Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

BU TAKIM LİGDE KALACAK

06 Eylül 2021, Pazartesi 14:15
BU TAKIM LİGDE KALACAK

İlk iki hafta beklenildiği üzere puan alamamıştık. Ancak Ankaragücü maçından hem biz basın mensupları hem de taraftarlar ümitliydi. Futbolda kazanmak da var kaybetmek de. Mesele aldığımız sonuç değil. Zaten Denizli olarak transferlerini son dakika yapmış, kamp yapamamış ligin en hazırlıksız takımı olarak ilk haftaları gözden çıkardık. Ama sahada yer alan futbolculardan biraz olsun mücadele görebilmek de en doğal hakkımız diye düşünüyorum. 
Geçen hafta kaleme aldığım köşe yazımda Ankaragücü’nün de tıpkı bizim gibi güç kaybettiğinden bahsetmiştim. Hatta hazır bir Denizlispor’un onlardan daha iyi olabileceğine değinmiştim. Onlar da sezona istediği gibi başlayamadı. Ben maçı ortada görüyordum açıkçası. Ama hiç de beklediğim gibi olmadı. 
Maçların ilk yarılarında direnç gösteremiyoruz, skor bulamıyoruz, savunma yapamıyoruz, orta saha hücum bağlantısı kuramıyoruz kısacası sahada hiçbir şeyi doğru yapamıyoruz. İlk yarısında biraz direnç gösterdiğimiz zorlu Manisa FK maçında neredeyse çok önemli bir puanı koparıyorduk. Ancak Bandırmaspor ve Ankaragücü maçlarında ilk yarıda yediğimiz gollerle mağlup olduk. 
Sahada kimin oynadığının pek bir önemi kalmıyor aslında bu ligde. Biraz mücadele eden, ne istediğini bilen takımlar zaten mücadelesinin mükafatını bir şekilde sonuç olarak alıyor. Biz Manisa FK maçı dışında oynadığımız Bandırmaspor ve Ankaragücü maçlarında öyle tutuk oynadık ki, daha ağır sonuçlar da çıkabilirdi. Hadi Bandırmaspor maçını bir kenara koyalım. Çünkü tek bir transfer bile yoktu. Ancak Ankaragücü maçında oynanan bu denli kötü futbolun bence mutlaka sorgulanması gerek. 
Hücum hattında Tusha kesinlikle yetersiz. İyi sonuçlar alabilmek için kesinlikle Muğdat ve Ömer birlikte ilk 11’e monte edilmeli. Çünkü bu iki forvet de bu ligin üzerinde forvetler. Orta alanda iyi bir Aissati bu iki hücumcuyu çok iyi besleyecektir. Brahim Darri ve İlhan Depe de bizim için yeterli orta sahalar bence. Savunmaya Leo Schwechlen dokunuşu mutlak suretle yapılmalı. Özer Özdemir bu takımda ilk 11 kesinlikle oynamamalı. Oğuz Yılmaz, tıpkı zamanın Beşiktaş’ının  Tomas Sivok’u gibi ilerde gol aramaya devam etmeli. Savunmayı boşlamamalı, ancak biraz da risk alarak gol bulmaya çalışmalıyız.
Takım şu an Afyon kampında. Milli ara dönüşü eminim gözle görülür bir değişim göreceğiz takımda. Ancak rakibimiz ligin en formda ekibi hatta bana göre en güçlü ekibi Eyüpspor olacak. Gollü bir beraberlikle dönebilirsek müthiş bir özgüvenle sahamızda oynayacağımız Adanaspor’u mağlup edebilir, hedefe doğru yol alabiliriz. Gollü beraberlik dedim çünkü bu bir alışkanlıktır futbolda. Gol atma alışkanlığı, kazanma alışkanlığı, kaybetmeme alışkanlığı gibi çoğaltabiliriz bunu. 
Kısa zamanda önemli takviyeler yapıldı Denizlispor’a. Şimdi bu oyuncuları hem mental, hem fizik olarak kampta hazırlama zamanı. İki hafta yeterli bir süre. Bu takım bana kalırsa sezon sonunda ligde kalma hedefine çok kolay ulaşacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.