın okuduğumda birden  dilimden bu sözcükler döküldü. Köylü kafası ile kasaba üniversitesi yönetmek…

Hüseyin Bağ eşini sekreter olarak atamış cümlesinde sanmayın ki enstitü yada yüksek okul sekreterliğinin diğer sekreterlikler gibi aynı görev olduğunu.

Akademik bir kurumda enstitü ve yüksekokul sekreterleri farklı bir unvan taşıyor ve farklı bir görev yapıyor. Sıradan bir memuriyet değil kısacası.

İslami İlimler Enstitüsü’ne sekreter olmak ise başlıbaşına bir yetkinlik ve tecrübe gerektiriyor.

Hani birilerini 15 Temmuz’dan sonra sık sık dediği gibi liyakat yani. Layık olanı,hak ettiği yere getirmek anlayacağınız.

 Gelelim asıl konumuza. 1992 yılında kurulan Pamukkale Üniversitesi’nin kuruluş sürecinde Denizli’de yaşanan heyecanı n tanığı olan bir kişi olarak bu  atama bana sadece ‘yuh artık’ dedirtti.

Arka arkaya tanık olduğumuz bir dizi olumsuzluk , 50 bini aşkın öğrencisi olan üniversitenin bilimsellikten ne kadar uzak olduğunu uzun zamandır gösteriyordu. Ancak son atama;  PAÜ’den bir başarı öyküsünün çıkmayacağı ve vasat bir  taşra  mektebi olarak kalacağını da anlatmış oldu.

Kuruluşunda ki adam kayırmacılık, hemşericilik,  siyasi örgütlenme çabaları ardından gelen FETÖ’cü yapılanmalar derken  iş geldi nihayet aile şirketine dayandı.  Gerçekleştirilen atama kanun çerçevesinde  hukuki olabilir ama etik olmadığı kesindir.  Atamayı eşinin yetkinliği ile savunan bir  Üniversite Rektörü’nün elle tutulur hiçbir tarafı kalmamıştır. Bu atama O’nu olduğu kadar onun bu koltuğa oturması için çaba gösterenlerinde sıfırlanmasıdır.

Biliyoruz, tepkiler bir iki gün sürecek, ardından unutulup gidecek. Rektör Bey ise bu konuda, Doğan Haber Ajansı’ndan Osman Nuri Boyacı’ya  konuştuğundan fazlasını söylemeyecek.  Kentin Bakanı ve iktidar milletvekillerinden tek kelime duyamayacaksınız. Bizler Üniversite’nin 1 Milyonluk Denizli’de  yaptık-ettik haberlerini okuyacağız…

Ve sonuç

Atama haberinin duyulmasını ardından, 3 gündür ulusal basında ve sosyal medyada yazılıp çizilenler tüm Denizli’yi üzmektedir. Tepkiler,’ yaptığım atamanını arkasındayım’ sözleri ile geçiştirilemeyecek kadar önemlidir. Sayın Rektör, yaptığı bu atamayı tekrar gözden geçirmelidir.

Yoksa

Bu zihniyet ile yönetilen üniversiteden, bilimsel gelişme beklemek beyhudedir.…..

 

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.