Denizli
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Burnunuzu Maskeye Sokun Bi

20 Mart 2021, Cumartesi 16:47
Burnunuzu Maskeye Sokun Bi

Bir yıl önce bugünlerde 20-30 olan vaka sayısı 1 yıl verdiğimiz mücadele sonunda günlük 19.000 Li rakamlara ulaştı. Maskeydi, mesafeydi temizlik falandı derken kurallara uymayanlar, uyanlardan fazla olunca kitabına uyduramadık.
Kalabalık olmayın dediler, pilav dağıttık az ömrü kalanında hayrına vesile oldu ne diyelim!
Maske takın dedikçe her bir şeye soktuğumuz burnumuzu bir maskenin içine sığdıramadık. Markette hapşırırken maskesini indirip, hapşırdıktan sonra maskesini takanı gördüm.
AVM’lere gidip ayyy ne kadar kalabalık elbiseyi denemek için kabin sırasında 10 kişi vardı diyen şahısa senin ne işin vardı da kime dert anlatıyorsun diyemedik!
Aile gelip gitmelerine bi süre ara verin dedikçe biz sülalecek altın günü yaptık ki turu tamamlayamadan zayiatlar verdik.
Kimisi virüs yokmuş dedi, kimisi havada iki sat asılı kalıyormuş diye başını kaldırmadan yürüdü, aşı bulunsa biter bu dediler, aşı bulundu yaptırmam dediler.
Kimi çıktı dedi ki çip takacaklar! Kimi de dedi ki sana çip takıp da ne yapsınlar.
Ben daha önce bi yazı yazmıştım bununla ilgili demiştim ki ; bu virüs kendi kendiliğinden bitmeden bizde asla bitmez...
Neden mi ? Biz ilime, bilime, Teknolojiye, akademiye, siyasete vs her yere soktuğumuz burnumuzu maskenin içine bir sığdıramadık...
Sonra vay efendim vaka 19.000 olmuş falan filan boşuna isyan etmeyelim kardeşim, izleyenler olmuştur dünyanın futbol yıldızı Ronaldo’yu görevli uyarıyor maskenizi takın diye hemen görevliye uyup takıyor maskesini biz toplu taşıma araçlarında bi amcaya söylüyoruz yumruk yumruğa kavga gürültü falan...
Eeee sonra vaka çok değil mi, Neden sence?
Burnumuzu bi süre maske dışında bir yere sokmasak mı ne .
Tek umudumuz virüsün kendi kendini bitirmesi, bizim mücadele ile bu ligte kalmamız çok zor...
Hadi kalın sağlıcakla...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.